A szakértők egyetértenek abban, hogy a kormány nagyobb nyugdíjemelést fog adni jövőre, mint ami a költségvetési törvényben szerepel, mert nőttek az inflációs várakozások. A kérdés, hogy már januártól többet hoz-e a postás vagy rossz szokásához híven utólag emeli a kormány a nyugdíjasok járandóságát.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Sok kicsi sokra megy

ha a nagyot el is kerülik, de egy kicsit mindig lelopnak

Különös bája van a derék napi.hu „Nyugdíjemelés: a kormány még nagyobb összeget fizethet” című tegnapi cikkének. Már a cím maga sem piskóta, de ahogy és amit süketelnek a nyugdíj mértékéről???
Arról van szó, hogy mennyi lesz a január elsejei emelés. Ab ovo hamis a kérdés; lévén a nyugdíj csak egy következmény a költségvetés módosítása a téma. Ami ugye jelenleg 3%-al számol, miközben a legoptimistább előrejelzések is keményen 5% fölé várják az idei és a jövőévi inflációt is. Ezek a derék „szakértők” Farkas főszakértővel az élen egy 4,8-as kormány-kegyről zagyválnak. Az egyetlen értelmes megnyilvánulás, hogy egyikük nem vette biztosra, hogy Orbánék foglalkoznak a témával! =))
Pedig ebben lenne „ráció”! Na nem a közgazdasági tények, azzal köszönő viszonyban sem, a megszokás. 0,3 - 0,6-al marad el (mint az idei mindkettő: a tavaszi és novemberi) a legoptimistább (nálunk ilyen is van) tényadatoktól!!! =))
Medvepapa
És még én hitelezek ennek a tolvaj kormánynak? A fene essen beléjük.
justhpeter
@RonaGyuri: Az utólagost novemberre nyugodtan megígérheti, főleg ha áprilisban eldől mint az ólajtó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.