Az ellenzéki előválasztás gondolata 2010 óta a legjobb ötlet volt. Konkrétan arra adott lehetőséget, hogy minden egyes választókerületben az ott élők dönthessenek a kormánypártok ellen induló számukra legesélyesebb jelöltről. Az ellenzék ezzel valóban megülhette volna a demokrácia ünnepét, hiszen a…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Nem érdekel hogy hívják csak a Fitymák takarodjanak.
RonaGyuri
A tudás hiány nem akadálya a tudálékosságnak

a post egyetlen pozitívuma, hogy – sajnálatosan ritkaként - nem zagyvál választási-körzetekről

A polipraktika.blog „Előválasztás helyett casting” címmel rittyentett egy irkodmányt. Nos, ahogy mondani szokás, ezt a szerzőt sem zavarja a téma ismeret, hogy a szakmai felkészültségéről ne is tegyek említést. Bár jól belegondolva a tájékozottsággal sem nagyon ehet meggyanúsítani.
Lehet naív vagyok, de legalább is túl optimista, mert úgy vélem, hogy: egyes megmondóemberek elég értelmesek hozzá, hogy ha és amennyiben legalább egy csipetnyi időt szánnának kattintgatásra nem adnák elő a mondandójukat! =))
Nem mondom az előválasztás dologtól,
sem azt, hogy ne keltett volna kényszeres ellenkezést,
sem azt, hogy olyan jól szervezettnek tűnne,
de azt végképp nem, hogy nagyon okos dolog.
Azonban a dolog lényege az – nem véletlenül – egyfordulósra átalakított választási rendszerre adott viszonylag értelmes válasz. Ami ha nem is a kellő hatékonysággal, de működhet, s ez meg is lepte ártunk és qurmányunk propagandistáit. Meg is ragadnak, minden épelméjű, sőt azon túli „érvet” a lejáratására! =))
S a derék ballib megmondó-emberek - semmiből sem tanulva: eklatáns példa, hogy sikerült a Deák téri őrjöngve randalírozó csürhéből, békésen sétálgató polgárokat csinálni, akiket a regnáló ME személyes irányítsa alatt rendőrök kardlapoztak – lelkesen asszisztálnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.