A június 13–19. között megrendezett eseményen a világ 43 országából 156 középiskolás vett részt online.

Siker! Ezüstérmet szerzett egy magyar lány az Informatikai diákolimpián

Fotó: EGOI

Éles Júlia, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója ezüstérmet szerzett az első alkalommal megrendezett European Girls's Olympiad in Informatics eseményen, vagyis az Európai Lány Informatikai Diákolimpián. 

A sajtóközlemény szerint a tizenegyedikes Éles Júlia korábban több hazai tanulmányi versenyen, így a Nemes Tihamér Nemzetközi Informatikai Tanulmányi Versenyen és az Országos Magyar Matematika Versenyen is dobogós helyen végzett.

„Rengeteget gyakoroltam, igyekeztem többféle feladatot látni, a problémákat minél több oldalról megközelíteni. Szerintem a megfelelő felkészülés nyitja a gyakorlás és a nyitás az új dolgok felé”

– mondta a helyezésről Éles Júlia.

Kelemen Anna, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium idén érettségizett diákja csupán egyetlen ponttal maradt le a bronzéremről. Szintén részt vett az első EGOI-n Nagy Boglárka, aki ugyancsak a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja a tizedik évfolyamon, illetve Ottrok Veronika, a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium tizenegyedikes tanulója.

Az EGOI szervezőinek célja, hogy a verseny révén arra bátorítsák a fiatal lányokat: foglalkozzanak számítástechnikával.

Forrás: Telex.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.