cikicakk55

A magyar orvos gyorséttermi órabért kap – levelet írt Orbánnak a kamara elnöke
Nem tudom mi van a Propival. nekem évekig a kedvenc online újságom volt. Eleinte a cikkek is olvshatóak voltak,nem húztak jobbra. Az utóbbi kb 1 évben viszont teljesen megváltozott. Már egyre több a jobboldalt dicsőítő cikk,egyre nehezebb a barátaim hozzászólását lájkolni. Többször is észre vettem,hogy a beírásom eltűnt.A másik,hogy emailben megkaptam,hogy XY. válaszolt a hozzászólásomra,rákattintottam és az jött ki,hogy a cikk már nem érhető el,törölve van. Persze,ha beléptem,akkor a profilomban megtaláltam a cikket és a keresett választ is.Csak azért nem Hagyom itt a
Propit,mert nagyon sok jó emberrel ismerkedtem itt meg,úgy hogy csak egymás véleményét,felfogását ismerjük,de az nagyon passzol.A másik,hogy itt nem divat (szerencsére) a K. anyázás,egymás sértegetése. Persze megy az is,de ott mindig meg van aki elkezdi. Én nem szoktam felvenni a kesztyűt,így én még nem lettem lemocskolva. Amennyiben ez megtörténik,akkor már tényleg csak egy szép emlék marad a propi a számomra. A cikkhez is hozzá szólva,sajnos a Magyar emberekbe,már mélyen bele ivódott,hogy csak a hálapénz adásával törődnek a betegekkel igazán. Ez nem az orvosok hibája,mert egyre több főleg a fiatal,frissen végzett orvosok körében,hogy nem fogadnak el hálapénzt. Büntetni kéne azt is aki adjja és azt is aki elfogadja.
"Köszönettel tartoznak Kásler Miklósnak” – üzente Orbán Viktor az ellenzéki képviselőnek
Nem tudom,hogy az országban van-e olyan ember Orbánon kívül,aki hálás lenne ennek a DR. Mengerlének. Nélküle és a hülye ötletei nélkül sokkal jobban jöttünk volna ki a járványból.
Több indítványról dönt az országgyűlés – ezek a legfontosabb témák, amik az egész ország életére kihathatnak
Addig még tart a kormány teljhatalma (állítólag Május végéig) addig semmilyen törvényt nem kellene a parlamentnek megszavazni. Igaz,hogy a 2/3 május vége után is megszavazhatja,de ki tudja hány parlamenti képviselő gondolkozása változott meg a vírus kezelése és politikai besorolása miatt. Orbán kihasználja a hátra lévő két hetet és hoz még egy csomó embertelen döntést,amit a teljhatalom megszűnése után sem lehet eltörölni. ( Esetleg csak az Alkotmány vissza állításával,de ez a jelenlegi Fidesz- KDNP kormány alatt kizárt,hogy újra legyen Alkotmányunk.)
Meghalt az idős férfi, miután egy nappal a műtétje előtt hazaküldték a kórházból a Kásler-féle utasítás miatt – megrázó videóban vallott az özvegye
@Csizmás Kond: Az özvegy egész biztos nem politikai okok miatt és nem is a riporternő kivagyisága miatt osztotta meg az emberekkel a bánatát. Igen,elég ocsmány módon tudnak a médiák dolgozni,de itt most egyértelműen egy embertelen miniszteri döntés miatt hal meg ( és halt meg) sok sok olyan beteg,aki gyógyítható lett volna,vagy legalább is még élhettek volna,vagy élhetnének fájdalom és szenvedés nélkül hónapokig,vagy évekig. Most az egyszer igazat adok a tévének és nem találok benne semmilyen politikai támadást,vagy riporternői kivagyiságot az egészben. Ez egy nagyon fájdalmas eset és gondolj bele azokba,akik még élnek,de ugyan ez várhat rájuk,hisz Ők is kikerültek a biztos kezelésekből. 36.000 emberből ez még csak egy,aki elmerte mondani a történetét.
