A magyar gazdaságpolitika határozottan unortodox olyan ételemben, hogy pontról pontra az ellenkezőjét csinálja annak, amit a józan ész diktálna - mondta Csaba László közgazdász a Szabad Európának adott interjújában, amelyben a magyar gazdaságban az elmúlt 10 évben kialakult helyzetről beszélgettek.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Kemény szavak,

se sajnálatosan korrektek és helytálóak

Csaba László közgazdász a Szabad Európának adott interjút, amelyben a magyar gazdaságban az elmúlt 10 évben kialakult helyzetről beszélgettek. S melyről a napi.hu „Csaba László: Magyarország egy demodernizációs időszakba került” címen számolt be.
Néhány megállapítása:
„a magyar gazdaságpolitika határozottan unortodox olyan ételemben, hogy pontról pontra az ellenkezőjét csinálja annak, amit a józan ész, és a józan észt röviden összefoglaló tankönyvek tanácsoltak volna.”,
„regionális szinten a magyar gazdaság lemaradásban van: nagyon kicsit léptünk előre az elmúlt időszakban”, sőt „nincs olyan mutató, ami mást mutatna: erőteljes a lemaradásunk, a többiekhez képest a helyzetünk gyengébb, és nem egy évben gyengébb, hanem sok évben, és nem átmenetileg, hanem tartósan.”!
Egy külön kategóriát képvisel az a rész mikor a magyar társadalomról értekezik, kifejti, hogy „erősen kasztosodik a társadalom, a társadalmi mobilitás befékeződésének sok bizonyítéka van”, majd arról ír, hogy „a magyar értékrend a keleti társadalmakéhoz hasonlít: alapvetően alacsony bizalmi szintű” és „Ez a hagyományos, archaikus társadalom értékrendje, szemben a modern, nyílt társadaloméval”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.