Manapság egyre több cég fogalmaz meg nyilvános kötelezettségvállalást a fenntarthatóság mellett. Ez többnyire olyan intézkedéseket jelent, mint a megújuló energiákba történő beruházás, egyes szervezetek támogatása vagy az általuk megtermelt hulladék csökkentése. Ez utóbbi cél eléréséhez számos vállalkozás dönt az újrahasznosítható többutas csomagolásokra való fokozatos átállás mellett.

Mit is jelent pontosan a fenntartható csomagolás?

A fenntartható csomagolási megoldások körébe azon típusú csomagolásfajták tartoznak, amelyek minimális szénlábnyommal rendelkeznek, és előállításuk nem meríti tovább a természeti erőforrásokat. Ezen kritériumnak napjainkban a visszaváltható műanyag tárolók, konténerek és dobozok felelnek meg leginkább, amelyek egyaránt kedvező hatással vannak mind a környezetre, mind pedig a vállalkozás költségeire.

Visszaváltható csomagolásokkal a fenntartható fejlődésért

A visszaforgó plasztik csomagolások előnyei

Vizsgáljuk meg, hogy a visszaforgó plasztik csomagolásoknak milyen előnyei vannak az ellátási láncban. Raktározás során fontos, hogy a termékeket épségben lehessen tárolni és szállítani, lehetőségekhez mérten a legkisebb helyfelhasználással. A hagyományos fa és kartoncsomagolások igen rövid élettartammal rendelkeznek, miután szerkezeti integritásuk hagy némi kívánnivalót maguk után. A rossz csomagolás pedig mindig a legdrágább megoldás, miután a termékveszteség mind anyagi, mind környezeti szempontból hátrányos.

A minőségi műanyag ládák és dobozok azonban igen strapabírók, ráadásul évek után sem korhadnak vagy szakadnak el. Ami pedig a helykihasználást illeti: a plasztik csomagolások egymásra rakodhatók, egyes típusok ráadásul összehajthatók. Ezzel rengeteg értékes helyet lehet megtakarítani mind raktározás, mind pedig szállítmányozás során. Az optimalizált folyamatok az ellátási láncban pedig minden alkalommal költségmegtakarítást és kisebb szén-dioxid kibocsátást eredményeznek a logisztikai vállalatok számára.

Egy útmutató példa a visszaváltható műanyag csomagolások területén

A Schoeller Allibert napjaink egyik úttörőjének számít a visszaváltható műanyag csomagolások gyártásában és a fenntartható fejlődés érvényesítésében. A cég az összes szükséges szolgáltatást biztosítja, az elhasználódott rekeszek és konténerek begyűjtésétől a tisztításukon át az újraformázásig-újrahasznosításig. Termékeik 100%-ban visszaforgók, így a folyamat során semmilyen hulladék nem keletkezik.

Innovatív csomagolási megoldásaikkal ráadásul még inkább optimalizálhatók a raktározási és szállítási folyamatok. Egyes műanyag rekeszeik és dobozaik egymásba rakhatók, más ládáik és konténereik pedig összecsukhatók. A vállalat legújabb fejlesztése pedig a SmartLink® technológia, amely termékeik intelligens hálózatba való összekapcsolását teszi lehetővé. A segítségével a kiindulóponttól a végállomásig a nap 24 órájában nyomon követhetők a Schoeller Allibert konténerek hőmérséklete, nyomása, tartalma vagy akár akkumulátor töltöttségi szintje. A beérkező adatok alapján így a felhasználók megalapozott és azonnali döntéseket hozhatnak.

Partner tartalom (x)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.