Miért veszünk egyszer használatos adagolt kávét? Mert ez jól beleillik a mai internetes-féjszbukkos világba. Az internet az emberiség tudásának komplett tárháza szinte kéznyújtásnyira. Mégis az egyes ember tipikusan nem akarja az igét, neki az internet az a reggelire szánt tükörtojás fotójának a megosztása a Facebook-on.

Feltöltő: KavehazMagazin
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Milyen a "nem egyszer használatos"? Amit már kihánytak?
Emmersson71
Ismét félinformációkkal operál egy félművelt szerző!
Az, hogy "egyszer használatos kávé" a legkisebb baromság :)

A kapszulás kávék esetében van egy olyan irány, hogy begyűjtik a használt kapszulákat. Igaz, még csak talán a Nespresso, de a törekvés jó.
Sokkal több kárt okoz pl az, hogy rengetegen öntik a használt sütőolajat a WC-be! Pedig az gyűjthető és ingyen leadható!

Kb azt a hisztit látom az ilyen cikkekben, mint amikor az elektromos autók öko lábnyomát kezdik firtatni, de közben több évtizedes dízelek pöfögnek még az utakon.

biofilter.hu/lakossagi/
KavehazMagazin
@Emmersson71: Ismét félinformációkkal operál egy hozzászóló! :)

Valószínűleg nem volt itt türelem végigolvasni és megérteni a cikket. Hiszti nem volt sehol a cikkben - szerintem -, de az elektromos autókról már 15 éve is olvastam olyan cikket, ami azt elemezte, hogy az előállítása környezetszennyezőbb a fosszilis üzemanyagoknál. És nem az olajmaffia fizette a cikket. :)

A használt sütőolaj begyűjtés pedig nem kérdés, hogy jó. Azt nem tudom, hogy sokkal több kárt okoz e a kiöntése, mint a kapszulák, de a kapszulákról érdemes ezt megnézni röviden: www.youtube.com/watch?v=hTMauwuMtzU

A félműveltre meg nem reagálok, mert nem jön át, milyen kontextusban keletkezett.
KavehazMagazin
@vacsi: ez a macskakörmök közötti rész nincs is a szövegben. Miért hivatkozol rá akkor a kérdésedben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.