SystemError

Magyar egészségügy: mindenki fizessen
@szaboria1: De most miért kérjük számon ezt ezt egy magánkórház vezetőjén. Tudom hülyén hangzik, de ezt bárkin számon kérhetjük, akinek jobb az élete. Te adományoztál valaha ilyen célra? Tényleg működik, ha az egyik magyar ki akarsz mászni a többi visszahúzza..Bocs, de ez egy kicsit ilyen volt részedről. Egy orvos a rezidensi időszakkal együtt 10 évig tanul mire végre önállóan dolgozhat... Ez egy kicsit a saját nyomorunkat is tükrözi, hogy stinte elvárjuk, hogy az orvos minden téren valaki legyen, akivel fel van mosva a padló, mert minden ilyen az országban. A jólmenő ingatlanostól ezt számon kérjük, hogy miért nem gatyásodik le másokért vagy akárkin. Egy orvos számomra már azzal sokkal többet tesz, hogy ebben a közegben dolgozik... Azzal, hogy a facebook-on szétlájkoljuk a "szegény kutyás" meg a "megalázott ember" posztokat senkinek nem segítünk csak magunknak lájkolgatunk. Nem már azt kérjük számon, aki tesz is valamit. Ha egy orvos nem játsza a terézanyát, hidd el úgy százszor többet tesz, mint aki csak írogat, hogy mit kéne tennie...
Nyilatkozott a férfi, aki végignézte a halállal végződő rendőri igazoltatást
@peterkelemen: Egy szót nem mondtam politikáról...és ezzel az általános valamivel nem tudok mit kezdeni: "Volt már ilyen régebben is és lesz is amíg a világ világ.". Ezt bármire lehet mondani...:) Ez valami beletörődős bölcsesség, amit a gyerekeidnek átadnál hasonló esetekre?
Sajnálom, hogy a társadalmunk ennyire megsínylette az elmúlt 60 évet. Abszolút érthető, hogy ennyire eladható az orosz módi nálunk.
Magyar egészségügy: mindenki fizessen
Automatikus karaktergyilkosság kiadva Lantos Gabriellára...:)
Nyilatkozott a férfi, aki végignézte a halállal végződő rendőri igazoltatást
@peterkelemen: Bocs, hogy személyeskedő jellegű, amit írok, de a felhasználói fotód alapján is nagyon szimpatizálhatsz a rendvédelemmel.
Ez olyan, mint, amikor az orvos istennek képzeli magát? Mert azt sem lehet..
Én értem, hogy egy "ilyen típusú" parancskövető "igen vagy nem" felfogású embernek ez sok, de a rendőrök nem rambósdit játszanak, hanem a társadalmat "szolgálják és védik", ahogy ez még a magyar leírásból is kihallatszik, hogy hogyan kell hozzállnia a rendőrnek az igazoltatáshoz. Gondolom, ha te apádat bilincselnék meg halottan vagy basztatnák ennyire túlbuzgóan "ok nélkül", akkor is ilyen elnyomott szolgalelkű állampolgár lennél a hatalommal szemben? Nem igaz, hogy nem érted mi a különbség "szolgálat" és "vegzálás" között.
A magyar turizmus második embere ott érzi biztonságban magát, ahol sok a magyar
Nem túl szerencsés ez a szakma így, de itthon jól fizet...:) Kicsit unalmas már ez sok "odarakott " végrehajtó senki!
Nyilatkozott a férfi, aki végignézte a halállal végződő rendőri igazoltatást
http://index.hu/belfold/2017/08/07/ujpest_iga...
Egy kis fejlemény, amiből számomra egyre jobban a vegzálás jön le. Szeretném hozzátenni, hogy a rendőrnek kb azt is el kell viselnie, hogy el van küldve a picsába. Ezt már ki is próbáltam..:) Abszolút aránytalan fellépés volt a rendőrök részéről és, ha nem járt a motor, akkor bizony az nem közúti igazoltatás, de ha az is sem kaphatja fel a vizet azon, ha ez nem tetszik valakinek, ezért nem lehet "előállítani valakit" csak, ha megtagadja az intézkedést vagy ellenáll, de verbális ellenkezésért nem.

