Az ellenzéki előválasztás gondolata 2010 óta a legjobb ötlet volt. Konkrétan arra adott lehetőséget, hogy minden egyes választókerületben az ott élők dönthessenek a kormánypártok ellen induló számukra legesélyesebb jelöltről. Az ellenzék ezzel valóban megülhette volna a demokrácia ünnepét, hiszen a…

(Forrás: polipraktika.blog.hu, RonaGyuri által)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Nem érdekel hogy hívják csak a Fitymák takarodjanak.
sgl
És ez akkor így hogy.
index.hu/belfold/2021/06/10/hiller-istvanbol-lehet-az-elso-hatparti-ellenzeki-jelolt/

Az ellenzék megint el fogja baszni, mint 14-ben de leginkább 18-ban.
A választót migint kizárják, ez nem vezet jóta. Legalább 2-3 ember között választhassanak, ebből minimum egyikük helyi potentát legyen.
Ha nekem Újpestre hoznának 1 miskolcit meg egy szegedit hogy válasszsak közülük valszin szarok rá, nem szavazok.
Ha beraknak egy helyi jelöltet, akkor valszin elmegyek, és nem biztos a helyire szsvazok, de LEGYEN MINDENÜTT VÁLASZTÁS ÉS EGY HELYI JELÖLT!

Tényleg ennyire kretén ez az ellenzék, hogy a saját kis pecsenyéjük a legfontosabb, és amilyen balfaszok buknak és vele az ország. Ha a választónek tetszően állítanak jelöltet és lesz szavazás akkor többen mennek el és az országos választásra is lesz értelem kire szsvazni.
..
Nem hiszem el, - pedig 20 éve ezt látjuk,- hogy ez az ellenzék iylen szar minőségű emeberekből áll.
Hatalmon is ellenzékben is segghülyék.
RonaGyuri
A tudás hiány nem akadálya a tudálékosságnak

a post egyetlen pozitívuma, hogy – sajnálatosan ritkaként - nem zagyvál választási-körzetekről

A polipraktika.blog „Előválasztás helyett casting” címmel rittyentett egy irkodmányt. Nos, ahogy mondani szokás, ezt a szerzőt sem zavarja a téma ismeret, hogy a szakmai felkészültségéről ne is tegyek említést. Bár jól belegondolva a tájékozottsággal sem nagyon ehet meggyanúsítani.
Lehet naív vagyok, de legalább is túl optimista, mert úgy vélem, hogy: egyes megmondóemberek elég értelmesek hozzá, hogy ha és amennyiben legalább egy csipetnyi időt szánnának kattintgatásra nem adnák elő a mondandójukat! =))
Nem mondom az előválasztás dologtól,
sem azt, hogy ne keltett volna kényszeres ellenkezést,
sem azt, hogy olyan jól szervezettnek tűnne,
de azt végképp nem, hogy nagyon okos dolog.
Azonban a dolog lényege az – nem véletlenül – egyfordulósra átalakított választási rendszerre adott viszonylag értelmes válasz. Ami ha nem is a kellő hatékonysággal, de működhet, s ez meg is lepte ártunk és qurmányunk propagandistáit. Meg is ragadnak, minden épelméjű, sőt azon túli „érvet” a lejáratására! =))
S a derék ballib megmondó-emberek - semmiből sem tanulva: eklatáns példa, hogy sikerült a Deák téri őrjöngve randalírozó csürhéből, békésen sétálgató polgárokat csinálni, akiket a regnáló ME személyes irányítsa alatt rendőrök kardlapoztak – lelkesen asszisztálnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.