Egyre többen készülnek tudatosan az időskorukra – közölte a K&H. A társaságnál az idei év első négy hónapjában 43 százalékkal több nyugdíjbiztosítási szerződést kötöttek, mint egy évvel korábban. Megugrott a nyugdíjas éveikre tudatosan készülők száma, akik aktív éveikben való takarékoskodással az állami nyugdíj mellett extra jövedelmet szeretnének maguknak biztosítani. Ezt mutatják a K&H legfrissebb adatai: 2021 első négy hónapjában az előző év azonos időszakához képest 43 százalékkal többen kötöttek nyugdíjbiztosítást a társaságnál.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Fontos tanulságok maradtak ki

a K&H legfrissebb véleménye szerint: „Megugrott a nyugdíjas éveikre tudatosan készülők száma”

A derék napi.hu „Jó hírek láttak napvilágot a nyugdíjjal kapcsolatban” című cikke szerint ezt adatok is alátámasztják. Nevezetesen, hogy „A társaságnál az idei év első négy hónapjában 43 százalékkal több nyugdíjbiztosítási szerződést kötöttek, mint egy évvel korábban”!
Azt követően, hogy Orbánék lenyúlták (mit nem mondok megvédték) a magánnyugdíj-pénztári tagok többezer milliárdját – vagy ahogy egy barátom szokott fogalmazni a nyugdíjrendszer egyik lábát magánositották, segítségnek az önálló lábon állásukhoz - sokan tartottak attól, hogy szükségük lehet a harmadik lábra is. Ez évekig meg is látszott rajta.
Nos a tudatosan készülők úgy látják, hogy a lenyúlás veszélye még fenn állhat, de ártunk és qurmányunk értékállóságosítása még ennél is nagyobb veszély. Tényleg nagyon butának kell ahhoz lenni, hogy a napokban nagy csinnadrattával kiosztott pár száz forintos pótlékból ne vonja le a tanulságot: Mikor elhatározták, hogy 21-re 3%-ot emelnek is majdnem olyan jól tudták, hogy ez még hivatalosan is édes kevés, mint ahogy a mostani 0,6%-nál is rény, hogy még a HSH is bőven 5% felletti inflációt mért!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.