Amerikai kutatók szerint ugyanis a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinája olyan tartós immunreakciót váltanak ki, amely éveken át védelmet nyújt a koronavírus ellen.

Ha Pfizer-BioNTech vagy a Moderna oltást kapta, van egy remek hírünk!
Kép:Pixabay

Egyre több vizsgálat állapítja meg, hogy az mRNS-vakcinákkal oltottak többségének nincs szüksége emlékeztető vakcinára, kivéve ha túlságosan mutálódik a vírus. Azoknak viszont, akik az oltás előtt épültek fel a koronavírus-fertőzésből, valószínűleg még akkor sem lesz szükségük emlékeztető oltásra, ha a vírus jelentősen átalakul.

Ez jó jel arra nézve, hogy mennyire tartós az immunitásunk ezzel a vakcinával”

– idézi a hvg.hu a New York Times-nak nyilatkozó Ali Ellebedy kutatásvezetőt, a St. Louis-i Washington Egyetem immunológusát.

Dr. Ellebedy szerint ha mégis szükség lesz az emlékeztető oltásra, akkor az valószínűleg ugyanolyan hatású lesz, mint a korábbi fertőzés az immunizált emberekben.

Ha a limfocitáknak adunk még egy esélyt, erőteljes válaszreakcióra számíthatunk.

Forrás:HVG.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Nem értem, hogy miért szorítják ki a lakosság egy részét az mRNS vakcinák felvételéből? A Sinopharm-mal és AstraZenekával beoltott 60 felettieket pl. miért nem lehet immunizálni Pfizerrel vagy Modernával úgy, ahogyan azt más országokban teszik? Orbánnak nem célja a nyájimmunitás elérése? Vagy egyszerűen nem érdekli, hogy a kevésbé hatékony oltást elfogadni kényszerült idős emberek egészségesek és hosszú életűek legyenek? Ezzel is csökkenteni szeretné a nyugdíjkiadásokat még azon az áron is, hogy újra fokozódhat emiatt a járvány ami csökkentheti a gazdasági teljesítmény?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.