Az Emberi méltóságért kitüntetéssel ismerte el Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke munkásságát pénteken Budapesten az Emberi Méltóság Tanácsa.

Kitüntették Karikó Katalint – olyan elődök nyomdokaiba lépett, mint Semmelweis Ignác, Heim Pál vagy Szent-Györgyi Albert
Kép:Facebook

A díjazottat Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő méltatta, aki beszédében emlékeztetett:

hasonló méretű világjárványra legutóbb száz éve, a spanyolnátha idején volt példa. Az a járvány több embert vitt el, mint az első világháború. De amilyen hirtelen érte a ma emberét a koronavírus, olyan gyorsan derült ki, hogy a tudósok már hosszú ideje keresik a hasonló betegségek gyógyításának lehetőségeit.

Büszkeséggel és reménységgel tekinthetünk a magyar alkotószellem egyik legnagyobbikára– méltatta Karikó Katalint. Azt mondta:

a kutatóbiológus olyan elődök nyomdokaiba lépett, mint Semmelweis Ignác, Heim Pál vagy Szent-Györgyi Albert.

Azt a kutatót tüntetik ki, aki „meglátta azt, amit mások nem láttak, és gondolt arra, amire senki nem gondolt. Nem kétséges:

Karikó Katalin a magyar tudomány legnagyobbjai között van és az egyetemes tudomány legnagyobb elismerésére is méltó

– fogalmazott Bajkai István.

Karikó Katalin beszédében hangsúlyozta, hogy nagy megtiszteltetés számára megannyi neves előd után ezt a kitüntetést megkapni. A biokémikus felidézte, hogy több évtizede külföldön él ugyan, de családjával együtt mindig is magyar maradt, gyermekeit is magyarul nevelte, így ők is szívesen járnak ide.

Magyarországon tanulta meg az alaptudományokat, itt kezdte el alkalmazni a tudását, a vírusokat kutatni. Az Egyesült Államokban sem volt mindig könnyű az élet, hiszen olyan tudományterületet választott, amelyben sokan nem hittek.

Forrás:MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Azt hiszem hogy már őt is bedrótozták valami kínai szarral, amit az ajándékok mellé raknak, mint a lakosságot, aki kínai telefont okos órát vagy hasonlókat vesz. ezek ugyanis sokat elárulnak arról akiket megfigyelnek.
Van pofájuk hízelegni, miközben a kínai szarokkal telefossák az országot.
kissé felnőttem
akkor azért fideszeske pironkodtál ugye kicsikét? mert itthon nem becsülték azért volt kénytelen máshol hazára lelni és + ba van ám igy még 800,000 magyar a világban. A pudert meg tartogasd magadnak meg orbánnak rátok fér.
gina
Hát ha a hölgy gerinces lenne, akkor nem igy nyilatkozna, a magyarok magasból "szartak" rá, nyugaton elismerték, és finanszirozták, most magyarnak nevezi magát, hát én inkább az itt született emliteném, valahogy OV egyengette az ö irányát is.. erre nem lennék büszke
simmering73
Itt van mindjárt egy veretes, mocskos patkány.
gina
@Pegero: Magadra célzól te agyhalott nulla, nem véletlen a statisztika a fidesz hivők IQ ja kb 10 es
gina
@Pegero: Tiéd meg amit OV d a WC be pottyant te elmebeteg
division
@Pegero: Az a bajuk hogy nem ők kapták:-))
terlasz
Orbán igyekszik az ismert embereket behálózni, népszerűségüket a maga javára fordítani, de már ott tartunk, hogy nem O. emelkedik a szintjükre, hanem ők süllyednek mellé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.