Minden 100 forint kiadásból 2 sportra, 1 pedig vallásra ment. Leginkább a közegészségügyi kiadások nőttek, az eredetileg tervezett összeg 12-szerese ment el. A vallással kapcsolatos kiadások megháromszorozódtak menet közben, de a sportkiadások is közel duplájukra híztak.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na ez azért nem így igaz

hvg.hu: „Magyarország 760 milliárd forintot költött sportra és vallásra 2020-ban”

Nos persze a cikknek sok mindenben igaza van kezdve azzal, hogy „Az ország központi költségvetése átláthatatlan”, addig hogy ez külön is igaz a „a sporttal és szabadidős tevékenységekkel, a vallással (hitélettel) és a kultúrával kapcsolatos kiadások” csoportra. Főleg az utóbbi, még akkor is ha tudjuk a „kapcsolatos” jelző egyértelműen véleményes.
Azonban a címben is kiemelt megállapítás már sokkal nagyobb gond: „költött sportra és vallásra”. Nos ebből már a sport vonatkozásában is azt kell mondjam, hogy az esetek egy nagy részében egyértelmű, hogy nem a sportra, hanem csak annak ürügyén költöttek. Azonban, hogy a vallásra??? Pontosabban a „a vallással é a hitélettel” kapcsolat igencsak esetleges. valójában egyértelműen az egyházak, pontosabban egyes egyházak támogatása a tény!! =))
Persze más érdekességek is vannak, ha már ebben a „a szórakoztató, kulturális, vallási tevékenységek és szolgáltatások nevű funkcionális főcsoport”-ban is, de az igazi móka, az ami nincs. Mármint a határon-túliaknak eltapsolt ezer milliárdok.
justhpeter
Mindkettő meghálálta.
A bevett egyházak fényesre nyalták a vezér seggét és mellette igazolták az igazi (parancsra) keresztényüldözés fogalmát és tényét.
A focisták - élen az mlsz-szel - ismét tovább hülyítették az erre befogadó és alkalmas országfelét.
Ha kérhetném a következő DEMOKRATIKUS kormánytól, a jövőben az egyházak, a professzionális focicsapatok és a pártok éljenek meg a saját bevételeikből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.