A válasz tömör és velős volt.

„A kormány a benzinárstopot fenntartja”

– így válaszolt a Technológiai és Ipari Minisztérium sajtóosztálya arra a sajtóérdeklődésre, amely azt tudakolta, mit válaszolt a magyar kormány arra, hogy az uniós biztos a 480 forintos kettős üzemanyagár felfüggesztését kérte.

A kormány válaszolt az EU-nak a benzinárstop kérdésében – balhé lehet belőle

Fotó: 123RF.com

Az Európai Bizottság ugyanis levélben szólította fel Magyarországot, hogy függessze fel a külföldi rendszámú autók eltérő árú üzemanyagának értékesítését, mert ha marad a mostani rendszer, bírósági eljárás indulhat az ügyben. Az Bizottság levelét Thierry Breton uniós biztos szignózta, és álláspontja szerint az eljárás közvetett diszkriminációnak minősül és sérti az uniós szabályokat.

„A benzinár emelkedését a háború okozza. Háborús helyzetben a kormánynak jogában áll megvédeni a magyar embereket. Ezért a kormány a benzinárstopot fenntartja”

– ezt válaszolta az ATV.hu-nak a Technológiai és Ipari Minisztérium sajtóosztálya arra, hogy Thierry Breton uniós ipari biztos levelet írt Palkovics László technológiai és ipari miniszternek, melyben a megkülönböztető magyarországi üzemanyagár-rendszer felfüggesztését kéri.

Forrás: Blikk.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Palkovics nem kellett volna hogy a közpénz elveszítse közpénz jellegét és érdektelen lenne az árstopp bohóckodás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@vacsi: ,,Az EU-ban a legalacsonyabb fizetés is többszöröse a magyarnak"

És mégis úgy érzed, a kormány a magyarokat támogatja?
Érdekes...
ómió
Ennyiből a brüsszeli efftársak "tuti nem ércsék"! Sőt! Még többől se!
vacsi
@Aki Én: Pontosan! A fizetés annyi, amennyi - ez, sajnos, országonként változik. Természetesen vannak országok, ahol sokkal többet, és vannak, ahol sokkal kevesebbet fizetnek. De ez nem a mostani kormány bűne. A magyaroknak az olcsó benzin viszont támogatás!
tomsawyer - régről
@durbincs: Igen, mind azok vagytok. Kivétel nélkül.
tomsawyer - régről
@durbincs: A végletekig gonoszak, aljasak, embertelenek, irigyek, önzőek és pitiáner gazemberek. Így pontos. Legközelebb magadat is vedd bele a felsorolásba és úgy írjad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.