Ősszel érkezik az új iPhone. 

A Telex.hu cikke szerint 14-es modellek a szokásosnál is jóval nagyobb ugrást mutatnak be sebességben a tavalyi szériához képest. Pontosabban ez a 14 Pro modellekre érvényesek, amik megkapják az idei új processzort, az A16-ost. Az alapmodellek maradnak a tavalyi A15-nél, ami persze még mindig elég erősnek számít, de hát mégis csak tavalyi technológia. Cserébe vélhetőleg alacsonyabb árat tud majd villantani velük az Apple, míg a Pro verzió elmegy a szokásos „leggyorsabb, legerősebb” irányba. Ez egyébként, hogy kétféle processzor legyen egy generáción belül az új iPhone-okban, merőben újszerű lépés az Apple-től, korábban fel sem merült ilyesmi.

Ezeket lehet tudni az ősszel érkező új iPhone-ról

Fotó: 123RF.com

A kiszivárgott teszteredmények szerint az A16-os számítási sebességben 42, grafikai teljesítményben pedig 35%-ot ver az A15-re; ekkora ugrást az Apple készülékei közül legutóbb az iPhone 7 produkált a 6S-hez képest. Ennél egy fokkal gyakorlatiasabb, de talán még örömtelibb hír, hogy az új készülékeknél az akku átlag 2 óra 10 perccel tovább bírja, mint a tavalyi generáció. Mindez az új generációs, gyorsabb és alacsonyabb fogyasztású LPDDR5-ös memóriacsipeknek köszönhető (aminek a legnagyobb gyártója egyébként épp az Apple legnagyobb okostelefonos riválisa, a Samsung).

A 14-es család további meglepetéseket is tartogat a kiszivárgott hírek szerint:

-Nem lesz Mini verzió, viszont lesz nagyobb méretű Max változat az alapmodellből és a Pro-ból is

-Eltűnik a jellegzetes kivágás a képernyő tetején, ahol az előlapi kamera volt eddig

-Megnövelik a főkamera felbontását 48 megapixelre. Ez egyébként 2015, és az iPhone 6S óta változatlanul 12 megapixel volt, miközben a konkurensek már mind 100 megapixel feletti kamerákkal villognak évek óta

-A 14-es család további meglepetéseket is tartogat a kiszivárgott hírek szerint:

-Nem lesz Mini verzió, viszont lesz nagyobb méretű Max változat az alapmodellből és a Pro-ból is

-Eltűnik a jellegzetes kivágás a képernyő tetején, ahol az előlapi kamera volt eddig

-Megnövelik a főkamera felbontását 48 megapixelre. Ez egyébként 2015, és az iPhone 6S óta változatlanul 12 megapixel volt, miközben a konkurensek már mind 100 megapixel feletti kamerákkal villognak évek óta.

Forrás: Telex.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.