Az Emberi méltóságért kitüntetéssel ismerte el Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke munkásságát pénteken Budapesten az Emberi Méltóság Tanácsa.

Kitüntették Karikó Katalint – olyan elődök nyomdokaiba lépett, mint Semmelweis Ignác, Heim Pál vagy Szent-Györgyi Albert
Kép:Facebook

A díjazottat Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő méltatta, aki beszédében emlékeztetett:

hasonló méretű világjárványra legutóbb száz éve, a spanyolnátha idején volt példa. Az a járvány több embert vitt el, mint az első világháború. De amilyen hirtelen érte a ma emberét a koronavírus, olyan gyorsan derült ki, hogy a tudósok már hosszú ideje keresik a hasonló betegségek gyógyításának lehetőségeit.

Büszkeséggel és reménységgel tekinthetünk a magyar alkotószellem egyik legnagyobbikára– méltatta Karikó Katalint. Azt mondta:

a kutatóbiológus olyan elődök nyomdokaiba lépett, mint Semmelweis Ignác, Heim Pál vagy Szent-Györgyi Albert.

Azt a kutatót tüntetik ki, aki „meglátta azt, amit mások nem láttak, és gondolt arra, amire senki nem gondolt. Nem kétséges:

Karikó Katalin a magyar tudomány legnagyobbjai között van és az egyetemes tudomány legnagyobb elismerésére is méltó

– fogalmazott Bajkai István.

Karikó Katalin beszédében hangsúlyozta, hogy nagy megtiszteltetés számára megannyi neves előd után ezt a kitüntetést megkapni. A biokémikus felidézte, hogy több évtizede külföldön él ugyan, de családjával együtt mindig is magyar maradt, gyermekeit is magyarul nevelte, így ők is szívesen járnak ide.

Magyarországon tanulta meg az alaptudományokat, itt kezdte el alkalmazni a tudását, a vírusokat kutatni. Az Egyesült Államokban sem volt mindig könnyű az élet, hiszen olyan tudományterületet választott, amelyben sokan nem hittek.

Forrás:MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
@Pegero: Magadra célzól te agyhalott nulla, nem véletlen a statisztika a fidesz hivők IQ ja kb 10 es
gina
@Pegero: Tiéd meg amit OV d a WC be pottyant te elmebeteg
Pegero
@gina: Vagina!
Húzd már le a fejedről a zsugorfóliát, mert már teljesen elaszalódott az agyad!
division
@Pegero: Az a bajuk hogy nem ők kapták:-))
terlasz
Orbán igyekszik az ismert embereket behálózni, népszerűségüket a maga javára fordítani, de már ott tartunk, hogy nem O. emelkedik a szintjükre, hanem ők süllyednek mellé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.