Tölteni pedig muszáj, de nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás.

Életveszélyes is lehet az a módszer, ahogy néhányan az elektromos autóikat töltik – leginkább a lakótelepeken, írja a Blikk.hu. Az óbudai közterületesek és a rendőrök közös járőrözésük során a napokban vették észre, hogy a budapesti Szőlő utcai panelház egyik lakója az emeleti ablakból engedte ki a hosszabbítót, ezt dugta be az épület előtt álló autójába. A bajt tetézte, hogy esett az eső, a járdán állt a víz, az álmoskönyvek szerint pedig nem sok jót jelent az elektromosság és a nedvesség találkozása. A közteresek végül megkeresték az autó tulajdonosát, aki véget vetett az életveszélyes autótöltésnek.

A közteresek elkezdtek bekeményíteni, életveszélyesen töltik a magyarok az elektromos autóikat

Fotó: 123RF.com

Magyarországon nincs egységes törvényi szabályozása a hasonló autótöltéseknek. Gödöllő a talán egyetlen kivétel, ahol 2021. szeptember 30-án módosították az önkormányzati rendeletet, amiben október 1-től megtiltották az autók közterületi töltését.

„A szigorítás azért vált szükségessé, mert az elektromos járművek tulajdonosai sok esetben nem a saját ingatlanjukon, hanem közterületen – jellemzően az ingatlan előtti zöldterületen vagy járdán – végzik gépjárművük töltését, az ehhez használt kábelek pedig sok esetben veszélyeztetik a gyalogosok közlekedését”

– közölte akkor közösségi oldalán a város önkormányzata.

A villanyautósok közösségi oldalára időről időre feltesznek olyan fotókat a tagok, amiken azt örökítették meg, hogy az emberek milyen furmányosan töltik otthonuk előtt a kocsikat. Vannak itt ablakból kilógó drótok, létrával alátámasztott vezetékek is, ezeket a Blikk.hu cikkében tekinthetik meg. 

Arról, hogy a Magyar Elektromobilitás Egyesület elnöke szerint mi jelenthetne megoldást a problémára, a Blikk.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Blikk.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

C_3PO
@KisTehen: 4-500 km-t megtesz egy töltéssel! ha megvette hozzá a gyorstöltőt!!! Éjszaka, ha van garázsa, fel is tölti!
Mi lesz a többiekkel?
KisTehen
a közteresek nem ismerik az elektromosság kültéri használatát :)
KisTehen
2035-től csak elektromos autókat gyárthatnak az EU-ban ... de nincs hozzájuk elég töltőhely ... egy tankolás kb 10 perc ... egy töltés meg 8 óra
C_3PO
@KisTehen: 4-500 km-t megtesz egy töltéssel! ha megvette hozzá a gyorstöltőt!!! Éjszaka, ha van garázsa, fel is tölti!
Mi lesz a többiekkel?
Shikari
Ezért sem szabad elektromos szemetet venni!
jáger laszló
Túlzott aggodalom
Sok esetben használunk hosszabbítót kültéren,minden különösebb gond nélkül!! Csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.