Súlyos következményekkel járhat az elhanyagolt szájhigiénia. (x)

Korunk előrehaladtával természetesnek tűnhet fogaink romlása, ám ez koránt sem az, és súlyosabb dolog is állhat a háttérben.

A rendszeres fogászati szűrésekkel nem csak fogainkat őrizhetjük meg, de időben fény derülhet olyan betegségekre, mint például a szájüregi rák, cukorbetegség, vagy vérképző rendszeri betegségek. Továbbá világossá válhat a vitaminhiány, vagy akár egy-egy gyógyszer negatív mellékhatása. Sok esetben a genetika, az általunk bevitt élelmiszerek, vagy a hiányos fogápolás okozza a problémákat.

Amit eddig lehet, hogy nem tudtunk a fogászati szűrésekről

A rohanó hétköznapokban megfeledkezünk egészségünk megőrzéséről. Ha már késő, és elveszítjük fogainkat, feltétlenül szükséges lesz azok pótlása, hiszen ez befolyásolja a rágóképességünket. A hangképzés elváltozása miatt beszédzavar alakulhat ki, és az arcunk kinézete is átformálódhat, ami lelki problémákhoz vezethetnek.

Megkérdeztük a Móricz Dental tapasztalt fogorvosait, hogy milyen gyakran szükséges az ellenőrzés. Minél gyakoribb, annál jobb, de félévente mindenképpen javasolt. A korszerű technológia és folyamatos orvosi továbbképzések által rendelőjükben a legjobb kezekben lehetünk.

A magyarországi fogászatokat sorra látogatják a külföldi páciensek, és nem csak azért, mert számukra anyagilag jobban megéri, hanem azért is, mert a magyar orvosok, köztük a fogorvosok is jó hírnévnek örvendenek világszerte.

Sokan tanultak, és tették fel az életüket azért, hogy minden fogászati kezelést a legnagyobb szakértelemmel és precizitással lássanak el a páciens igényeinek megfelelően, mégis félve, és bátortalanul ülünk bele az orvosi székbe. Idegen egészségügyi intézményben már a recepción elkezd hevesen verni a szívünk, lever minket a víz, és elkezdünk zihálni. Azon jár az eszünk, hogy hátat fordítunk, és inkább hazamegyünk bármekkora is a fájdalom. „A fogorvosnál nincs rosszabb”-gondoljuk magunkban.

Fontos, hogy meg tudjunk bízni a másik félben, és hogy érezzük nem csak egy kiszolgáltatott ember vagyunk a sok közül, aki segítségre szorul. Éreznünk kell, biztonságban vagyunk, és gondoskodnak a jólétünkről. Dr. Dézsi Balázs a Móricz Dental Dentoalveolris sebésze a fentebb említett pontok mellett szereti, ha a pácienseivel jó kapcsolatot tud kialakítani és ha bizalommal fordulnak hozzá, bárkinek kérdése merülne fel egy-egy kezelés során.

Az a rendelő amelyik képes elérni, hogy a szükséges szolgálatást ne kínzásként, hanem megújulásként éljük meg, az segít nekünk abban, hogy az eddig háttérbe szorított szűréseket előtérbe helyezzük. Érdemes még ma elkezdeni a keresést, de ha erre nincs idő íme egy jó ajánlat:

A Móricz Dental Fogászata segít bármely fogászati problémáján, legyen az fogérzékenység, fogínygyulladás, foghiány vagy fogkő eltávolítás.

Partner tartalom (x)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.