Orosz források szerint felszállt és Moszkva felett alacsonyan repült el az az IL-80 Maxdome nevet viselő repülőgép, amelyet Vlagyimir Putyin, orosz elnök „végítélet” gépének is neveznek. Ezt csak akkor használnák, amikor Oroszország közelében atomháború tör ki, és az elnököt kész kimenteni a vészhelyzetből – írja a Blikk.hu.

Az oroszok állítják, hogy ezt a május 9-i, Győzelem Napjára készülve vetették be gyakorlatba, de 2010 óta még sosem szállt fel ez a repülő a második világháborút lezáró nap ünneplése során. A Dailymail tett közzé erről egy felvételt, amelyen látni, hogy a gép méltóságteljesen repül el Moszkva felett.

A „Repülő Kreml” nevet is viselő gép újbóli üzembe helyezése egyfajta üzenet is a Nyugat számára, az elmúlt napok kölcsönös fenyegetései után. Emellett az orosz hadvezetés azt is közölte, hogy a Győzelem Napján számos olyan haditechnikát is be fognak majd mutatni, amely képes nukleáris robbanófejek célba juttatására.

Arról, hogy mit kell tudni a Putyin titkos repülőgépéről, a Blikk.hu cikkében olvashtank. 

A

Nyitókép: Twitter

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@csagyi: Egyenlőre putyin mutogatja, hogy az övé mekkora.A "nyugat" eddig még még a középső ujját sem mutatta fel.
Pálinkás Pál
nos...elárulok valamit... ha kitörne egy atomkonfliktus, ez a gép kb semmit nem ér...mert a taktikai atomfegyverek...pl egy légvédelmi rakéta ,nukleáris robbanófejjel ,nem kell hogy eltalálja...elég ha csak felrobban...ezt a behemót ,tohonya szart lesöpri az égről...
Toller Béla
Nem komplett az a putty ! Hová menekülne, ha kirobbantott egy atomháborút ? Mire számíthatna, egyénileg ?
csagyi
@kereső: Köszönöm.Én is putyinra gondoltam hiszen CSAK ők fenyegetnek pl. a sátán 2- vel,tehát megerősítettél.A nyugat alatt a nagyon fejlett országokat értjük és azoknak nem szükséges a mutogatás hiszen nekik többnyire minden téren rendben van a cuccuk.Ha az oroszoknak is igényük van /és lesz/ egy jobb életre akkor bizony nyitniuk kell majd nekik is a fejlettebb országok felé és nem a körülöttük élő gyengébbeket maguk alá gyűrni.
kereső
@csagyi: Mire mennek a "nagy" oroszok a porig bombázott nyugat-ukrajnával? Az elüldözött emberekkel- akik oda nem fognak visszatérni, az orosz megszállás alá. Mindent lebombáztak- olajfinomitókat, vasutat, kórházat, iskolát. Ha megszállják a teljes területet és Oroszországhoz csatolják, nekik kell újjáépiteni mindent a maradék lakosok számára. Vagy lakatlan, kietlen vidék lesz? Vagy nem is akarják- csak az ukránok számára is élhetetlenné akarják tenni? Mi a céljuk ezzel a mérhetetlen pusztitással?
csagyi
@kereső: Talán a cári idők gondolkozása még él a lelkükben. A mindenkori atyuskák mindig nagyon nagy hatalomnak képzelték a szegény,kifosztott és elnyomott népüket. Akkor pedig a szomszédok tehenei is csak a szalmát rágják. (!) A beidegződésük végett a mai világgal nagyon nehézkesen tudnak együttműködni. Ez a meglévő hatalomnak is a súlyos tévedése,hogy mindenki hasonlóan képzelje el az életét ahogyan "ő" gondolja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.