Meghalt az idős férfi, miután egy nappal a műtétje előtt hazaküldték a kórházból a Kásler-féle utasítás miatt – megrázó videóban vallott az özvegye
@Nyírfa: Bár mennyit kirúghat,ráadásul mint írtam is a betegeket ezzel nem mentette volna meg egyetlen kórház igazgató sem. Következménye meg így is lett,mert elért minden országba ez az embertelen rendelet amit Kasler tett. Sajnos azokat az embereket már nem hozza vissza,ha Őt megbüntetik ( nyugdíjazzák,legalább havi 2 millióval) Az operatív törzs tagjai végig ott voltak és ha csak egyetlen egy beteget megpróbáltak volna vissza vinni,vagy eleve el sem indulni vele a kijáratig,Ők maguk tolták volna ki.
Meghalt az idős férfi, miután egy nappal a műtétje előtt hazaküldték a kórházból a Kásler-féle utasítás miatt – megrázó videóban vallott az özvegye
@Nyírfa: ma 11:48
Tudod,hogy mindig mindenben egyet értek veled,de most meg kell,hogy védjem a kórház igazgatókat. Amennyiben nem teljesítették volna a parancsot, azok a halálra ítélt betegek akkor is bekerültek volna az Őket elszállító mentőkbe,betegszállító autókba,vagy családtagok autóiba,csak akkor nem a nővérek és az ápolók tolták volna ki Őket,hanem az operatív törzs tagjai. Hidd el a legtöbb kórház igazgató egyáltalán nem értett egyet ezzel a rendelettel. Még is kettőt kirúgtak,mert megpróbálták a lehetetlent. Nem lehet szembe szállni egy Miniszteri rendelettel,még akkor sem,ha az az esküjükkel ellentétes. Sajnos Kásler esküje nem volt elég hatásos és nem a kórház igazgatóké.
Meghalt az idős férfi, miután egy nappal a műtétje előtt hazaküldték a kórházból a Kásler-féle utasítás miatt – megrázó videóban vallott az özvegye
@vacsi: ma 11:28
Nem értem,hogy az orvosok szerinted mit hibáztak? Nekik van főnökük, a kórház igazgatója, de neki is van főnöke jelenleg Kásler embertelen Miniszter az. Az orvos tehetetlen egy ilyen rendelettel szemben. Te is hallottál biztos a két kidobott kórház igazgatóról,akik nem akarták betartani ezt a kegyetlen parancsot. Hidd el elég sok nővérben,ápolóban hagyott mély örökké fájdalmas sebeket a könyörgő emberek kérése,hogy ne tolják őket a biztos halálba. Kasler még véletlenül sem Úr,nem volt ott mikor ezeket az embereket náci módszerrel,igaz nem a gázkamrába,de a biztos halálba tolták azok a nővérek,ápolók akik maguk is szenvedtek e miatt.
Itt a nagy port kavart Facebook-poszt, amely miatt rabosítottak egy kormányt kritizáló állampolgárt
@ómió: Eddig sem vettelek kmolyan,ez az utolsó válaszod után meg azt csinálom amit halfarokkal,Málnával, Csizmás Kond, és társaival.Egyszerűen túl görgetek rajtatok. Ti nem vagytok beszámíthatók,vagy a pénzért az anyátokat is eladnátok. Én soha nem voltam Gyurcsány párti. Nem érdekelt akkor sem amikor az MSZP-ben volt és nem érdekel most a DK-ban sem. Én részemről sem jobbra sem balra nem dőlök. Ettől függetlenül szerintem a csuti sokkal jobban szétlopta az egészségügyet,mint Gyurcsány a vizit díjjal. Akkor volt egészségügy,ma meg már nincs szinte semmi. Hány orvos is menekült el mióta Döbörgi vezeti az kormányt? Hány száz ezer nővér,ápoló,és fiatal szakember dolgozik csak 2010 óta külföldön? Ők nem Gyurcsány vizit díja miatt menekültek el az országból. Nem baj,kellenek az ilyen agymosottak is Orbánnak,különben még jobban bel lenne gazolva. Így is csak hazugság útján próbálja elhitetni,hogy még mindig Ők a vezető párt. Kevesen vagytok és slussz. Részemről a veled való vita továbbá tárgytalan. Nulla vagy!
