Lelőtték a magyar Facebookot – ezzel a címmel jelent meg csütörtökön a cikkünk melyben beszámoltunk arról, hogy a Hundub napok óta elérhetetlen.

Végrehajtás indított a NAV Orbánék és Novák Elődék kedvenc oldala ellen – gondban a Hundub

Az oldal körül nem ez az első alkalom, hogy probléma merül fel, az utolsó leállás okán az ötletgazda-üzemeltető Pál Csaba állítása szerint terheléses támadás is érte már az oldalt.

Az informatikai gondok mellett anyagi, számviteli téren sem lehet minden rendben az üzemeltető cégnél.

- számol be róla az mfor mert a Hundub Kft. ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtás alatt állók listáján is szerepel.

Az viszont biztos, hogy amennyiben valamely adózó a közzétett listán szerepel, az adóvégrehajtást tényként kell kezelni.

A cégellenőrző alapján a NAV a végrehajtási eljárás megindítását júlus 5-én tette közzé, néhány nappal korábban, július 2-án pedig a Hundub Kft. "áfa bevallást be nem nyújtó adózó" lett.

Ezek alapján adja magát a feltételezés, miszerint a végrehajtás nem független az áfa-bevallás elmaradásától.

A cég tavaly augusztus végén jött létre és az ezt követő szűk félév alatt egy forint árbevételt nem szerzett, költségek ellenben felmerültek, így végeredményben 3,6 millió forintos veszteséggel zárta 2020-at. 

Főleg a kormánypárti sajtó és a Mi hazánk radikális párt lelkesedett érte. Ekkortájt derült ki az is, hogy a kormány a Facebook megrendszabályozására készül.

Az ellenzék egyes politikusai attól tartottak, hogy a kabinet orosz és kínai mintára az amerikai site kiszorítására törekszik.

Hogy az elején kezdjem: létrejött sokunk álma, a cenzúramentes, magyar tulajdonú közösségi oldal. Tényleg nincs cenzúra. Kipróbáltam. Természetesen Hitlert dicsőítő posztokat meg állatkínzást nem lehet, de azt ki is jelentették, hogy a Btk. és a hatályos magyar törvények irányelveit betartják, ám azon kívül mindenki azt csinál, amit akar. A cigánypecsenyét sem kell átkeresztelni bablevessé, és a gender előtt sincs nyüszítő térden csúszás.

- írta róla Pozsonyi Ádám publicista még az év elején.

Forrás: mfor

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Eeeetévesztették Nagy Orr Bánék ellen kellett volna. Már rég.
ómió
És semmi "részrehajlás" nem volt most a NAV-ra hazudható?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.