Tölteni pedig muszáj, de nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás.

Életveszélyes is lehet az a módszer, ahogy néhányan az elektromos autóikat töltik – leginkább a lakótelepeken, írja a Blikk.hu. Az óbudai közterületesek és a rendőrök közös járőrözésük során a napokban vették észre, hogy a budapesti Szőlő utcai panelház egyik lakója az emeleti ablakból engedte ki a hosszabbítót, ezt dugta be az épület előtt álló autójába. A bajt tetézte, hogy esett az eső, a járdán állt a víz, az álmoskönyvek szerint pedig nem sok jót jelent az elektromosság és a nedvesség találkozása. A közteresek végül megkeresték az autó tulajdonosát, aki véget vetett az életveszélyes autótöltésnek.

A közteresek elkezdtek bekeményíteni, életveszélyesen töltik a magyarok az elektromos autóikat

Fotó: 123RF.com

Magyarországon nincs egységes törvényi szabályozása a hasonló autótöltéseknek. Gödöllő a talán egyetlen kivétel, ahol 2021. szeptember 30-án módosították az önkormányzati rendeletet, amiben október 1-től megtiltották az autók közterületi töltését.

„A szigorítás azért vált szükségessé, mert az elektromos járművek tulajdonosai sok esetben nem a saját ingatlanjukon, hanem közterületen – jellemzően az ingatlan előtti zöldterületen vagy járdán – végzik gépjárművük töltését, az ehhez használt kábelek pedig sok esetben veszélyeztetik a gyalogosok közlekedését”

– közölte akkor közösségi oldalán a város önkormányzata.

A villanyautósok közösségi oldalára időről időre feltesznek olyan fotókat a tagok, amiken azt örökítették meg, hogy az emberek milyen furmányosan töltik otthonuk előtt a kocsikat. Vannak itt ablakból kilógó drótok, létrával alátámasztott vezetékek is, ezeket a Blikk.hu cikkében tekinthetik meg. 

Arról, hogy a Magyar Elektromobilitás Egyesület elnöke szerint mi jelenthetne megoldást a problémára, a Blikk.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Blikk.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

C_3PO
@KisTehen: 4-500 km-t megtesz egy töltéssel! ha megvette hozzá a gyorstöltőt!!! Éjszaka, ha van garázsa, fel is tölti!
Mi lesz a többiekkel?
jáger laszló
Túlzott aggodalom
Sok esetben használunk hosszabbítót kültéren,minden különösebb gond nélkül!! Csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.