Mind a gyújtógyertyák, mind az izzítógyertyák a gyújtó motorok indító ellátását szolgálják. Összességében mi a különbség? A tömör elrendezés az, hogy milyen típusú motorban találhatók. A gyújtógyertyák leginkább a benzinmotorokban, az izzítógyertyák pedig a dízelmotorokban találhatók. (x)

Mi a gyújtógyertya?

Egy belsőégésű motor lemezéhez illeszkedő rész, amely 2 elektródát hordoz, amelyeket légrés választ el egymástól, és amelyeken keresztül a gyújtásból származó jelenlevő kisülések az égéshez szükséges szikrát hozzák létre. kettő : az egyik, amelyik elindít vagy lendületet ad egy vállalkozásnak.

A gyújtógyertya eszközként működik azáltal, hogy a nem kívánt hőenergiát elszállítja az égéstérből, és a hőt átadja a motor hűtőrendszerének. a gyújtógyertya melegsége úgy körvonalazódik, hogy képes a hőt a csúcsról elvezetni.

Gyújtógyertya-fejlesztés

A gyújtógyertya héjból, védőburkolatból és a gyújtószalagból áll. Átmegy a gyújtókamra tömegén, és ezért hasonlóképpen le kell zárnia az égőkamrát a magas feszültségekkel és hőmérsékletekkel szemben anélkül, hogy jelentős időtartamok és szélesebb körű használat során lebomlana.A gyújtógyertyákat a méret, a zsinór vagy az anya (gyakran Euro néven emlegetik), a rögzítés típusa (meghúzni vagy összetörni az alátétet) és a szikrafúrás határozza meg.

A melléklet részei

Terminál

Fedél

Bordák

Fedél Csúcs

Pecsétek

Fém tok/héj

Fókuszos katód

GYÚJTÓGYERTYA MEGHIBÁSODÁSOK

a munkafelület kopása;

törés vagy szennyeződés a védőrészben;

tanúvallomás a részen;

a csatlakozók közötti távolság nem felel meg az irányelveknek;

az alkatrész eltörik.

túlterhelt motor;

A jármű vízhűtő keretének csalódása.

Mi az izzítógyertya és a gyújtógyertya?

DIAGNOSZTIKA

Általában a gyújtógyertyák szemrevételezéses vizsgálata elegendő a gyújtógyertyák állapotának felméréséhez és a probléma okának kiderítéséhez. Ehhez egyszerűen vessünk egy pillantást a gyújtógyertya agyag darabban lévő csatlakozó árnyalatára. Ha halvány vagy sárgás-zöldes színű elszíneződést lát, az azt mutatja, hogy az alkatrész megfelelően működik.

A gyújtógyertya meghibásodásának jelei

a CO központosítása a füstgáz növekedésben;

az önindító kifogástalanul működik, a motor mégis nehezen indul;

dinamikus bomlás;

hatalmas motorrezgés használat közben (különösen sebességváltóból kivéve);

hatalmas teljesítménycsökkenés;

megnövekedett üzemanyag-felhasználás.

Mi az izzítógyertyák

Az izzítógyertya egy melegítő alkatrész, amely felmelegíti a közeledő üzemanyagot és levegőt, hogy támogassa a hatékony üzemanyag égést a dízelmotorban. Az üzemanyag elégetése beindítja a motort, így Ön vezetni tud. Az izzítógyertyák a jármű sapkájában lévő kicsinyített radiátorokhoz hasonlítanak. Melegítő alkatrészként felmelegítik a levegőt és a motort a motorban lévő gázolajat a meggyőző gyújtás érdekében. Az izzítógyertyák hasonlóan hasznosak, mint a gyújtógyertyák. Ahelyett azonban, hogy a petróleum motorok indítását szikrázik, a dízel üzemű motorok indításához a levegőt és az üzemanyagot melegítik.

Az izzítógyertyák létezése a motor kezdetétől függ, azonban a vezetés után kb. A nagy izzítógyertyák különösen előnyösek télen és hűvös éghajlaton. Feltételezve, hogy az izzítógyertyák nagyszerű állapotban vannak, minden nagyszerűnek tűnik, ha a motort hűvös éghajlaton is átfordítja (feltéve, hogy a jármű akkumulátorának nagyszerű állapota van). Nem rendkívül kedves, amikor a nap első felében munkába indul, és néhány erőfeszítés után elkezdi észrevenni, hogy nem működik.

Hogyan működik az izzítógyertya?

Az izzógyertyákat gépjárművek dízelmotorjaiban alkalmazzák, és működésük lényege, hogy elegendő hőt termeljenek a motor beindításához.Nem úgy, mint a szikragyújtású motorokban használt gyújtógyertyák, az izzítógyertyák kizárólag az izzítási folyamat során működnek, amely 3 fázisra oszlik:

Előmelegítés: Az előmelegítés az a melegítési szakasz, amelynek során a jármű kulcsot a következő állásba állítjuk, és amelynek során a műszerfalon világítanak a műszerfalon lévő lámpák, amelyeken a motorjelző lámpa is világít.

Indulás: Az izzítógyertyák akkor működnek, amikor a motor megfordul, amikor a motor gyújtási irodájában megfelelő intenzitás van ahhoz, hogy a motor megforduljon.

Újramelegítés: Az újramelegítés a motor átkapcsolása után átforduló izzó utolsó szakasza, és ennek a szakasznak az időtartama a külső hőmérséklettől és a hűtőfolyadék hőmérsékletétől függ. Minél alacsonyabb a külső hőmérséklet, annál hosszabb a felmelegedési szakasz.

Izzítógyertya meghibásodása:

régi izzítógyertyák meleg túlterhelése

az izzítógyertya elektromos érintkezőinek megrövidülése vagy eltörése

használat közbeni károsodás

rendkívüli kopás

mechanikai sérülés a forró gyertyák cseréje közben

Az izzítógyertyák cseréje:

megóvja Önt attól, hogy szennyeződések kerüljenek az égéstérbe.

húzza meg az izzítógyertyákat a tökéletes meghúzási nyomatékkal.

az autó akkumulátor csatlakoztatása

Az információ forrása: A gyújtógyertyákkal kapcsolatos minden információt az autoalkatreszek24.hu oldalról vettünk

Az izzítógyertyákkal kapcsolatos minden információt az autoblink.hu oldalról vettünk.

(X)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Bármelyiket dugják a seggedbe, nagyot ugrasz töle...
Sámannus
Valahogyan a googli fordíó stílusát vélem holmi moszkvai trehányság stílusában felfedezni. Az egésznek az a leglényegesebb pontja, hogy a közlő nem a saját képességeit "csillogtatja" inkább takaródzik mással. Sok lesz mára a kása mása.
A vitzes az hogy kidobjuk őket a faggyús rokon után. Kimegy a divatból mint a beszédes szabású praktikus fecskenadrág.
Heródom volt mindig amikor izzítózni kellett különösen az orosz gyártmányú üzemanyag zabálók tanítottak meg csodálatos fohászkodásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.