Itt a nagy port kavart Facebook-poszt, amely miatt rabosítottak egy kormányt kritizáló állampolgárt
@ómió: Honnan tudod,hogy "Böszme efftárs" hogy viselkedne,ha egy ilyen járvány tört volna ki az MSZP uralkodása alatt. Az azonban sokat el mond a két Miniszterelnök közti különbségről,hogy Gyurcsánynak nem volt szüksége Magán rendőrségre( TEK). Nem is egyszer kerékpárral ment be dolgozni. Nem volt rajta golyóálló mellény,pedig gyakran,nagyon gyakran be ment az emberek közé és be mert menni az emberek közé. A főnököd,ha valahol megjelenik,akkor ott 2 km-es körzetben ellepik a fémdetektorokkal felszerelt rendőrök az utcákat. Ő nem áll ki semmilyen vitára,egyetlen ellenzéki párt vezetőjével sem. Gyurcsány már akkor milliárdos volt,mikor kormányzásra került a pártja. Jó,tudom, a rendszerváltást követően jól tette oda magát. Jól tette,meg volt rá a lehetősége és megcsinálta. Te is én is megcsináltuk volna,ha lett volna rá lehetőségünk. Orbánnak mi vagyona volt 2010 előtt? Jó, a vagyonbevallása szerint most is nyomorog,de ezt ugye te sem hiszed? Szóval a két embert össze hasonlítani marhaság. Gyurcsány azért ember volt,még akkor is ha nem volt elég következetes és szigorú a minisztereivel szemben. Bár csak most lenne olyan felfogása a Miniszterelnöknek,mint Gyurcsánynak volt a demokráciáról és a szólásjogról.
Ápoló: Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között
@Nyírfa: Köszönöm,ha így érzed. Tudod én itt élek Hódmezővásárhelyen és saját szememmel tapasztalom,hogy bár mint minden város,úgy Hódmezővásárhely pénzügyeit is rendesen megnyirbálta a kormány,de itt hála MZP munkájának nem állt meg az élet. Itt is sokan elvesztették a munkájukat és itt a Polgármesteri hivatal kigazdálkodja az alapból is most már szűk keretből,hogy a munkájukat elvesztett dolgozók bérének 20%-át kifizeti a város és aki elvállalja,hogy nem a képzettségének megfelelő munkát,de szeretne dolgozni,annak adnak rá lehetőséget,hogy legalább az a havi 100.000 meglegyen nekik. Itt van a városban egy újság (onlíne és papírból is) a Promenád.hu. Nem nehéz kitalálnunk ki pénzeli( Lázár János) .Nos Ők mindent elkövetnek,hogy a város lakói szembe forduljanak a Polgármesterrel. Szerencsére itt azért bár sok az idős ember,tudnak következtetni az emberek és észre veszik,hogy nem a Polgármester a hibás,hanem az Állam,amelyiknek a dolga és kötelessége lenne a város lakóiról,mint Magyar Állampolgárokról gondoskodni.Amennyiben ezt az Önkormányzatra bízza,akkor viszont adjon rá pénzt a városoknak,ne vegye el még azt a keveset is amit eddig kaptak. Erre egyetlen vírus sem jogosítja fel a kormányt.
8276 PCR-tesztből csak kettő lett pozitív – videó
Szerintem főleg a 40 év alatti aktívan dolgozó vagy tanuló fiatalokat kellene megszűrni. Az idősebb gyengébb immunrendszerrel rendelkezők úgy is észre veszik,hogy ha lekapták a vírust,vagy legalább is valamilyen influenza vírust. Ne felejtsük el,hogy a korona víruson kívül mint minden évben eddig,más fajta influenza vírusok is jelen vannak és voltak. A gond csak az,hogy ha nem korona vírusos a beteg,akkor nem törődnek bele,pedig tavaly 3000 ember halt bele az influenza járványba és annak szövődményeibe. Az idén a korona vírus miatt ezeket a vírusokat nem találták veszélyesnek,pedig ezek is ölték idén is a legyengült embereket. A tesztelés helyett inkább statisztikát kéne nézni,hogy hány ember halt meg tavaly Január,február,március,április,májusban. Mivel a klíma és az életszínvonal vajmi keveset változott egy év alatt,így ha kiugróan sok a tavalyihoz képest a halál esetek száma,akkor egész biztos,hogy sokkal több influenzás beteg halt meg mint tavaly,az az sokkal több korona vírusban meghalt beteg volt az országban.
