Az Európai Űrügynökség (ESA) lefújta a közös marsjáró szeptemberre tervezett indítását Ukrajna lerohanása miatt. A közös küldetéshez a rakétát és a Marsra szálló egységet is Oroszország biztosította volna, a küldetés célja az élet nyomainak kutatása lett volna – írja a 444.hu

"Az űrprogramot az európai értékekre tekintettel végezni hivatott kormányközi szervezetként mélységesen elítéljük az Ukrajnával szembeni agresszió emberáldozatait és tragikus következményeit. Bár ez az űr tudományos felfedezésére is hatással lesz, az ESA teljes mértékig egyetért az Oroszországgal szemben életbe léptetett szankciókkal"

- írták a Twitteren is közzétett közleményükben.

Nem várt veszteség az orosz-ukrán háború kapcsán, még a bolygónkon is túlmutat

Képünk illusztráció! 
Fotó: 123RF.com

Forrás: 444.hu 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Shikari: Többre mennénk velük, mintha a jelen nagyjainkat, Szijjártó és Orbán vezetésével küldenénk oda! Egy tudományos expedició nem üres szócséplésből és Gyurcsányozásból áll!
Nessy
@Shikari: Pedig ha a CÖF szervezne egy békemenetet a Marsra, többen lennének. Hátha csatlakoznának a marslakók is! Mindjárt stratégiai szövetséget is köthetnének velük, az most úgyis divat kis hazánkban! Az lenne az igazi nyereség! A tudományt meg vigye el az ördög! A tudás úgyis csak bolsevik huncutság!
Qqberci
@Shikari: Putylert a Marsra! "One way ticket..."
simmering73
Ilyen komoly projekthez ruszki technikát igénybe venni? Ezeknek is elment az esze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.