A Déli Városkapu Fürjes Balázs szerint Budapest aranytartaléka, ennek ellenére a Diákváros csak az elkaszált budapesti olimpia hagyatékaként épülhet meg itt. A Fudan Egyetem érkezése a kormány szerint nem veszélyezteti a projektet, az urbanisztikai tervek viszont másról árulkodnak, Palkovics kezébe kerülve pedig szinte teljesen átláthatatlan, milyen projekt valósul meg Dél-Pesten. Baranyi Krisztina polgármester helyi népszavazást indítana a projektről, miután állítása szerint a kínai campus tönkretenné az épülő városrészt, a kormánynak viszont minden lehetősége adott kikerülni az ellenállást.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Debrecenbe kéne menni, avagy egy igencsak aktuális kérdés

A Diákváros vs. Fundan egyetem apropójából

A dolog lényegét – persze csak a belátható részét (rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt és kilogikázni sem lehet és nem csak ártunk ezirányú hiátusa okán) – hvg.hu „Diákváros a Fudan árnyékában: Budapest új városnegyede vagy Palkovics ékszerdoboza?” című cikke foglalta össze.
A fel sem tett kérdések egyik talán a leginkább érdeklődésre számot-adó egyike: miért pont a Diákváros helyén akarják megvalósítani?
Ezen elmélkedve ugrott be egy még ennél is alapvetőbb kérdés: miért nem számolnak/fenyegetőznek azzal, hogy elviszik az egyetemet Debrecenbe!!! =))
kereső
Orbán viktor nevű miniszterelnök, 2019 október!!!
"
Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit Budapest felelős vezetői nem akarnak. Várjuk, sőt kérjük is, hogy a közgyűlés hozzon egyenként döntéseket, és mondják azt, hogy ez kell, ez nem kell. Ha azt mondják, hogy nem kell a Liget-beruházás, akkor nem lesz Liget-beruházás. És ha a Fővárosi Közgyűlés azt mondja, hogy nem akar atlétikai világbajnokságot, akkor nem lesz atlétikai világbajnokság és nem lesz atlétikai stadion. És ha önök azt mondják, illetve a Fővárosi Közgyűlés azt kéri, hogy ne legyen Budapesten Európa-bajnokság, kézilabda-döntő és ne építsünk ezért egy húszezres csarnokot, akkor nem fogunk építeni és nem lesz Budapesten európai bajnoki döntő. Ez a közgyűlés döntésétől függ. Mi csak arra kérjük, sőt ha lehet akkor nógatnánk is a Fővárosi Közgyűlést, hogy minél hamarabb tisztázza, írja le, mi az amit kér, mi az, amit nem kér, és mik azok a nemzetközi szerződések, amiket fel kell mondani - a kormány erre készen áll - azért, mert az új városvezetés bizonyos dolgokat nem vállal. Ezt tudomásul vesszük, csak világos, egyenes beszédet várunk.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.