Ápoló: Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között
@Nyírfa: május 10 14:10
Márky - Zay Péter kijelentését a gyermekek testi fenyítéséről annyira kiforgatták,mint annó Gyurcsány kijelentését,mikor azt mondta, " hogy ha nem tetszik el lehet innen menni" Hányszor is emlegeti ezt fel a Fidesz,ha az a téma,hogy a Fiatalok külföldre mennek dolgozni? Már pedig ha egyben hallgatnák meg az akkori beszédét,akkor kiderülne,hogy azt a Multiknak mondta,akiknek nem akaródzott Magyarországon adót fizetni. Nekik szólt,hogy el is lehet innen menni,nem a fiataloknak. Ugyan így félre magyarázzák MZP kijelentését. Pont egy 7 gyermekes kifejezetten erősen vallásos ember mondana ilyet? Nem,nem a verésről beszélt és nem annak az elfogadásáról. Azt mondta,hogy régen az 50-60-as években divat volt a körmös az iskolákban,vagy a gyermeket fejbe vágta a tanár a füzettel vagy a könyvvel és még is emberré váltunk. Ugyan így ha otthon fenéken billent anyu vagy apu,abból sem lesz egy életre szóló törés a gyermek életében. Ő tényleg nagyszerű ember,remek politikus, csodálatosan jó Polgármester,jó ember. Kerékpárral jár dolgozni,nincs autója,csak egy házuk van. Bár ki leszólíthatja az utcán,bár kivel kezet fog( most nem a vírus miatt). Egy kollégium ebédlőjében ebédel és saját pénzén veszi meg a heti kijelölt menüt. Nincs Polgármesteri ebéd. Ugyan azt eszi mint a gyerekek. Azért nem örülnénk,ha elvinnék Őt innen.
Ápoló: Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között
@Nessy: május 7 14:23
Akkor te legalább tudod,mert átélted az igazságot. Én már annyi féle képen hallottam a Rákosi korszakról,hogy fogalmam sincs mi az igazság. Nagy Imre hol Hős,hol terrorista volt. Erről is tanultunk mi is az iskolában,de egész más volt a fiatalabb fiam történelem könyvében( Ő 1977-ben született) egész más volt a fiatalabb fiam történelem könyvében( Ő 1996-ban született) és egész más van az Unokám történelem könyvében( Ő 2007-ben született) Sajnos az én történelem könyvem már nincs meg,de a két fiamé és az unokámé meg van. Tiszta Lúdas Matyi mikor összehasonlítom az ott leírtakat és itt nem csak Nagy Imrére gondolok és nem csak Rákosira és Szálasira. Úgy Am Brok az egész hol hős szovjet hadseregre,hol Gyilkos Oroszokra, aztán megint a Hősök lettek az Oroszok. Az egész történelem könyv úgy hülyeség ahogy van.Tanúlják meg a gyerekek a középkorig a történelmet,aztán hagyják is abba,mert onnantól úgy is úgy változik a történelem,hogy éppen ki a világ 2 leghatalmasabb országának( vagy államának) uralkodója.
Pont akkor kezdtek tömegesen gyógyulni a betegek, amikorra Orbán Viktor megjósolta a járvány tetőzését
@szegfue: Tegnap 08:54
Szerintem a pontos adatokat soha nem fogjuk megtudni.Mondjuk az igaziakat Ők sem tudják,de amit tudnak az is jóval több,mint amit kommunikálnak kifelé Ugye eddig csak a közvetlen korona vírusos halált hozták valamennyire nyilvánossá.Most már azt a 36.000 embert,akiket kidobtak a kórházakból,a korona vírusra való hivatkozással,azoknál is a korona vírus okozza a halált. Csak eddig arról az egy kórházról tudok,amelyikben érintett vagyok,csak az első héten a 180 betegből akiket elvittek 5 nap alatt 28 ember halt meg. A többi kórház adatait nem ismerem,de tudva,hogy mennyire súlyos betegeket vágtak ki a biztos kórházi ellátásból,szerintem a 36.000 betegnek a fele biztos rá megy. Ez már népirtás.Semmi nem indokolta a 36.000 ágy felszabadítását. A korona vírusosok legnagyobb része nem is kerül kórházba,csak azok,akiknél már a fulladás veszély fenn áll. Ameddig csak köhög,tüsszög,lázas,nem kap rendesen levegőt,de azért még nem haldoklik,azokat nem viszik be,mert rontják a statisztikát. Az is bebizonyosodott már nem egy fiatalabb betegnél,hogy Kásler szavai ellenére semmi alapbetegségük nem volt az elhunytaknak.
