Az Orbán-rendszerben rejlő gyűlöletpolitikával és fasisztoid tendenciákkal nem lehet kiegyezni, ugyanakkor az Orbán által befolyásolt társadalmi csoportokkal viszont kötelességünk megpróbálni egy országban élni.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Igen ebben nagy igaság van: "kísérletet kell tenni a párbeszédre: nem magával Orbánnal, hanem a rendszere mögötti társadalmi valósággal."
Főleg, ha úgy tekintünk rá, hogy - ha magától nem lép le - el kell távolítani (lehetne néhány fő bűnössel együtt, de nem szükségszerű) s rögvalóság nagyon megváltozik! =))
Inkább arra kell figyelni, hogy ne kerüljenek át a másik oldalra, mint 90-ben!! =))
Kövér félék ezt is megteszik! =))
karma1
A fenenagy demokraciaba fognak belebukni az ellenzekiek. Akik meg most is azon agyalnak, hogy majd hogyan egyezkedjenek a valasztasok utan a fideszszel.
Hat vazze, ha az ellenzek gyoz a valasztasokon akkor vegre a partot annak kell kezelni, ami: egy bunszovetkezet es NEM politikai part! Akik pedig a hiveik voltak, azok megvezetett, felrevezetett birkak - tetszik, nem tetszik, de igy van!
Es ha elfogadjuk, - mert lathato teny - hogy a fidesz egy bunbanda, jol behatarolhato vezetokkel, akkor a torveny erejevel kell eljarni es bortonbe kuldeni oket, teljes vagyonelkobzassal, ha kell, nemzetkozi birosag altal elitelve, mert a buntetteiket 10 millio ember ellen kovettek el, folyamatoan.
Nem pedig azon kene agyalniuk az ellenzeknek, hogy majd hogyan targyaljanak a fidesszel, ha a fidesz lemarad a szavazason: bunozokkel nem targyalunk, hanem kinyomozzuk a buncselekmenyeiket es mindenkire kiszabjuk a megerdemelt buntetest.
A IIVH utan sem lehetett ujra alakitani hitler naci partjat - kozben a haboru alatt szinte mindenki naci parttag volt - muszajbol, vagy eppen 100 %-os meggyozodesbol.
Szoval mar most kesziti elo a sajat bukasat az ellenzek, ha targyalopartnerkent gondol a futyiszre
nemkati
@karma1: Így van, az új kormánynak nem a fidesszel kell egyezkedni és együttműködni, hanem a választókkal. Minden ember szája íze szerint nem lehet kormányozni, de meg lehet találni a közös pontokat és azokat az elveket, amikben a legtöbben egyet értenek.
inhuman
Egy dologgal nem számol senki: Orbán bukása hatalmas lavinát fog elindítani.
Az évek óta tartó tengernyi feszültség, frusztráció elemi erővel fog kitörni - mind a politikusokból, mind a sleppből, mind a választókból.
A kognitív disszonancia csak egy ideig működik azokban, akik kényszerűségből erőszakolják meg a saját tudatukat, lelküket - sok ilyen fideszes van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.