Nem életszerű, hogy a 2021. évi szja-bevallás határidejét előrehozzák 2022 elejére, ezért várhatóan az adóhatóság előzetes adatgyűjtés alapján ajánlásokat fog kiküldeni minden egyes szja-visszatérítésre jogosult gyermekes számára - állítják a Napi.hu-nak nyilatkozó szakértők. Kétséges azonban, hogy a NAV fel van készülve az előtte álló feladatra: a szükséges adatok begyűjtése, feldolgozása óriási informatikai kihívást jelenthet és a jogosultak türelmét is próbára teheti.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
eklatáns példa arra, hogy a dilettáns kormány még a gyöngyszórást sem gondolja át!!! =))
nezelodo
Na szerencsétlen NAV alkalmazottak! Nektek most jött el a Kánaán, megdolgozhattok az egykori előmeneteli, (egyel lejjebbi), átsorolásért. Ha meg nem megy, majd lesúlyt rátok Orbán haragja, úgy hogy fel lehet kötni a gatyát!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Elsőre a dilettantizmusuk újabb eklatáns példájának véltem,

de rá kell jönnöm, hogy csak jobban ismerik az isten adta népet, mely …..

Adószakemberek hívrák fel a figyelmet arra, hogy „miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy a kormányzat 2022. február 15-ig visszatéríti a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett szja-t.” erősen véleményes. Mármint ehhez egyértelműen nincsenek meg a technikai feltételek.
Első reakcióm az volt, hogy Orbánéj ezt sem gondolták ár, s tesznek nagy ívben arra, hogy hogyan, de oldják meg!
Azonban belegondolva azt kell mondjam, hogy ebben is van sok igazság, de sokkal nagyobb gazemberségre ad lehetőséget. A nép az istenadta nép, mely … vevő lesz arra, hogy az ő imádott Viktor-uk gondoskodni akart róluk, s biztosak benne, hogy majd – ha marad – megoldja. Nem mondom már ez is frappáns, de az – ahogy 2002-ben a kedvezményes lakáshitelnél is volt – hogy ez nagyon sokba fog kerülni a következő kormánynak az biztos!
Sőt még ennél is közvetlenebb haszna is van: lehet újjal mutogatni a gaz ellenfelek (ellenzék, Soros, Brüsszel, etc.) aknamunkájára! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.