A luxembourgi székhelyű Európai Unió Bíróság (EUB) főtanácsnoka múlt héten egyértelművé tette, hogy hiába teszi lehetővé a hazai szabályozás és hiába született már ilyen ítélet, de annak megítélésben, hogy egy magyar bíró EUB-hoz intézett megkeresése elfogadhatatlan-e, csak egyetlen fórum dönthet jogszerűen, és ez maga az EUB. A főtanácsnoki indítvány mind az uniós jog hazai alkalmazhatóságát, mind a magyar bírák függetlenségét közvetlenül érinti.

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
S még csodálkozik valaki, hogy nem kérünk az európai ügyészségből?

szegény Polt hiába akciózott csak rontott a helyzeten az EUB-hoz intézett bírói kérdés ügyében

Még a kamu-feleség uralkodása idején hurcoltatta meg a Legfőbb ügyész és a Kúria segítségével Vasvári Csabát, a Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetőbíráját.
A dolgok állása nem túl kedvező Polték számára: „Az ügyben eljáró uniós bírósági főtanácsnok most arra a következtetésre jutott, hogy az uniós joggal összeegyeztethetetlen az a magyar szabályozás, amely lehetővé teszi, hogy a Legfőbb Ügyész indítványára a Kúria felülbírálja a bíró EUB-hez intézett kérdéseinek törvényességét. A főtanácsnok javaslata szerint hiába minősítette törvénybe ütközőnek a kérdéseket a Kúria, az ítéletét figyelmen kívül kell hagyni. Annak megítélésben ugyanis, hogy egy magyar bíró EUB-hoz intézett megkeresése elfogadhatatlan-e, csak egyetlen fórum dönthet jogszerűen, és ez maga az EUB.”!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.