Kásler: Remélem, hogy a járvány első fázisának lezárása után jókedvünk nyara következik
Mitől lenne már jókedvünk te elfuserált Bubó dr.? Alig van pénzük az embereknek. Hurrá,fel oldva a sok zárlat és??? Még is mi a búbánatból menjenek azok nyaralni cirka 300.000 ember,akik elvesztették az állásukat? Hova menjenek a nyugdíjasok,akiknek a járvány miatti kegyetlen áremelkedések miatt a nyugdíjuk fele annyit ér,mint decemberben ért. Hova menjen annak a 36.000 embernek a családja és minek örüljön,akiknek a hozzátartozóit kivágták a kórházakból az alig létező járvány miatt. Hazudtatok görények mindig. Semmi adat nem igaz amit megadtatok. Közvetlen,vagy közvetve a vírus miatt az elhalálozottak száma jóval a 4000 felet van és akiket kivágtatok a kórházakból szép sorban halnak is meg. Nem vigasz,hogy talán 2 hét múlva újra visszakerülnek,mert annyi kár érte a szervezetüket az ellátatlanság miatt,hogy talán nem is érik meg,hogy vissza kerüljenek. Arról nem beszélve,hogy senkit nem szűrtek meg közülük,így nem tudni hány családtag fertőződött meg a 36.000 családból?. Kívánom te mocsok,hogy olyan nyarad legyen neked is,mint a Magyar emberek legnagyobb részének.
Ápoló: Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között
@Nyírfa: értelek és teljesen igazad is van. Én a magam részéről mindig kiálltam a saját magam véleménye szerinti igazságnak. Tavaly aktivista voltam Márky - Zay Péter polgármesterré választásában és a képviselők is szerencsére már többségében függetlenek. Most a járvány alatt,mivel van még 2 hónapom a 65. születésnapomig segítek a környezetemben lévő idős embereknek,tartom az Önkormányzattal a kapcsolatot és bár hová hívnak én megyek. Mi függetlenek vagyunk,nálunk a legtöbb ember nem függ egyik párttól sem,bár a 35.000 fős városban még tavaly is volt több mint 9000 Fideszes Polgármesterre szavazó,de szerencsére ez kevés volt a győzelemhez. Most már jóval kevesebben vannak és ennek örülök,bár elég drága árat fizet az ország népe azért,hogy a sok Fideszes agymosott végre felnézzen és lásson is. Bízom benne,hogy győzni fog a nép igazságérzete. Minden pártból azokat kell kivenni,akik tényleg a népért akarnak dolgozni. Máry-Zay, Jakab Péter, Karácsony Gergely, Hadházy Ákos, Szél Bernadett, és sorolhatnám még.Szerencsére vannak szép számmal,csak lehetőségük van túl kevés,főleg most a járvány miatt.
Pont akkor kezdtek tömegesen gyógyulni a betegek, amikorra Orbán Viktor megjósolta a járvány tetőzését
@Nyírfa: tegnap 19:54

Kívánja a fene,hogy így legyen,de úgy néz ki az utóbbi évek tevékenységei alapján,hogy Ő már évek óta az agyhalál utáni élet jeleit mutatja. Egyetlen egy pont van az agyában ami dolgozik még,az a HATALOMVÁGY. Én is sokkal jobban örülnék,ha egy normális miniszterelnökünk lenne,aki úgy is tesz,ahogy mondja.Igazat mond,igazat kommunikál úgy a nép,mint Európa felé. Sajnos annyira nem lehet már neki hinni,hogy szinte kizártnak tartom,hogy valaki ép ésszel ennyire gátlástalan legyen. Egy egész országot tett koncentrációs táborrá,ahol a holdudvar a fegyőrök és a nép a zsidók,cigányok,lengyelek és egyéb a diktátoroknak nem tetsző emberfajták. Az biztos,hogy engem már a fényképe isirritál,így se nem hallgatom,se nem nézem. Még a róla írt cikkeket sem olvasom el,csak a hozzászólásokat. Annak örülök,hogy (kivéve a nyalonc weboldalakat) sokkal több ember van ellene,mint vele és ez a szám napról napra nő. 2022-re már ha megéri,még a határon túliak sem tudják kihúzni a sz--ból amibe beásta magát.
