Az mRNS vakcina sokáig védi majd őket a koronavírustól.

Akár évekig tartó védelmet nyújthatnak ezek a vakcinák, annyira erős immunreakciót váltanak ki. – írta a HVG.hu. 

A kutatók szerint a vizsgálat azt jelzi, hogy a Pfizer, illetve a Moderna termékével oltottaknak nagy valószínűséggel nincs szükségük egy harmadik oltásra, és évente sem biztos, hogy újra kell magukat oltassák, mert a kettő önmagában is több mint elégséges védelmet adhat. 

Jó hír a Pfizer vagy Moderna vakcinával oltottaknak

Illusztráció: 123rf.com

Mindez nem jelenti azt, hogy a más módszerekkel fejlesztett vakcina nem véd évekig, ezek a kutatások csak és kizárlóag az mRNS alapú vakcinákra fókuszáltak.

Korábban több szakértő, illetve a Pfizer első embere is arról beszélt, hogy az mRNS-alapú vakcinákból idővel valószínűleg szükség lesz egy harmadik adagra is. A mostani eredmények azonban ellentmondanak ennek.

Forrás: HVG.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
A Mao könnye kutatásra majd a Nagy Orr Bán fókuszál. Bár már az eredmény is megvan. Tökéletes. A kutatást végezte csutak és kakadu.
Emmersson71
@Néro: A Mao Könnyéből elég egy adag egy főnek a családban - ahol anya nő, apa férfi, a kutya pedig Buksi! -, az mindenkit véd, de még a szomszédot is - feltéve, hogy nem LMBTQ személy és/vagy civil szervezet tagja.
ómió
Efftársilag már egy ilyen találgatás is "jó hír"?
division
@Emmersson71: @ómió: Szerencsére ez nem találgatás, hanem komoly kutatás eredménye, és tényleg nagyon jó hír. Nálunk is mindenkiben Pfizer van. Beszéltem sógornőmmel is erről pár napja (elég kompetens ez ügyben, lévén benne van a kutatásban a professzor asszony), és ugyanezeket mondta. A Sino - t kapott emberek, főleg az idősek pedig mindenképpen kell hogy 3. oltást kapjanak, és lehetőleg Pfizert vagy Modernát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.