Nem csak fényképészeknek. Egy nagyszerű újítás, ami még kényelmesebbé teheti akár a hobbi fényképészek életét is.

Forrás: objektivek.com
Feltöltő: bigyibogyo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tcat
@bigyibogyo: tételezzük fel, hogy

- gyalog
- nem háttal előre/oldalazva
- haladsz

akkor a válasz : szoftveres rásegítéssel meg tudja mondani :)
Tcat
@csikknorisz: továbbá elvileg vannak forgalomban beépített GPS-es fényképezők is ha jól rémlik.

Kérdés mennyire lesz pontos a Casio ezen megoldása.
csutak
@Tcat: Viladecavalls, Sony. (Barcelona)
No, oda a Tom-tom sem talál oda akkor sem,ha már voltál ott:)
Úgyhogy ne várj csodákat a kütyütől!
Tcat
@csutak: Nyilván nem szabad csak a GPS rendszerre hagyatkozni, illetve a navigációs kütyük is tudnak viccesek lenni nyilván, de azért csak jól jönnek. Mondjuk az említett esetben nem nagyon, ezek szerint :) (Nekem kézi/terepre szánt GPS vevőm van, autó navi, autó hiányában nincs. :))

-----

Egyébként pont tegnap olvastam, hogy a GPS rendszer üzemeltetéséért felelős jenki haderő tervezi a műhold konstelláció módosítását, aminek következtében egyrészt Afganisztán GPS vétel szempontjából komoly kihívásokat jelentő hegyeiben javulhat a vétel, másrészt kellemes mellékhatásként a civil szféra is profitálhat a dologból, lévén várhatóan 1-1 adott pillanatban a jelenleginél több GPS műhold lesz látható, ergo javulhat a vétel minősége, a pozíció meghatározás pontossága. Mindez az elkövetkező 2 év folyamán.

Szal úgy tűnik a tavalyi rinyálásból, miszerint záros határidőn belül degradálódhat a GPS rendszer nem lesz semmi. No persze gondolom megkezdődik az új generációs GPS holdak fellövöldözése is.

Másrészt lassan (ismét) kiépül az orosz navigációs rendszer akkor meg még jobb lesz a helyzet. Főleg a kütyügyártóknak, lévén gondolom mind2 rendszer jeleit hasznosítani képes vevők majd kelendőek lesznek. (Így kapcsiból nemtom a mostani vevőkben elterjedt chipsetek mennyire vannak felkészítve az orosz GLONASS-ra, utána kéne nézni. Rémlik hogy a 2 rendszer - legalábbis civil sávban - kompatibilis valamennyire.)
csutak
@Tcat: Jók az értesüléseid!
Valóban az újabb kütyük alkalmasak lesznek mindhárom rendszer (Gailieo még jön:) vételére.
Ugyanakkor komoly aggályok is felmerültek a felhasználás miatt, lásd terrorizmus.
Dale Brown egyik könyve erről elég fura jövőképet fest:(
Tcat
Jahm, lassan a Galielo-ból is lesz valami, bár a teljes rendszer még évekre van az tuti. Ennek kapcsán épp most néztem, hogy a napokban rendelték meg az első 14 műholdat.

A Galileot legalább tuti nem kapcsolják majd le a civil sávban sem. Na nem mintha a jenkik visszaállítanák a civil sáv pontatlanságát. Vagy ha bejelentés nélkül mégis, akkor gyorsan keresni kell egy közeli atombunkert :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.