Novák Katalin: két és félszeresére növeltük a családoknak nyújtott támogatásokat
Aztán majd ezt is szépen elveszik,és zsebre rakják,mikor már pár ezer milliárd össze jön,épp úgy mint a MANYUP pénzt. Mindenesetre én nem látom,hogy annyira megnövekedett volna a babát akarók száma. Sőt! Akik már szültek egynél többet és most 10 éves kor alatt van a második,vagy már a harmadik is,azok azt mondják,hogy bár csak mentek volna moziba akkor. Mennyit is érne majd az a pénz akkor amikor a családok ki akarnák venni? 20 éve olyan 40-50.000 ft körül volt a fizetés. Abból havonta kinyögni 10.000 ft-ot igen csak húzós lett volna. Most mennyit érne az a pénz? Mit is tudna belőle venni egy család?
Pont akkor kezdtek tömegesen gyógyulni a betegek, amikorra Orbán Viktor megjósolta a járvány tetőzését
@Nyírfa: ma 08:13
Mondjuk legyen Orbán az első Miniszterelnök a világban,aki bebizonyította,hogy Ő az agyhalál után is tud létezni és még parancsolni is.
Négyszáz fölött az elhunytak száma Magyarországon
Amennyiben az őszinte adatokat írnák meg és hozzá adnák azokat a halált okozó betegségeket,amik a kezelés hiányában következtek be,akkor már bőven az 5000 fölött járna a halottak száma és még csak most kezdenek meghalni azok a betegek,akiket kivágtak a kórházakból a korona vírusra hivatkozva. Amennyiben tényleg ennyire ügyesen bánt a kormány a vírussal,miért kellett 36.000 halálhoz közel álló embert kidobni a biztos ápolási és orvosi ellátásból. Miért kell annyi ágy,mikor a 900 aktívan fertőzőnek több mint a fele nem is szorul kórházi ellátásra.A sima influenzába meghalt emberek már nem is érdeklik a kormányt. tavaly az influenza járványba 3000 ember halt bele és nem volt ekkora cirkusz,mint most.
DK: Orbán Viktor elfeledkezett a nyugdíjasokról
nem feledkezett meg a nyugdíjasokról. Nagyon is figyel rájuk,hisz nem véletlen,hogy főleg az idős beteg emberek kerültek ki a kórházakból a biztos halálba. Nagyon is figyeli,hogy mennyi nyugdíjat tud megspórolni mire lecseng a járvány. Amennyiben őszintén írnák meg a korona vírus miatt meghalt emberek számát,sokkal magasabb szám jönne ki. Nyugodtan hozzá lehet írni azt a 36.000 rehabilitációról elbocsájtott,szinte magatehetetlen, teljesen mozgáskorlátozott embereket,akiket felügyelet nélkül kidobtak. Hozzá lehet írni azokat,akiknek elmaradtak a műtétjeik. Azokat,akik a szakorvosi rendelés hiánya miatt már késő lenne ha most azonnal orvoshoz kerülnének. Még ők sem tudják meddig nem lehet szakrendelés. Ez a sok halálos áldozat mind a korona vírus áldozata,bár inkább írnám azt,hogy a Magyar kormány amatőr hozzáállása a korona vírus kezeléséhez.
