A Bond-filmek szuperküytüjei már köztünk élnek.

Évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust, és a célpontként kiválasztott emberek között voltak tényfeltáró újságírók, valamint médiacégeket is tulajdonló vagyonos üzletemberek, illetve az ő szűkebb környezetük is – derítette ki a Direkt36 egy nemzetközi tényfeltáró projekt részeként. A kutatás során számos olyan közvetett bizonyítékot is találtunk, amelyek arra utalnak, hogy a titkos megfigyelések mögött a magyar állami szervek állnak – írja a Telex.hu

Magyar újságírók és üzletemberek telefonjait is feltörték a szuper-kémprogrammal

Fotó: 123 RF.com

Az, hogy az adatbázisban feltűnik egy telefonszám, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a célszemélyek ellen biztosan be is vetették a Pegasust és a telefonjukat fel is törték, de számos esetben a telefonok utólagos vizsgálata bizonyította, hogy valóban behatoltak az NSO programjával a készülékekbe.

A Pegasus a telefonok szoftvereinek olyan hibáit használja ki a távolról, észrevétlenül történő behatolásra, melyekről még maguk a fejlesztők, gyártók sem tudnak. Ezeken a réseken keresztül a telefonkészülékbe bejutva nemcsak a célszemélyek beszélgetéseit tudták lehallgatni, hanem hozzáfértek a legbizalmasabb információikhoz, például az emailjeikhez és egyéb üzeneteikhez, továbbá fotóikhoz és videóikhoz.

A Pegasus annyira komoly kiberfegyvernek számít, hogy az NSO csak az izraeli védelmi minisztérium engedélyével adhatja el más országoknak. Hivatalosan csak terrorizmussal és szervezett bűnözéssel gyanúsított személyek ellen lehetne bevetni, de a tényfeltáró projekt kiderítette, hogy az NSO ügyfelei legalább 10 országban használják újságírók, jogvédők, ellenzéki politikusok, ügyvédek és üzletemberek ellen.

Arról, hogy magyar részről kik lehetnek érintettek, a Telex.hu cikkében olvashat!

Forrás: Telex.hu 

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Na, ki volt a lehallgató?
Lehet, hogy a Gyurcsány vagy tán a Soros?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Amióta megjelentek a mobiltelefonok, azzal egyidőben megjelentek a mobil lehallgatók is.
Én már több, mint 20 évvel ezelőtt tudtam olyan készülékről, amivel bárkinek le lehetett hallgatni a mobiltelefon beszélgetését.
De szerintem a hatóságok már sokkal korábban is tudták ezt, mindenféle poloska telepítése nélkül...kellő távolságból...
Clavigo
Aha,,,,,Ez nem az a történet,,mikor Dojcs öreganyját figyelték meg...
ómió
Az efftársak mindig magukból indulnak ki?
FL4K
@ómió: 1459

"Legfontosabb feladatom analizálni a rendszeres ágazatközi munkamegosztást."
ómió
@FL4K: Neked a "pihenés" lenne a legfontosabb! Hátha még nem késő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.