A negyedik hullám okozta pánikhelyzetben sokan tanácstalanok, hogy felvegyék-e a harmadik oltást, és ha igen, melyiket.

Egy friss szingapúri tanulmány többek között a vakcinamixeléseket tanulmányozta. Azoknál, akik két Pfizer-oltás után egy Modernát kaptak harmadik oltásként, 72 százalékkal csökkent a fertőzés kockázata, míg azoknál, akik két Pfizer után harmadik oltásra is Pfizert kaptak, 62 százalékkal mérsékelte a fertőzés esélyét – írja a Portfolio.hu.

Mi legyen a harmadik oltás? A Pfizer és a Modern hatékonyságát vizsgálták

Fotó: 123RF.com

Az adatok a szingapúri egészségügyi minisztérium közelmúltban elvégzett kutatásából származnak, amelyek az emlékeztető oltások hatékonyságát hasonlították össze Pfizer és Moderna vakcinákkal a fertőzés kockázata szempontjából. Vizsgálták a vakcinakeveréseket, azt is, hogy két Moderna-oltás után a harmadikként beadott Pfizer-oltás milyen hatékonyságú, de erről egyelőre nem állnak rendelkezésre kellő mennyiségű adatok.

Szingapúrban a lakosság 85 százaléka van beoltva, de a népesség 9 százaléka 12 év alatti gyermek, akiknél még nem engedélyezték az oltást, 1 százalék pedig nem Szingapúrban él. Így mindössze 5 százalék azon felnőttek aránya, akik úgy döntöttek, hogy nem akarják felvenni az oltást.

Forrás: Portfolio.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Négy hónappal ezelőtt harmadikként fájzert kaptam, kész, elmehet... Ezek után az a kérdés, mikor adják a negyediket? és az mi lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.