A Long March 5B el nem égett darabjai Spanyolország, Olaszország és Görögország területein érhetnek földet a HNL hírportál szerint.

Veszélyben vagyunk? Európában csapódhatnak be a kínai rakéta darabjai hétvégén
Fotó: STR / AFP

A múlt héten útnak indított rakéta darabjai Európában érhetnek földet vasárnap

– állítja az az Európai Űrügynökség (ESA). Az ügynökség szakértői szerint egyes részei Spanyolországban, Olaszországban és Görögországban csapódhatnak be.

A Long March 5B rakétát még április 29-én engedték útjára Hajnan tartományból, ezzel megkezdődött az új kínai űrállomás felépítése.

A hatalmas jármű magja azonban folyamatosan közelít a bolygóhoz, és előbb utóbb földet vagy vizet ér majd valahol, pontosan azonban nem lehet meghatározni, hogy hol. Annak ellenére, hogy korábban azt mondták biztosan óceánba fog csapódni, ez most már korántsem annyira biztos. 

Az ESA szakértőinek számítása szerint Európa egyes részein csapódhatnak be a 30 méteres mag darabjai, amely jelenleg nagyjából 27.600 kilométer/órás sebességgel halad

– írja a HLN.be.

Forrás: HNL.be
Címlapkép: STR / AFP

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Pedig a dagadék még fizetne is érte! =))
karma1
Jaj, instalom, dehogyis lenne az baj ! Mennenek a fo"ni rokonai osszeszedni a darabokat - soha nem vot nekik ilyen jofajta metal a kezuk ugyeben ! Oszt hat lopni se kollotott, - az egbol hullott! Jo a Devla az o nepehez, hiaba... A kinai kedves vezeto orvendezteti igy meg a magyar hiveit!
Sámannus
Ha a Vatikánra zuhan akkor a pohosnak annyi, mert fenn áll a gyanúja, hogy ez keresztény üldözésnek szánták a ferde szeműek. Ha a csuti arénára akkor pedig felségárulásnak számít.
evacica
Örülhet Orbán, hogy nem a Karmelita kolostor terasza van veszélybe! Hová vinné a vendégeit és honnan nézne le "hű" alattvalói?
Peller Anikó
Leesett, Indiai óceán, west of Maldive.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.