Az idei évközi nyugdíjemeléssel és a kormány jövő évre tervezett növelésével jól járhatnak az idősek. Ha az inflációs számítások, valamint a növekedési várakozások is bejönnek, akár az eddigieknél jelentősebb emelésre számíthatnak.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Pénzesőről, avagy mikor a derék szagértőnek nem csak a keze lóg a bilibe

A pofátlan parasztvakitás egy újabb vérlázító egyede, ráagásul a maoi.hu eddig a korrektség látszatára is adott

Elsőre azt hittem, hogy a derék szerző csak lefelejtette az idézőjelez, mert viccel/gúnyolódik a címmel: „A nyugdíjasokra pénzeső hullhat, ha bejön Varga Mihály terve”.
Na jó persze ott a feltételes mód, de mégiscsak a jövőévi költségvetésről van szó.
a 2022-es költségvetés tervezetében: jövőre 3 százalékos inflációkorrigáló emelést tervez az Orbán-kormány.
Ez az idei évközi tervezett emelés utáni nyugdíjösszeget növelné, miután az idei évre várt 3 százalék helyett már 3,6 százalékos az árdrágulás, vagyis a nyáron várható egy 0,6 százalékos évközbeni emelés, amire még nem volt példa.
Nos a tényeknél maradva: (hic & nunc nem foglalkozom a dolog ledurvább részével, hogy a piacokon és a boltokban lényegesen nagyobb infláció tombol)
az idei évre senki sem várt 3%-os inflációt, minden tényező egyértelműen rögzítette, hogy ennél lényegesen nagyobb a várható drágulás,
ami pedig „a nyáron várható egy 0,6 százalékos – rendkívülinek hirdetett - évközbeni emelés” dolgot illeti, ez csupán a novemberben esetéges törvényi kötelezettség előrehozatala! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.