Beismerte a kormány, hogy egyre kevesebb pénz jut a nyugdíjakra, és ez 2050-ig nem is változik, egyre kevsebb jut
10 év alatt hány ezer milliárdot szórt szét a kormány olyan dolgokra,ami nélkül könnyedén meglennénk? Gondolok itt a sok stadionra, a sok botlábú focista fizetésére, a Felcsúti teljesen felesleges kisvasútra, a Hitel felvételére Kínától a Budapest-Belgrád vasútvonalra, a Paks II. miatti Orosz eladósodásra, a nem létező köztársasági elnök fizetésének duplájára emelésére,mikor még az eredeti is több volt,mint amennyit megérdemelt. Az államtitkárok,miniszterek fizetésemelése, a határon túli templomok,stadionok,iskolák építése, az Ukránok nyugdíjának a fizetése, a rengeteg óriás plakát, a luxus repülők,helikopterezések és sorolhatnám. Ezek nélkül nagyon jól ellenénk és megmaradt volna sok ezer milliárd,amiből most futná a kórházak és a személyzetek megsegítésére, a munka nélkül maradt emberek fizetésének átvállalására,sőt még a nyugdíjasoknak ia a hazug megállapítás szerinti átlagnyugdíj kifizetésére. Amennyit Ők hazudnak,hogy mennyi az átlagnyugdíj,annyi nálunk még a kettőnk nyugdíja sincs.Ráadásul nálunk vannak sokkal rosszabb helyzetben lévők is, a rokkant járadékosok. nekik 36-56.000 ft a havi jövedelmük.
Végig az orrunk előtt lehetett a megoldás a koronavírusra – döbbenetes elmélettel állt elő a kutató – videó
@Pálinkás Pál: tegnap 12:02
Elolvastam a hsz.t mind amit írtál. Látom,hogy nagyon utálod Karácsony Gergelyt. Már rég kiderült,hogy a maszk használata igen is hasznos,hisz az aki tünetmentesen vírushordozó a maszknak köszönhetően nem adja át a fertősét. Azt,hogy Karácsony Gergely eddig nem sokat tudott tenni a Fővárosért,nem hinném,hogy az Ő hibája.Tudod,egy olyan közegben bár mit is tenni,amit maga a kormány elkaszál és nem ad rá engedélyt,akkor hiába Ő a főpolgármester. Annyiból gazdálkodhat,amennyi van. Nálunk Hódmezővásárhelyen sem jobb hidd el. Innen is elvitték a bevétel jó nagy részét.Parkolási díjak, a vállalkozói befizetések,meg a csuda tudja még mi. Márk - Zay Péter pont pénteken volt az egyenes beszédben,ott mondta el,hogy három féle dolgot vontak el a várostól,ami havi 300.000 millió forintot jelent. Most főleg gond,mert a városban alapból is elég kevés munka lehetőség volt,de most abból is sok megszűnt. Ő például még így is 20%-ot a fizetéseknek azért oda ad a város pénzén és aki elfogadja,annak olyan munka lehetőségeket ad,ami lehet,hogy nem a képzettségüknek megfelelő,de legalább átmenetileg kapnak érte pénzt. ( szociális gondozás, parkok,játszóterek rendbehozása, iskolák kitakarítása, stb. Igaz,hogy ez mind fizikailag kemény,de csak átmeneti és akinek kell a pénz,az meg is csinálja. Sajnos Orbán így próbálja kivéreztetni a nem Fideszes Önkormányzatokat.
Müller Cecília szerint járványügyi szempontból Magyarország Európa legfelkészültebb országa
Azért ez nagyon érdekes! Minden vakcina és minden gyógyszer legalizálásához évek kellenek.Ugye először is állatokon végzett kísérletek,majd embereken( önkénteseken). Itt egy hónap alatt sikerült megtalálni a korona vírus elleni vakcinát? Ráadásul úgy,hogy ez a vírus az egész világ számára ismeretlen. Múlt héten még azt sem tudták megmondani,hogy aki átesett a víruson,az védetté vált-e és ha igen,akkor mennyi időre? Orbán nem rég még azt mondta,hogy október-novemberben jön a következő hullám. Addigra már lesz épp elég vakcina,hogy ne keljen az országnak félnie,már ha igaz amit a nagycsöcsű asszony mond. A másik,hogy úgy könnyű az alacsony számokkal dicsekedni,hogy nem készültek tesztek,sem az emberekről,sem azokról akik elhunytak. Honnan lehet tudni,hogy hány ember halt meg korona vírusban,mikor nem rég vágtak ki szűrés nélkül 36.000 embert a kórházakból? Cilike! Őszintének kéne lenni. Mindenben az utolsók vagyunk,max az utolsó előttiek. Amennyiben itthon ismert lenne a vakcina, a kormány már rég házalna vele és söpörné befelé a dollár és Euró milliárdokat.
