Akadozik a vezetékes ivóvízellátás a gyakori csőtörések miatt az ország számos településén. Ha nem változik a finanszírozási rendszer, pár éven belül komoly kimaradások lehetnek mindenhol. Szakemberek és érintett civilek fogtak össze, hogy feltárják a vízszolgáltatás problémáit, és javaslatokat tegyenek a megoldásukra. Megalakult a Víz Koalíció.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Köszönjük rezsi-csökkentés

Minden gondolkodni képes embernek evidens volt ez a következmény, nagyon úgy tűnik nem csak ennek hiánya a gond

Megalakult a Víz Koalíció, mert egyre több helyen akadozik a vezetékes ivóvízellátás elsősorban a gyakori csőtörések miatt. Melyek oka elsősorban a felújítások és igen gyakran megelőző karbantartások elmaradása. Aminak egyértelmű oka, hogy befagyasztották a vízdíjat, majd a rezsiharc jegyében 10 százalékkal csökkentették azt, továbbá bevezették a közműadót. Magyarul nem fussa rá!
A dolognak külön pikantériát kölcsönöz a tény, hogy ártunk ás qurmányunk kedvence a Századvég Gazdaságkutató Zrt. – vélhetőleg nagyon nem kevés pénzért felmérte a hazai víziközmű-szolgáltatás aktuális helyzetét és megállapította, hogy: Magyarországon az ivóvízellátás 86 százaléka kockázatosnak minősül!
Külön poénja van annak a ténynek, hogy a derék Gulyás főminiszter szerit az üzemanyagárak befagyasztása, pontosabban a módja ellen felszólalok a rezsicsökkentés ellenségei, tekintettel arra a tényre, hogy természetesen: „A víz áfatartalma megegyezik a luxuscikkekével: 27%.”! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@verőce21: Abban viszont korrektek voltak, hogy amikor a kertben volt csőtörés, a plusz fogyasztás után jóváírták a csatorna használati díjat a háznak! Nem rég hitelesítették a háznak az óráját. Csak két lakásban van a 18-ból külön vízóra. Nekünk benne van a közös költségbe.
Peller Anikó
@verőce21: 8:45, Ha elzárod a vizet akkor leáll az áramlás. Ha a vízórában leáll az áramlás akkor az a kis forgó propeller csak akkor tud tovább forogni ha valamivel meghajtod, például egy kisebb villanymotorral, de akkor ez préseli a vizet befelé, belül, az óra után nő a nyomás. Magától nem nő a nyomás.

Szóval elég nehezen hihető amit állítasz. A cső átmérőknek ehhez semmi köze, az utcán kb 10 centis vezetékből jön a víz, máshol 30 centisből, teljesen mindegy. Ha picit nyitod meg a csapot akkor az egy icipici átmérőt jelent, ez is teljesen mindegy.

Az viszont simán lehet, hogy egyszerűen többet mér az óra, de ez csak az órától függ.

Honnan szedted ezt az átmérős dolgot?
verőce21
@Peller Anikó: Nem értetted meg az egésznek a tartalmát. Miért hajtaná meg a vízóráját bárki is a saját kárára?
És nem is az utcai vezetékről beszéltem, az olyan amilyen...pl. 80-300

A vízórád (ami nem a tied, többnyire) és a belső saját hálózatodról írtam.
De egyszerű, nyisd meg a csapot és figyeld közben az órát. (Nem a faliórára gondoltam) :)
verőce21
@Nessy: "Nekünk benne van a közös költségbe." - akkor Te nem is érezted soha ennek a viszonyát...! :)
Peller Anikó
@verőce21: Basszus, igazad van mert én meg a matekórára gondoltam.
verőce21
@sgl: (11:24) A gázokra és a légnyomásokra vonatkozik!
Mostmár fújhatsz léggömböt is, hogy tudd meddig fújhatod! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.