A Grand Prix d'Horlogerie de Genève-en (GPHG) páros lábbal rúgták be az ajtót a kínaiak amikor a "Challenge Watch-díjjat" (a 3500 svájci frank alatti kiskereskedelmi árú órának járó díjat) bezsebelték. A nap amikor a kicsi maga mögé utasította a nagyokat: A CIGA Design rendkívüli díjat zsebelt be 


A GPHG 21 éves történetében először fordult elő, hogy a kiállítás győztese nem a hagyományos európai és japán óraipari központokból érkezett, hanem egy kis cégre, a CIGA Designra figyelt fel az egész világ, és ez lett az első kínai vállalat, amelyet valaha is elismert a Genfi Nagydíj. 

A CIGA Design győztese a Blue Planet volt, egy 46 mm-es titánból készült óra, amelyet egy háromdimenziós alumínium földgömb díszíti a számlap közepén, és egy egyedülálló aszinkron időmegjelenítést használ.

A nap amikor a kicsi maga mögé utasította a nagyokat: A CIGA Design rendkívüli díjat zsebelt beSzinte elképesztő technológia.


A cégről:

Zhang Jianmin-nal, a CIGA Design alapítójá mielőtt 2012-ben elindította a CIGA Designt, Zhang közel 30 évet töltött a tervezés különböző területein, ám innentől kezdve olyan innovációkkal jöttek, amelyek alaposan felforgatták a piacot. A CIGA Design 11 éves fennállása alatt a vállalat kilenc Red Dot Design Awards, három German Design Awards és két iF Design Awards díjat kapott.

A nap amikor a kicsi maga mögé utasította a nagyokat: A CIGA Design rendkívüli díjat zsebelt beDöbbenetesen jól néz ki, nem?

Több modelljük is olyan áron van, hogy csak a homlokunkra csapunk, és nem értjük, hogyan lehetséges ez? A fenti képen is látható férfias sportos modell 250 euró alatt érhető el.

Na de mi az az óra mi megkapta az Oscar-t?

A Blue Planet a minket körülvevő világ megőrzéséért viselt felelősségünkből merítette az inspirációt. De a bolygónk háromdimenziós ábrázolásával nyűgöz le minket, hiszen a háromdimenziós földgömb bonyolult mikrofaragott díszítést kapott, amely a valós topográfiai adatokat tükrözi, és Afrika, Ázsia, Ausztrália és a Közel-Kelet különböző részeinek hegyvonulatait és domborzatát. A nap amikor a kicsi maga mögé utasította a nagyokat: A CIGA Design rendkívüli díjat zsebelt beÍgy már a leolvashatás is könnyen érthető!

A képek alapján a kék óceán szinte csillogó árnyalatú, és hogy hogyan látjuk mennyi az idő?

Madagaszkár partjainál egy iránytű rózsa szolgál a forgó Föld órajeleként.

Na ez az a pont, ahol el kell dobni az agyunkat, ugyanis az iránytű nemcsak az órát, hanem a percet is mutatja. Ez az óramű módosított áttételének köszönhetően lehetséges, amelynek köszönhetően a percgyűrű minden órában további 30°-ot forog. A nap amikor a kicsi maga mögé utasította a nagyokat: A CIGA Design rendkívüli díjat zsebelt beÉrezhetően gondolkodtak, talán itt az idő máshogy gondolkodni a kínai szerkezetekről is!

A Blue Planet 17 nemzetközi formatervezési díjat kapott. Egyedülálló a tok formája is mely egy vízben formálódott kavics simaságát idézi. Tökéletesen ívelt, domború zafírkristály, rozsdamentes acélból vagy titániumból készült tok. Ez mind azt mutatja, hogy nagyon is odafigyeltek arra, hogy minden tökéletes legyen.

A nap amikor a kicsi maga mögé utasította a nagyokat: A CIGA Design rendkívüli díjat zsebelt beSzakítottak a hagyományos elvekkel, és milyen jól tették!

Mit kínálnak még?

Évek óta követem az óraipart, több tíz órával rendelkezem az luxuskategóriás svájcitól kezdve az ázsiai microbrandig bezárólag. Ám fájlaltam azt, hogy manapság ritkán találkozunk igazi újdonsággal az órák terén. Főleg ami a mechanikus órákat illeti.

Ám a CIGA Design nem csak ezzel a modellel, hanem a többivel is meggyőzött.

Érdemes vetni egy pillantást a CIGA Design weboldalára, hiszen egyedülálló dolgokkal találkozhatunk, amelyekkel ár/érték arányban nem tudnak versenyezni. Ha szereted az órákat, és elérhető áron szeretnél elnyűgöző innovációt, akkor nézd meg mit kínálnak! A nap amikor a kicsi maga mögé utasította a nagyokat: A CIGA Design rendkívüli díjat zsebelt beHa minden igaz, hamarosan róla is bővebben beszámolok majd!

Női óra kerámia tokkal, vagy egyszerűbb skeleton modell?

Nem gond, megoldották.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.