Sokak számára visszatartó erő volt az AstraZeneca, valamint a Johnson & Johnson védőoltás esetében, hogy -ugyan kis százalékban, de- vérrögképződés fordulhat elő.

Egy német kutatócsoport úgy véli, rájött, miért alakulhat ki vérrögösödés egyeseknél, akik az új koronavírus okozta betegség, a Covid–19 ellen az AstraZeneca vagy a Johnson & Johnson védőoltását kapták. A kutatócsoport azt is el tudja mondani a gyártónak, hogyan lehetne olyanná alakítani a vakcinákat, hogy megelőzzék a problémát – írja a HVG. 

Forradalmi! Rájöttek a tudósok, mit kell tenni, hogy a koronavírus elleni oltás ne okozzon vérrögöt

Forrás: 123 RF.com

A probléma ritka, de nagyobb a kockázata a fiatalabb korcsoportokban, amelyeket kevésbé veszélyeztet a súlyos Covid-19 kialakulása. Az Egyesült Királyságban nagyjából 33 millióan kapták az AstraZeneca oltását, 309 esetben alakult ki vérrögösödés.

A sejtmagban a tüskefehérje darabjai összeakadhatnak vagy széttörhetnek. Ezek mutáns fehérjerészekké válhatnak, amelyek a szervezetbe kerülnek, és igen ritkán vérrögképződést okoznak – vélik a tudósok.

Rolf Marschalek, a frankfurti Goethe Egyetem professzora, a kutatócsoport vezetője szerint a vakcinák átalakíthatók úgy, hogy a problémát elkerüljék. A Johnson & Johnson már kapcsolatba lépett a kutatócsoporttal. A gyógyszergyártó „most igyekszik optimalizálni az oltóanyagot.

Forrás: HVG.hu 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Majd akkor hiszem el, ha Prof., hab. adj. dr Menczer Tamás et. rábólint!
Addig mendemonda...
Namely
"Forradalmi! Rájöttek a tudósok, mit kell tenni, hogy a koronavírus elleni oltás ne okozzon vérrögöt"

Nem kell beadni.
ómió
Elég, ha Aspirin protect-et szednek rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.