Ez a történet semmi többről nem szól, mint a posztkommunista rendőrállami hozzállás megmaradásáról, amit a mai politikai elit még támogat is, mert "őket" is szolgálja ez a jelenség...de nem volt ez másképpen a szocialista kormányok alatt sem nem azért mondom..:)
Nyilatkozott a férfi, aki végignézte a halállal végződő rendőri igazoltatást
@levarosbukta: Nem mondtam, hogy nincs joga. Én arról a posztkommunista rendőrállami felfogásról s jogértelmezésről beszéltem, ami nálunk a rendfenntartó szervek és a társadalom fejében is él a mai napig. Ez nem süket duma és az önkorlátozó jogfelfogás, ahogy te is állsz ehhez az a süket duma. Csak szólók, hogy nem más országok, hanem mi is EU ország vagyunk(még) és az emberi jogok ránk is vonatkoznak. Persze ettől lehet más a gyakorlat, de ettől ez még nem jó...

Akkor nézzük mikor igazoltathat a rendőr itthon:

"A rendőr igazoltathatja azt, akinek személyazonosságát a közrend, a közbiztonság védelme érdekében, bűnmegelőzési vagy bűnüldözési célból, a tartózkodása jogszerűségének megállapítása céljából, közlekedésrendészeti ellenőrzés során, továbbá az igazoltatott vagy más természetes, illetve jogi személy és egyéb szervezet jogainak védelme érdekében kell megállapítani. A rendőrt tehát nagyfokú önállóság és döntési szabadság illeti meg a tekintetben, hogy kit igazoltat, az igazoltatás azonban nem lehet öncélú, és zaklató jellegű."

