Összehasonlították az AstraZeneca-t a Pfizerrel, és az jött ki, hogy előbbi nagyobb védettséget nyújt, mint a sokak által preferált Pfizer. 

Egy új, brit vizsgálat szerint a Pfizer–BioNTech típusú koronavírus elleni oltás hatékonysága gyorsabban elévül a delta, vagyis az Indiából származó mutáció esetében, mint az AstraZeneca terméke – írja a HVG.hu

Vizsgálatok szerint az AstraZeneca bizonyos szempontból hatásosabb a delta variáns ellen, mint a Pfizer

Fotó: 123RF.com

A vizsgálatot több mint 700 000 brit páciens segítségével végezték. A szakértők 2020 decembere és idén augusztus közti adatokat elemeztek. Ebben egy olyan időszak is benne van, amikor már a delta vírusmutáns vált a meghatározóvá az Egyesült Királyságban.

A kutatás szerint a Pfizer oltása a második dózist követő egy hónap után 90 százalékos hatékonyságot mutatott, de ez az arány a második és harmadik hónapban 85, majd 78 százalékra csökkent. Ez 12 százalékpontos hatékonyságvesztés. Ezzel szemben az AstraZeneca terméke ugyanezen időszak alatt csupán hat százalékpontot zuhant, 67-ről 61-re. A vizsgálatot végzők ugyanakkor megjegyezték, hogy a brit oltóanyag kezdeti hatékonysága eleve kisebb.

A kimutatásról érzékletes diagramot a HVG.hu cikkében láthatnak. 

Forrás: HVG.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"Összehasonlították az AstraZeneca-t a Pfizerrel, és az jött ki, hogy előbbi nagyobb védettséget nyújt, mint a sokak által preferált Pfizer."

Nagyon aljas fidesz propaganda. A Pfizer 78, az Astra 61 %-os teljesítményű. Ebből sikerült kiolvasni az asszonyság oltásának gyenge teljesítményét.

Nem fogy a kínai biznicszar. ezért a fideszmédiában semmi sem drága, szemét állatok.

Lópunk, csalunk, harácsolunk és a haza fénye lemerül.

"Ha mégegyszer halomrajutok tönkreteszem ezt az országot"
Peller Anikó
@sgl: Úgy tűnik előbb utóbb szükség is lesz rá, mert elég változékony a SARS cov.

Egyébként a technológia a többinél is adott, a kínainál a másik vírust kell kitenyészteni és besugárzás után mehet a többiek után. Az adenovírus hordozóval is ugyanez a helyzet csak egy másik, az új mutáns vírus (reverz transzkriptázzal visszaírt) DNS-t kell begyömöszölni az adenovírus burokba.

Akarat kérdése, feltételezem, hogy a gyártók rajta vannak a vakcinák igazításán. De a piac a régi verzióra is élénk lehet még, hiszen a világ nagyobbik fele még oltatlan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.