Nehéz, de sikeres éven van túl a jegybank, az eredmény 57 milliárd forintos veszteség és hatalmasra duzzadt mérleg. Az inflációt megfékező szigorítást az éves jelentés szerint időben kezdték el. Nehéz és egyúttal sikeres esztendő volt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) számára 2021 - írja a jegybank most publikált éves jelentésében Matolcsy György, az MNB elnöke. A nehézséget a koronavírus-járvány okozta, de az MNB sikeresnek tartja, hogy a monetáris politika időben végrehajtott fordulatával eredményesen kezelte az infláció tartós emelkedésével összefüggő kihívásokat. A jegybank intézkedései és programjai nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy az újrainduló magyar gazdaság teljesítménye már a második negyedévben elérje a válság előtti szintet, ennek köszönhetően pedig a hazai gazdasági fejlettség még a válság időszakában is közeledni tudott az Európai Unió átlagához.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A két ügy külön-külön is érdekes, de így együtt

s nem csak azért, mert Matolcsyről és Tiborczról van szó, az csak pikánsabbá és értetőbbé teszi

A ma reggeli hírek között kettő is akadt, aminek a kulcs-szava az osztalék, bár nagyon eltérő módon.
Egyfelől; a hvg.hu: „Nulla forint árbevétel és kétmilliós veszteség után egymilliárdos osztalékot fizethet Tiborcz István cége” cíkke, mely arról ír, hogy „Pénze onnan volt mégis, hogy más cégektől kapott osztalékot, így 1,27 milliárd forint szabad eredménytartaléka lett.”,
másrészt; a napi.hu „57 milliárdos veszteség a Magyar Nemzeti Banknál” cíkke arról, hogy: az MNB arra hivatkozik, hogy: „2021-ben az eredménytartalékából 250 milliárd forint osztalékot fizetett be a központi költségvetésbe”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.