Tehát persze igazoltatni lehet, de "még nálunk is":) ezt úgy kéne értelmezni, ahogy leírtam...
Mindegy én fogok mások érdeke mellett kiállni, ha szeretnek fogságban élni. Pontosan ebből fakad az is, hogy ilyen országok, mint a mienk is miért szeretik a diktatórikus vezetőket. Mondhatnám azt a példát is, hogy az elrabolt áldozatok is is egy idő után kötődnek a fogvatartójukhoz. Ez biológia, pszichológia..:)
@Peller Anikó:
Nyilatkozott a férfi, aki végignézte a halállal végződő rendőri igazoltatást
@peterkelemen: Igaza van Anikónak a legtöbb EU országban csak és kizárólag alapos indokkal lehet igazoltatni. Erre persze lehet mondani, hogy gyanús volt, na de az egy szabad országban nem alapos indok...:) Itt a jogfelfogásban nem csak a rendészeti szerveknek kellene átállni, de a szocializmusban és annak örökségében szocializálódott társadalmunknak is.
Ne vedd basztatásnak, szerintem ez nagyon szomorú..:( A saját jogainkkal kapcs néha olyanok vagyunk, mint az állatkertben bezárt és félig megőrült elefánt, csak himbálódzunk a rabságtól megőrülve. Nem,nem alap! Egy jogállamban a rendőr nem viselkedhet így.
Amúgy én is arra gondolok, hogy valami dilerkedés stb volt. De nem kezdeném áldozathibáztatással, derüljenek ki a részletek. Másrészről úgy is olyan lesz a sztori a végére, hogy jogos legyen a rendőri fellépés, ez is az illiberális demokráciák része:)
Gyurcsány Ferenc-Simicska Lajos szövetség Orbán ellen
Én mindig is arra gondoltam, hogy a titokzatos Gyurcsányi bizonyíték tulajdonosa Simicska...:)
Megtalálták a Balatonban eltűnt fiú holttestét
Egyik sem tudott úszni. Részvétem a családnak, de meg is érdemlik azt, amit életük végéig érezni fognak a felelősségük terén..:(
Tényleg para lesz az új bohóchorror?
Láttam az első megfilmesítést is és az is elég para volt. Ez az index-es nem is tudom minek hívjam. Megnézünk egy "trailer-t", hogy félelmetes-e, hát eléggé kritikán aluli valami volt az index-től... Objektív értékelés így helyből nincs, kicsit szerintem már meleg volt ott is(a klimatizált irodában)
2 milliárd Németh Szilárd privát alapítványának: nem lesz nyomozás
Jó katonának jár a "föld"..:) Amúgy ez nem katona, hanem egy böllérfejű anyját is eladó rothadó véres ge...
Palvin Barbara titokban találkozgat Dzsudzsákkal
Ez egy nyálas csiga, kb Norbi jut róla eszembe. Vagy ez csak a celeb kötelesség, hogy szépeknek a menőkkel kell mutatkozni. Többet néztem ki ebből a lányból, bár attól, hogy egyedi szépség még nem biztos, hogy másban is egyedi...:)
Mészáros Lőrinc 2024-re lehet a világ leggazdagabb embere
Vagy ha nem fogják vasvillán széthordani a testrészeit a négy égtáj felé... Persze ennek kicsi az esélye. Annak viszont, hogy simán lelép Viktor vagyis a mi pénzünkkel már nagyobb az esélye..:)
Őrület, miket művelt a kutyákkal egy perverz Vas megyében
@jancsipapa: Ja azok, aki annyira hülyék, hogy nem tudnak ilyen dolgok között különbséget tenni..:)
Őrület, miket művelt a kutyákkal egy perverz Vas megyében
@Aki Én: Én azt hittem @durbincs: az! Vagy @durbincs: ugyanaz, mint @Bringás: ?!...:)
Edzője hódította meg a szépséges úszónőt, Jakabos Zsuzsannát
@Eladott Ország: Úgy értettem, hogy többet engedhet meg magának, jobban ismerik egymást. és a sportoló is többet fogad el sértődés nélkül. Vagyis hatékonyabb az együttműködés. Lássuk be ez van Katinka esetében is. Katinka jó volt a férje előtt is, de nem ennyire..a férjére ez ugyanígy elmondható. Erre mondják, hogy összedobják a közösbe, amijük volt..:)
Edzője hódította meg a szépséges úszónőt, Jakabos Zsuzsannát
Úgy látszik a női sportolókra ez pozitív hatással van.. Amúgy meg van ennek a pszichológiája. Nem hinném, hogy Katinka esetében is az edző személye, hozta a teljesítmény, hanem ebben a szoros viszonyban, jobban ki lehet maxolni azokat a területeket, ahova már egy "kívülálló" nem teheti be a lábát. Másrészről a maximalista sportolóknak egy ilyen fajta kapcsolat funkcionálisan sem rossz. Írtak már erről könyvet is itthon...vagy, aki sportolt az is tudja ezeket a dolgokat:)
Botrány a német autógyártók körül
Ez az autógyártás tartósságán is meglátszik...90-es évek közepéig gyártottak jó autókat, azóta az anyagfáradás külön mérnöki teljesítmény csak negatív értelemben:)
Puzsér Robi megmagyarázta: a nők igazából örülnek, ha rájuk füttyögnek az utcán
Szerintem az általánosítással kezdődik a baj... Arról viszont beszélhetünk a füttyögés vagy akár leteperés okán, hogy ha az illető vonzó a nő számára, akkor belepirul vagy elgyengülve átadja magát, ha nem vonzó az illető, akkor egy suttyónak gondolja és feljelenti zaklatásért...:) Sokan zsákoltak már így vagy rúgták ki a munkahelyéről zaklatásért. Egy biztos nem a nők fognak kezdeményezni, ebben az aspektusban lesarkítva igaza van Puzsérnak, de ez sem általános..:)
Kétmondatos üzenetet tett közzé a tüntető nőt bántalmazó fotós
Ez nem a bocsánatkérős kategória. Főleg nem úgy, hogy akinek van egy kis esze az tudta, hogy ma-holnap elértek volna szálak hozzá mindenképpen... Csak a bőrét mentette előre.. Ez bizony testi sértés és abból is a legundorítóbb egy férfitől. Egy nőt hátulról letépni a hajánál fogva, aki egyedül volt. Igazi férfi!:)
Több mint 3 millió Mercedest hív vissza a Daimler, a Volkswagenéhez hasonló ügy kezd kibontakozni
@Pálinkás Pál: 06:47 Az a kedvencem, amikor én a 2001-es benzines hyundai-ommal ki vagyok tiltva, de a benyányt részecskeszűrős, kormolós dizelek meg mehetnek mert 2003 utániak.

Bármilyen dizelnél jobb egy benzines bármi környezetvédelmi szempontból. Gondolom mindenki előtt ott a kép, ahogy rálépnek a turbós akár 2 éves audi-ra, wv-re v bármire, hogy mi jön ki belőle... Amúgy is rossz fejlesztési írány egyre bonyolultabb blokkokat gyártani szerintem, arra jó, hogy jó drága legyen, sok alkatrész meg tudjon feküfni, sok legyen a szerviz stb.. Szerintem a közös nyomócsöves dizelek óta eleve nem egy gazdaságos autóról beszélünk, főleg ha az mondjuk egy ford..:)
Betiltaná a ropogósra sült krumplit az EU egyik szakértői csoportja, szigorodik az élelmiszerbiztonság
Jogos, de kíváncsi vagyok, hogy fogja ezt ellenőrizni a szakhatóság itthon az üvegtigrisekben..:)
Orbán Viktor már kampányol – levelet írt a kettős állampolgároknak
Akkor most meghackkellek és kapsz pár értesítést a rendszertől figyelmeztetés képen:)

@durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: