Az NFT azaz a nem helyettesíthető token olyan pénzügyi biztosíték, amely egy blokkláncban, egy elosztott főkönyvben tárolt digitális adatokból áll. Az NFT tulajdonjogát a blokklánc rögzíti, és a tulajdonos átruházhatja, lehetővé téve az NFT-k értékesítését és kereskedelmét.

Digitális NFT kollekcióval hódít a világhírű magyar illusztrátor páros

Annyira nem játék, hogy az észak-amerikai profi kosárladbaliga, az NBA is megragadta az NFT-ben rejlő lehetőséget, és felélesztette a ’90-es évek nagy őrületét, a kosaras kártyákat, immár rövid videók formájában. A Top Shut szolgáltatásban korlátozott számban értékesítenek néhány másodperces bejátszásokat a meccsekről, akár 50 ezer dollárnyi Ethereumért.

De most mutatunk egy magyar kezdeményezést is! 

Boros Zoltán és Szikszai Gábor az elmúlt években szinte az összes nagy nemzetközi játéktervező cégnél megfordult. A Niantic, a Blizzard, a Magic the Gathering, vagy a World of Warcraft minden játékosnak ismerős nevek.

A két művész számos alkotása köszön vissza a Heartstone vagy a Star Wars karaktereiben. Ami pedig a kezdeteket illeti, a kilencvenes évek fantasy és sci-fi könyveinek borítói tették először Magyarországon később Amerikában is közkedveltté őket.

Digitális NFT kollekcióval hódít a világhírű magyar illusztrátor páros

A Girls, Robots, Dragons az első kísérletük az NFT – digitális műalkotás – rajongók meghódítására. A projekt a művészet és egy olyan új technológia ötvözete, amely a művészeket összekapcsolja a rajongóikkal, lehetőséget teremt arra, hogy a digitális alkotásokon keresztül a valódi (papír/vászon alapú) műalkotások is elérhetők legyenek.

A kollekció a témájában is a fantázia és a Sci-fi világába kalauzolja az érdeklődőket.  A június 6-án megjelenő digitális műalkotások elképesztő részletességgel megfestett alakjai nemcsak grafikailag izgalmasak, technológiailag is új megoldásokat kínálnak, bevezetnek a dinamikus NFT-k világába.

A digitális műalkotások olyan érdekes megoldásokat is hordoznak, mint a személyes dedikáció, vagy akár egy a művész párossal megszervezhető konzultáció. Az NFT-k itt a digitális világ és az egyedi műalkotások között is hidat építenek, segítségükkel a rajongók valódi nyomatokhoz és egyedi, eredeti műalkotásokhoz juthatnak.

A Girls, Robots, Dragons NFT-k néhány izgalmas darabja már megtekinthető a grd(pont)fan -oldalon. Az érdeklődők itt már az NFT technológia új lehetőségeiből is ízelítőt kaphatnak.

A dinamikus NFT funkcióik némelyike már ki is próbálható. 

Az alkotások megjelenésével egyidejűleg a digitális műalkotások birtokosai érdekes játékokba is bekapcsolódhatnak a „kártyák” megszerzésével. A megjelenés után pedig a szerencsés tulajdonosok már a legnagyobb piactéren, az Opensea-n is találkozhatnak a legértékesebb darabokkal, adhatják, vehetik, cserélhetik a digitális műtárgyakat. Digitális NFT kollekcióval hódít a világhírű magyar illusztrátor páros

A technológia vadonatúj, megvalósítója a szingapúri Galaxis.xyz mintegy egy évvel ezelőtt dobta ki az első dinamikus NFT-it a piacra még EtherCards néven. Hatalmas sikert arattak. Az általuk kidolgozott digitális megoldások mára számos területen elterjedtek.

Discont kártyák, hűségkártyák, belépők, vagy multiverzumos játékok egyre több lehetőséget kínálnak a zenészek, festők, digitális művészek, kreatívok, játékfejlesztők, sportrajongók és a híres márkák számára.

Boros Zoltán és Szikszai Gábor ebben nyüzsgő forgatagban mutatja meg tehetségét, hasonló igényességgel, mint azt az elmúlt 30 évben mindig is megszokhattuk tőlük. A különbség most mindössze az, hogy a papírt, vásznat most a digitális megjelenítők helyettesítik, illetve hogy most végre minden rajongó hozzájuthat egy darabhoz azokból a művekből, amelyek a Girls, Robots, Dragons kollekcióban helyet kaptak. A dinamikus NFT rajongói június 3-ig elővásárlásra is regisztrálhatnak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.