Ma a matekkal folytatódik az érettségi. Ha szeretnétek minden feladatról elsőként értesülni, és kíváncsiak vagytok a nem hivatalos megoldásokra, maradjatok velünk egész nap. Folyamatosan frissülő tudósításunk. Több tízezren kezdték el megoldani a 2021-es matekérettségi feladatsorait Ebben a percben indult a vizsga, amelyre diákoknak 180 percük lesz. Tartsatok velünk ma is, ugyanis délután jövünk a nem

Forrás: eduline.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Szeretném remélni, hogy afféle firkászi idétlenkedésről van szó,

bár az igazat megvallva tartok tőle – ösmervén ártunk és qurmányunk erőszakos voltát -, hogy nem maguktól gondolják így

A HVG ediline.hu-ja emígyen kezdi a tudósítását:
„Ma a matekkal folytatódik az érettségi. Ha szeretnétek minden feladatról elsőként értesülni, és kíváncsiak vagytok a nem hivatalos megoldásokra, maradjatok velünk egész nap.”
Mi van??? „kíváncsiak vagytok a nem hivatalos megoldásokra”???
Hogy mire? Mi a jó fene az, hogy egy matek-feladat NEM HIVATALOS MEGOLDÁSA???
A matekban a feladatoknak alapvetően csak jó és nem-jó megoldásai vannak. Igen így többesszámban. Persze legtöbbször van elegáns és vannak kevésbé sziporkázó megoldások is. Annak idején – s remélem ez nem változott – a különféle matek-versenyeken (matek szóbelimen az elnököt azzal kápráztattam el, hogy 4 megoldást is adtam a kapott feladatra) kifejezetten díjazták, ha több megoldást is adtunk a feladatokra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.