Az Európai Bizottság előzetesen megállapítja, hogy Magyarország megsértette az EU összefonódás-ellenőrzési rendelet 21. cikkét, amikor megvétózta az Aegon magyarországi leányvállalatainak a VIG általi felvásárlását - derül ki a brüsszeli testület csütörtöki közleményéből. Kérdés, hogy ez hogyan érinti az akvizíciót, amelybe - mint karácsonykor kiderült - 25 százalékos részesedésszerzéssel a magyar kormány is becsatlakozott. Az üzlet eredetileg 830 millió euróról szólt.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Még az állatorvosinál is jellemzőbb,

gyakorlatilag lerántja a leplet a telkes Orbáni őrületről

„Az Európai Bizottság előzetesen megállapítja, hogy Magyarország megsértette az EU összefonódás-ellenőrzési rendelet 21. cikkét, amikor megvétózta az Aegon magyarországi leányvállalatainak a VIG általi felvásárlását ”.
Már az ilyen szenten is megállapítható, hogy business as usual, azonban túl ezen a nyilvánvaló jogsértésen külön pikantériák is színesítik az ügyet:
a vétót nem az ilyen ügyekben hivatalból illetékes Magyar Nemzeti Bank és/vagy a Gazdasági Versenyhivatal hozta, hanem a Belügyminisztérium vétózta meg.
amihez jön, hogy: „a veszélyhelyzet idején alkalmazandó gazdaságvédelmi intézkedésről szóló kormányrendeletre hivatkozva”.
De még mindig van több: az vétó azzal érvel, hogy „a felvásárlás Magyarország jogos érdekeit veszélyezteti”.
Nos a gyakorlottabb sorok között olvasók jól sejtik, hogy „Magyarország jogos érdekei” természetesen Orbán & Co. vélt és/vagy valódi üzleti érdekeit jelenti! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.