A TÖBBIT NEM TUDOM, DE A 13. HAVI AZ INFLÁCIÓT SEM PÓTOLJA!!! =)) A jövő év elején a különböző kedvezmények révén a magyar kormány rengeteg pénzt pumpál a gazdaságba, közvetlenül a háztartásokhoz. A nyugdíjasok 320-345 milliárd forintra számíthatnak a 13. havi pluszjuttatás miatt, a gyerekes családok szja-visszatérítése további 600 milliárd forinttal növeli a "készpénz" mennyiségét. Ráadásul a minimálbér is bruttó 200 ezer forintra emelkedik. Ennyi pénz gazdaságba kerülése esetében felmerül a kérdés: mi lesz az inflációval?.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fűre lépni szabad
Kezdődik az országosszintű szavazatvásárlás...

Ezek tényleg nem tudnak kormányozni.
Ráönteni egy rakás pénzt az emberekre az nem kormányzás (lásd az eredménytelen családtámogatási rendszert)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fűre lépni szabad
Kezdődik az országosszintű szavazatvásárlás...

Ezek tényleg nem tudnak kormányozni.
Ráönteni egy rakás pénzt az emberekre az nem kormányzás (lásd az eredménytelen családtámogatási rendszert)
Pálinkás Pál
megmondom mi lesz...hiperinfláció...csak ezt a húgyagyú célközönség sosem értené meg
sokanvagyunk
Ja... már fél éve költöm - az esetleg jövő évben utalt - 13. havi nyugdíjat, ezért idén nyáron már egekben volt az infláció.
vacsi
@fűre lépni szabad: Azért ezen gondolkodj még!
Nessy
Na, hála Istennek, megint mi nyuggerek döntjük romba a költségvetést, az országot.
kereső
Az infláció az megvan! Már nem fog berobbani, hiszen már berobbant. El is vitte a korrekciót teljesen, és még valamennyit faragott az eddigi nyugdij összegéből is. Ezt nem fogja pótolni a novemberi egyösszegű+ prémium.(hiszen egyik sem épül be a nyugdijakba) A 13. havi meg valljuk be sehol, még az ablakban sincs- ott is csak a +2 heti van. Szeretem ezeket a "jósokat", már arra készülnek: a nyugdijasok miatt szabadult el az infláció. Ahhoz semmi köze nincs a rogyadozó forintnak-ennek következtében az importárak elszabadulásának, semmi köze az inflációhoz, hogy a kormány elszabadult hajóágyúként osztogatja nem termelő dolgokra a költségvetési pénzeket...etc.
vacsi
@Aki Én: Inkább az a baj, hogy nagyon is értem a cikket...
Aki Én
@vacsi: ...tehát nem érted. Arra gondoltam, @fűre lépni szabad: kommentjének melyik részét nem érted. Mert amit ír, az tény.
sokanvagyunk
@kereső: Amennyiben két millió kisnyugdíjas netán Dubajban mulatná el a hozzávágott emelést, garantáltan nem lenne inflációs hatás, és például a 800 forintos magyar szőlőt sem árulhatnák ezerért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.