Nincs több vita a családban, tudományosan bizonyították, melyik szülőnktől származik az a génünk, amely az intelligenciaszintért felelős. Innentől kezdve ha valaki az eszünket dícséri, nagy köszönetet mondhatunk az édesanyánknak. Egy tanulmány szerint ugyanis az ember intelligencia szintje nagymértékben az anya intelligenciájából származik. Ennek a felfedezésnek az alapja az úgynevezett „kondicionált" gén, melynek különböző mértékű befolyása van az öröklődés folyamatára. Egyszerűen fogalmazva, az apa intelligenciáját gyakorlatilag egyáltalán nem örökli a csemete. A Minnesotai Egyetem kutatói továbbá azt is bizonyították, hogy azok a gyermekek, akik kétéves korukban szoros kapcsolatban álltak az anyával, a bonyolult feladatokat is könnyebben megoldották és kevésbé adták fel könnyen, ha megpróbáltatás elé állították őket.

Forrás: femcafe.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A német cím szellemes volt

bár az ciki, hogy egy női magazin méretes öngóllal dumál egy egyébként ingoványos témában

„Schlau wie Mama oder klug wie Papa?” – hangzik a német női magazin firnyákos kérdés címe. A némettel kevésbé barátságban lévőknek:
Klug = „okos, eszes, értelmes, jól informált”
míg
Schlau = „ravasz, fortélyos, dörzsölt, okos”
Ami jól kvadrál magával a témával. Persze nem a tudományos voltával, hanem az abszolut bizonytalanságával. Azaz azzal, hogy igazából mit is értünk intelligencia alatt, s ebben külön téma az is, hogy ennek ürügyén ki és mit prónál méricskélni.
Ennél is érdekesebb az a vita, hogy örökletes vagy tanulható. A cikk viszont arra ugrik, hogy nem csak azt tudja, hogy örökletes – na jó genetikus (ami lehet fontos) -, de azt is hogy anyai ágon.
Kár, nagyon nagy kár, hogy a cikk aduászaként lóbált „A Minnesotai Egyetem kutatói továbbá azt is bizonyították, hogy azok a gyermekek, akik kétéves korukban szoros kapcsolatban álltak az anyával, a bonyolult feladatokat is könnyebben megoldották és kevésbé adták fel könnyen, ha megpróbáltatás elé állították őket.”!
Ami lássuk be egyértelműen a környezeti hatások kiemelt fontosságára utal! =))
Nessy
@durbincs: Figyelj, te anya nélküli halfarok! Egy hozzászólás esetében, miért írsz névsort? Komoly intelligencia és értelem hiányban szenvedsz a mellékelt ábra szerint! Úgy mellékesen még egy bögrecsárdában is, ha valakinek az édesanyját megsérted, úgy vágnak képen, hogy a fogaid körmérkőzést játszanak a bennmaradásért!
kissé felnőttem
@durbincs: nEKED nem volt kitől örökölj azért vagy aljas és utálnivaló fejetlen vagy mint az eszement gazdád

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.