Tévémaci és munkásőr-fegyverek, űrutazás és az úttörők 12 pontja, Sokol rádió és légvédelmi rakéta, virtuális járőrözés Lada-rendőrautóval és valós Kojak-nyalóka-kóstolás. A Kádár-kor mindennapi életét mutatja be a Budapesti Retro Élményközpont. Körülnéztünk, és azóta sem tudjuk kiverni fejünkből a mozgalmi dalokat.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Majdnem kimaradt ez a cikk, kár lett volna.

@RonaGyuri: Gyuri, értelmiségiek ültek minden vezető pozícióban. Értelmiségiek tanítottak, gyógyítottak, működtették az MTA-t, a színházakat, a könyvkiadást, az ipart, a gazdaságot.
Tudod, hogy mit fogadtam én is fanyalogva? A felkapaszkodott újgazdagokat, és azokat a megnyilvánulásokat, amelyekben egyesek degradálóan vélekedtek a "dolgozó osztályról" , értsd: melósok, prolik - amolyan Lázár-féle lekicsinyléssel.
@csipetkéhez csatlakozva: a lakáskérvényünk beadásától számított 5 éven belül jutottunk önkormányzati bérlakáshoz. Újonnan épített lakótelepen. Igen, panel, összkomforttal. A kocsira nem kellett várnunk, nyertünk egy Trabantot, azzal jártunk nyaralni - minden évben, és nem néhány napra. A férjem szeretett kempingezni, hát, vettünk egy nagy sátrat, mellé a szükséges felszereléseket. Pénteken elém jött a gyerekekkel, és mentünk Balcsira, vasárnap este haza. Télen Mátra, Velencei tó meg, ahová a kedvünk vitt.
Szerettem azt a rendszert, amit nem , amiben többet, mást akartam, az megjött volna , ha Kádárt nem szúrják hátba, illetve lett volna hasonszőrű utódja. De nem volt, és ez nem a szocializmus hibájaként róható fel, hanem a magyarság végtelen korrumpálhatóságának.
A rendszer végét nem Gorbacsov írta, hanem a történelmi szükségszerűség a Nyugat mohó kezével, de a váltás másképpen sikerült volna, ha Kádár szellemisége képviseletet talál.
Szerintem legyünk, maradjunk tárgyilagosak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@RonaGyuri: a mai orbáni miskulancia annak az érának terméke. írod, melyik nem volt az?
Málna
@Nessy: Tudom, hogy a könyvtárból azelőtt is ki lehetett venni könyveket, csak ezt úgy írta le valamelyik kesergő, mintha ma már nem lehetne. Pedig de. Mint írtam, színházjegyek is vannak olcsón, csak Horizont szerint igénytelennek kell lenni hozzá.
Az oktatás pedig ingyenes az általános után is. Sőt, a felsőoktatás is, bizonyos feltételek mellett.
Abban egyetértünk, hogy kevés a nyugdíj. Abban viszont nem, hogy nem keseregtek. Dehogynem.
kereső
Ma 100 éve született Pilinszky János! -szeretettel mindenkinek:

"Milyen felemás
Milyen felemás érzések közt élünk,
milyen sokféle vonzások között,
pedig zuhanunk, mint a kő
egyenesen és egyértelmüen.
Hányféle szégyen és képzelt dicsőség
hálójában evickélünk, pedig
napra kellene teregetnünk
mindazt, mi rejteni való.
Milyen
megkésve értjük meg, hogy a
szemek homálya pontosabb lehet
a lámpafénynél, és milyen
későn látjuk meg a világ
örökös térdreroskadását."
Málna
@Horizont: Nekem viszont nem kell messzire utaznom, kb. 20 percre lakom az Operettszínháztól. Erkély, oldalpáholy, az egyik legjobb hely. Ár/érték arányban mindenképp. És ha délután eszembe jut, hogy kedvem lenne színházba menni, örömmel megveszem oda a jegyet.
Érdekes, én mindig élvezem, ha okosíthatlak kicsit.:-)
Istenakinincsen
@Nyírfa:tegnap, 23:42
Nagy baj van a társadalomban ha már csak a drog vagy az alkohol okoz rövidtávon boldogságot.(hosszútávon nyomort.)
Minden tudatmódositó szer korai kiégést okoz.Örömszerzés a szerek által állandó és egyre több utántöltést kiván.
Kinlódás az élet szerek nélkül azoknak akik rászoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.