Nigéria 89, Ghána 63 százalékkal növelte meg egyszer a GDP-jét, Magyarországról eltűnt kétmillió szegény, de lett még 130 ezer dolgozó egy statisztikai újratervezésnél. Az, hogy a gazdasági adatok gyűjtésének és összesítésének elméletét, valamint technikáját is fejlesztik, jó folyamat, de sokszor azt is jelenti: ki kell dobni jó néhány korábbi elemzést a gazdaságról.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ebben a KSH világszínvonalú!! =))

A legnagyobb trükkjük, hogy a pénzből gyártanak naturáliákat; többé kevésbé valós pénzügyi adatokból, a valósággal köszönő viszonyban sem lévő inflációs számokkal képeznek mennyiségi adatokat!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: ez így persze túlzás: a közelmúltban többször is előfordult, hogy nem bajlódtak az inflációval, a forgalom növekedését a bázis árakkal számolták! =))
Peller Anikó
Hazudni, hazudni, hazudni. És a haza fényre derül. De amíg sötét van addig nem derül, ki.
Eladott Ország
A KSH ( Központi Siker Hálózat) 2015-ben megváltoztatta a mérési módszereit, amire egyébként az Eurostat is alapozza számításait. Az ugyan igaz, hogy csökkent a mélyszegénységben élők száma, azonban biztosan nem olyan mértékben, mint ahogy azt a kormány el szeretné hitetni az emberekkel. Egyetlen év alatt közel 6 százalékkal csökkent az adatok szerint a mélyszegénységben élők száma, amelyet csak Bulgária volt képes megközelíteni az unióban, senki más. A probléma akkor látszik igazán, amikor a megváltoztatott statisztikák számai mögé nézünk, ugyanis akkor már kiderül, hogy a korábbi több százezer szegény nem eltűnt, csak átalakult. Továbbra sincs több pénzük élelemre vagy fűtésre, egyszerűen okosan eltüntették őket a statisztikákból. A valóság addig nem fog kiderülni, ameddig Orbánék úgy utasítják a KSH-t, mintha csak Polt Péter lenne. Churchill írta, hogy csak abban a statisztikában hisz , amelyet ő maga hamisított . Másrészt ajánlom mindenki figyelmébe Mikszáth egyik remek karcolatát. A címe:Statisztika .
RonaGyuri
@Eladott Ország: csak a rend kedvéért Churchill azt mondta: "'I only believe in statistics that I doctored myself", amiben szó sincs hamisításról - ami nem mondható el a KSH-ról, mert ők konkrétan hamisítanak - ő csupán az értelmezésről/kiértékelésről beszélt!!! =))
Nessy
Ma már a statisztikák úgy készülnek, hogy fentről megkapják a számokat, mennyi legyen! Hogy a tényekhez nem sok közük van? Részletkérdés, amivel nem foglalkoznak.
RonaGyuri
@Nessy: nem csak már, a létezőben - ahol Orbánék szocializálódtak - is így ment!!! =))
Nessy
@RonaGyuri:Több évtizeden át voltam az egészségügyben kórházi, majd országos intézményi szinten elemző statisztikus. Ennyire nem is lehetett hazudni, mert az összefüggések vizsgálatánál kibukott! "Magyarázni" viszont jobban, mint régebben.Abban jó voltam, mert amíg beszélni hagytak, nem volt gondom. Ma nem lennék statisztikus! Igaz, nem is dolgoznék az egészségügyben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.