A 444.hu megkérdezett néhány szakértőt a kormány weboldaláról.

Informatikus a vakcinainfo.gov.hu oldalról: "egy elsőéves informatikus hallgató bonyolultabb házi feladatot kap"

A lap több informatikussal is beszélt arról, hogy mit gondolnak a vakcinainfo.gov.hu weboldaláról. Mindannyian azon a véleményen voltak, hogy egy elsőéves informatikus hallgató bonyolultabb házi feladatot kap, mint amilyen a vakcinainfo.gov.hu oldala.

Cserna Péter szerint, aki szoftver architectként dolgozik egy multinacionális cégnél, nagyon frusztráló a weboldalban, hogy nincs visszaigazoló e-mail vagy SMS a regisztrációról, holott ez egy nagyon könnyű fejlesztés lehetne, és a legtöbb weboldal használ is ilyet.

Szerinte az alapvetően jó tulajdonsága a honlapnak, hogy kinézetre is nagyon egyszerű, mert a felhasználók így nem vesznek el benne. Technikai szempontból nem is a kinézet az izgalmas, hanem az, hogy milyen a szoftver infrastruktúrája, elbír-e a rendszer nagy mennyiségű felhasználót, ez pedig kívülről sajnos nem látszik.

Cserna Péter azt mondja, hogy az egy teljesen általános tendencia a weboldalaknál, hogy e-mail alapján azonosítják a felhasználókat és egyszerre több személyt nem lehet ugyanazzal az e-mail címmel regisztrálni. A vakcinainfo.gov.hu esetében azonban létre lehetett volna hozni egy más belső azonosítót vagy akár TAJ-szám alapú regisztrációt is, mert sokan szeretnék regisztrálni például az idős, e-mail címmel nem rendelkező szeretteiket a sajátjukról.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: vakcinainfo.gov.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Nincs miről beszélni,mert amihez nyúlnak abból a szaron kívül amit a nyakunkba öntenek,csak ők gazdagodnak!Nem véletlen,hogy még egy oltási tervet sem képesek jól összeállítani!Biztos demeterre bízták,aki kiadta alvállalkozójának!
Aki Én
Ha nem kapsz visszaigazolást, nem is lehetsz biztos benne, hogy sikeres a regisztráció.
Visszaigazolást még egy műanyag alátát megrendelésénél is kapsz. Egy bármilyen webáruház oldala komolyabb, mint a kormány vakcina oldala.
Biztos nincs tétje.
Nessy
Ha az elsőéves informatikus ilyen pancser megoldást ad be a házi feladat megoldására, az egyetemen kívül találja magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.