A Facebook lassan mindenféle kapcsolatunkban szerepet kap a családitól a munkahelyin át a barátiig. Hogyan korlátozhatnánk?

Forrás: nyest.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Úgy, hogy nem vagyunk rajta regisztrálva.
bigyibogyo
@Zsoel: legjobb mondja mindenbol kimaradni a bezarkozas. a social network a web 2.0 egyik alapkove. lehet nem hasznalni es akkor majd az arra epulo szolgaltatoskat sem hasznalni, de nem is erteni. sok ilyet latni mar most is. mikor a nagymama nem tudja kezelni a taviranyitot a tv -hez. csak epp neki eselye sem volt felzarkozni, mig masok onkent maradnak le.
ha a paranoia a motivacio ebben akkor kar erolkodni, mar maga az ISP logol mindent. de mivel meg a a http sem titkositott barkirol meglehet tudni barmit.
FB privacy teren (is) sokkal fejlettebb iwiw -nel. akar barati tarsasagon belul is tudod korlatozni,h ki mit lahat. rossz esetben csak a neved.
Zsoel
@bigyibogyo: Aha, tényleg jó dolog, ha még azt is megtudhatja rólad akárki mondjuk Kuala Lumpurban, hogy mikor mész ki pisilni. A Facebook és társai az adathalászaton kívül szerintem csak arra jók, hogy megöljék az emberi kapcsolatokat. Nekem összevissza egy IWIW- és egy MyVIP.regisztrációm van, az előbbit talán hetente egyszer megnézem, a másikról azt sem tudom, él-e még, de mégsem érzem úgy, hogy ettől bármiből is kimaradtam volna. Valahogy nem tudok azonosulni az elveiddel, bár ez nem új számomra.
AniTah
a Facebook kicsit túlzásokba viszi a dolgokat. A kedvencem: azt is megkérdezi, hogy melyik valláshoz tartozol :D
bigyibogyo
@Zsoel: akkor ami nem jott at: kozossegi site -ok nelkul is tudjak. ha kivancsi vagy googel igy mit tud rolad, probald ki a dashboard -ot. es az csak a cookie-kbol jott info. akkor kepzeld el az mit tudhat aki monitorozza az adatforgalmad..
iwiw teljesen nyitott, aki regisztralt barmit megtudhat rolad. FB annyival masabb,h tudod szabalyozni ki es mit lathat.
nem meggyozni akarlak, reszemrol aztan teljesen kimaradhatsz. azt probalom elmagyarazni,h amitol felsz az ellen nem tudsz tenni semmit. az,h a social networkot nem hasznald nem feltetlen kimaradas barmibol (bar en sok baratommal csak igy tudom tartani a kapcsolatot - japan, ausztralia, stb), hanem a raepulo dolgokkal leszel bajban. ha nem koveted a technologiai ujitasokat azt veszed majd eszre,h lemaradtal. dehat ez a te dontesed.
bigyibogyo
@Zsoel: jah, es kirakod a sajat fenykeped, kiirod az e-mail cimed, majd felsz attol,h ismeretlenek megtudnak rolad ezt-azt? vagy csak szajkozod a paranoiat, vagy nem gondolod vegig mikor mit csinalsz, szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.