Rengeteg érdekes trend derült ki egy új kutatásból. 

A Bíró-Nagy András és Szászi Áron által készített elemzés szerint a kötelező oltást jobbára még azok sem támogatják, akik be vannak oltva (náluk 51 százalékos elutasítottság), az oltatlanok körében pedig nagyon masszív az ellentábor (89 százalék). Árnyalja a képet, hogy az oltatlanok 47 százaléka azzal egyetért, hogy a munkáltató előírhassa a kötelező oltást, nagyjából ugyanennyien vannak azok is (48 százalék), akik ezt sem akarják – írja a 24.hu

Egy új kutatás szerint az emberek többsége nem szeretné felvenni a harmadik oltást, sőt, még a maszkhasználatot is ellenzi

Fotó: 123RF.com

A beoltott válaszadóknak mindössze a 32 százaléka mondta azt, hogy fel akarja venni az emlékeztető harmadik oltást, 54 százalék nem tervezte ezt. A legnagyobb arányban a 30 év alattiak felelték azt, hogy nem kérnek újabb vakcinát (68 százalék). Kérdés, hogy a most zajló oltási akcióhét és a látványosan romló járványügyi mutatók mennyit változtattak a szeptemberben mért, igen csekély hajlandóságon.

Tavasszal még nem bántuk a maszkhasználatot, most már igen

A Policy Solutions tavasszal már feltette azt a kérdést, hogy az emberek mennyire támogatnák a kötelező higiéniai intézkedések újbóli elrendelését a világjárvány után, például influenzaszezonban, és akkor – vagyis a harmadik hullám elején – még többségében voltak azok, akik helyeselték volna ilyen esetben például a maszkviselési kötelezettséget. Szeptemberre márciushoz képest tíz százalékponttal csökkent azok aránya, akik kötelezővé tennék az üzletekben a kézfertőtlenítő pontok kihelyezését, és kisebbségbe kerültek azok is, akik járványidőben előírnák a kötelező maszkviselést a tömegközlekedési eszközökön.

A kutatás eredményeihez készített elemző ábrákat a 24.hu oldalán tekinthetik meg. 

Forrás: 24.hu 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
...rádásul jönnek a választások...a kormány meg sem mer nyikkanni...és még nem is tetőzött a járvány. Ajaj...lesz itt kavarodás...javaslom Lázár legutóbbi intelmét megismerni.
Gazella
Tök mindegy..Ha oltott ha oltatlan.
A virus akkor is végig megy mindenkin.
Biológigai fegyver nem kerülget el senkit sem. Zsirhájon is végig seper..
Pálinkás Pál
ebben mi a meglepő?...az emberek rájönnek lassan hogy csúnyán megvezették őket..lassan mid a kórházban, mind a hullaházban az oltottak lesznek többségben..ami a maszkot illeti...egy példát mutasson valaki, amikor a kötelezővé tétele hangyafasznyit is javított valamin..
ómió
Na, ugye! Él még az "efftársi oltáspártiság"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok