A munkaerőhiány visszafogja az e-kereskedelmet, sok webshopnak le kell állítania az online hirdetéseket, mert nem tudnák kiszolgálni a megnövekedett keresletet. 

Elképesztő számokat produkál az elmúlt másfél évben a hazai e-kereskedelem: a GKI Digital kutatása szerint 909 milliárd forint volt a hazai online kiskereskedelem forgalma 2020-ban. Az előző évhez mért 45 százalékos növekedés jelentős részben a koronavírus-járvány által okozott körülményeknek köszönhető, az eredmények pedig még nemzetközi összevetésben is átlagon felülinek mondhatók.

Rendelt ma a neten? Munkaerőhiány fogja vissza az e-kereskedelmet

Fotó: Klikkmarketing

Gál Kristóf, a Klikkmarketing alapítója szerint ez a robbanásszerű növekedés okozza a munkaerőhiányt az e-kereskedelemben.

„Több olyan cégről is tudunk, amelynek vissza kell fognia a marketingjét, mert egyszerűen nem tudja kiszolgálni a keresletet. Van, aki hétvégére le is állítja az online hirdetéseit, mert hétfőre olyan sok rendelés halmozódik fel, amit már nem tudna a vállalt időre teljesíteni erőn felül sem. Ez egyértelműen azzal magyarázható, hogy nincs elég alkalmazott a vállalkozásban”

– fogalmazott.

A webshopok 30-40 százalékát érinti a probléma

A szakértő arról is szót ejtett, nem mást kell csinálni most, mint a járvány előtt, hanem ugyanazt, csak jobban. A cégek nem toboroznak jól online, és igazából jó munkaadó hiány alakult ki a piacon.

„Amelyik cégnek van értékrendje, jövőképe, jó fizetést és megfelelő munkakörülményeket tud biztosítani és megbecsülik a munkavállalókat, ott biztosan lehet hatékony és képzett munkatársakat találni. Sok cégnél van jelen tünetként a munkaerőhiány, de valójában csak rosszul szervezik a folyamatokat”

– magyarázta.

A Klikkmarketing alapítója példaként említette, hogy ha a hőmérő 35 Celsius-fokot mutat, még nem attól van olyan meleg, csak a helyzetet szemlélteti, ami egy külső körülmény következménye. A legtöbb vállalkozás egyszerűen nem profitábilis, nem tud elég hatékonyan működni és ezért nem képes megfelelő béreket kínálni. Mindez pedig egymásra épül.

Meglátása szerint a webshopok 30-40 százalékát érintheti ez a probléma, hiszen idén olyan durván felpörögtek, hogy a korábban leggyengébb hónapokban is kétszer annyi forgalmat tudnának lebonyolítani, mint karácsonykor.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Az "orvoslás" adott! Böszméék pl. "fellendítenék" még a munkanélküliséget is!
csak úgy....
oszt mennyit fizetnek,hogy nincs jelentkezö?
tudode
Na ugye, ugye!
.
A kedves vezető első országlásakor még
.
---- Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
-------------------
.
Oszt' meggondolta magát:
.
---Orbán Viktor: Magyar gyerekek kellenek, nem migránsok, de az ellenzék csak íveket lopkod
nepszava.hu/3083755_orban-viktor-magyar-gyerekek-kellenek-nem-migransok-de-az-ellenzek-csak-iveket-lopkod
---------------------
.
Kitakar, betakar, ötLEGELTET, ki tudja, talán sajá maga sem, hogy mit akar, merre, meddig, miért!!!
ómió
@fideszes gyökér: Megint értelmezési zavarokkal küzdesz? Böszme efftársatok idején igenis volt munkaerő! Mintegy 12,5%! Csak éppen munka nélkül! Na, ebből mehetnének majd "e-kereskedni"! Meg még a határozott ideig "oltalmazottakat", vagy talán a "kötvényeseket" se vagy képes megkülönböztetni a migráncsoktól? Frissítsed má' a bolsi influenszeredet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.