A Glaxo és a Pasteur közös vakcinája igen bíztató eredményeket produkált a teszteken, melyeken 722 beteg vett részt az Egyesült Államokban és Hondurasban – számolt be a gyártó tegnap.

Újabb vakcina típust találtak fel, minden eddiginél jobb lehet

Illusztráció: 123rf.com

Ezek nyomán folytatják az engedélyeztetési folyamatot, amely várhatóan az év végére várható, hogy révbe ér. – írja az Index.hu 

A védőoltás az eddigiektől eltérő technológiával készül majd, ugyanis sem mRNS, sem DNS, sem pedig teljes, elölt vírus nem lesz benne. 

Az oltás tehát eltér a Pfizer és a Moderna mRNS-, valamint a Janssen, a Szputnyik és az AstraZeneca (DNS és vektorvírus), valamint a Sinopharm (teljes, elpusztított vírus) vakcináitól. Ezzel a módszerrel a Sanofi Pasteur már készített influenza elleni védőoltást, amit sikerrel alkalmaznak például az Egyesült Államokban, az immunválaszt erősítő adjuvánst pedig a GSK fejlesztette és használta korábban már más vakcinákban. A brit–francia fejlesztésű vakcina erős immunválaszt váltott ki felnőtt (18–59 éves) és időskorú, 60–95 éves betegek körében egyaránt. A vizsgálatok független lektorok által megvizsgált adatainak publikálását hamarosan ígérik a fejlesztők.

Az oltás szállításához nem lesz szükség különleges berendezésekre, egyszerű hűtőgépekben tárolható. Az amerikai Novavax hasonló, vagyis rekombináns protein alapú vakcinát fejleszt, ráadásul vizsgálja az influenzavírussal kombinált vakcina lehetőségét is.

Forrás: Index.hu 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A sarscov tüskefehérje génrészletét egy vírusba ágyazzák be és ezzel egy lepkét fertőznek meg, amely legyártja a tüskefehérjét. Ezt a fehérjét aztán egy nano "szappanbuborékba" építik be és ez lesz az oltás. A vakcina +6C fokon tárolható.
simmering73
@Peller Anikó: Hozzá nem árt naponta 3x1 szárított lepkét elszopogatni.
Gazella
:D no comment.
Comment az aki akar. Ugyis vannak okosabbak itt a propin.
Lepényleső
... itt lesz,ha a galeri ahhoz is új repülőt vesz,- miközben árának többszörösét zsebre tesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.