Ápoló: Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között
@Nyírfa: május 7 14:44
Én is ugyan ezen a véleményen vagyok,mint te,de mond meg,hogy tudnánk mi ezt megoldani. A mi kiáltásunk nem hallatszik az égig. Hiába verjük nap mint nap a billentyűket. Sokan vagyunk,sok millióan egész biztos,csak,hogy nagyon szét vagyunk szórva,ez az egyik baj, a másik meg az,hogy bár a Magyarok legtöbbje undorodik már a Fidesztől,de még is csak valamelyik másik pártnak a szimpatizánsai. itt legelőszőr az embereket kéne kibékíteni és a pártok vezetőinek kellene a híveiket meggyőzni,hogy ugyan az az érdekünk,minden pártnak ugyan az az érdeke. Ameddig az ellenzéki pártok képtelenek az együtt működésre és erről meggyőzni az embereket is,addig itt nem lesz béke. Már pedig a meggyőzéshez pénz kell,mert a nép nem tud Pestre feljutni,így az ellenzéknek kellene a néphez közelíteni és valami közös időpontot összehozni és nem csak Budapesten,hanem az ország minden városában,helységében,ugyan abban az időpontban tüntetni. Amennyiben ez nem megy,akkor valami megoldást találni arra,hogy az a több millió ember akik vidéken élek és mennének,de se idő se pénz,azokat valahogy feljuttatni Pestre. Én biztos,hogy mennék ha lenne aki vinne és hozna.
Ápoló: Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között
@Aki Én: A Fidesznek pont az ilyenek kellenek,mint " málna". Normális ember nem ért egyet a politikájukkal. Így is bajban lesznek 2022-ben már ha elhúzzák addig,mert az EU kivágja őket, megszűnik a fene nagy támogatás,az országban meg nincs annyi dolgozó és adózó polgár,hogy ennyi léhűtő milliárdokhoz szokott mocskot eltartson. Most egy csomó szavazót elveszítettek,mert a hülyeségük miatt a 36.000 kórházból kitett ember közt egész biztos van bőven Fideszre szavazó családtag. na meg a munkából kiesett majd 300.000 ember közt is. Hiába a sok határon túli szavazó,nem lesznek annyian,hogy nyerjenek,ha csak valami égbe kiáltó nagy törvénytelen törvényt ki nem találnak. Azt viszont már szerintem nem fogja tűrni a nép,hisz így is eléggé forrnak már az indulatok.
Ápoló: Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között
@Nessy: tegnap 19:13
Ismerős a dolog sajnos.Én ápolónőként értem ezeket meg,hogy a demens betegek azt hitték,hogy a lányuk,vagy a tesvérük vagyok( melyik mit látott) és úgy beszélt hozzám és köszönt el tőlem,mint ha Ő menne el,akit meg Ő lát az itt marad a földön.Tudod én sem bánom,hogy 65 éves vagyok.Engem még irígyeltek az idős emberek 18 éves koro,ban( 1973),mert,hogy én már a békébe születtem,már nem láttam a háborút,a bombázásokat,most már az én jövőm biztosított. Ők meg ebből a szép világból talán csak 1-2 évet élhetnek át öregen és nehéz mozgással. Én nem irígylem sem a fiaimat,sem az unokáimat,sem a többi fiatalt. Nem is szeretnék most iskolás lenni,vagy fiatal anyuka. Sőt,ha én most lennék fiatal,nem is szülnék gyereket egyet sem. Mire? Hiába volt jó szakmám,akkor abból kényelmesen megéltünk,most az ápoló(nők) a fizetésükből egész biztos nem tudnak fenntartani egy családot úgy,hogy nincs semmi segítségük. Hiába keres a férj is, nem tudnak megélni,ha csak nem bankár a férj. Már pedig egy ápolónő ritkán fog ki bankár férjet. Öreg és ronda vén ember akkor sem kéne,ha aranyból lenne még a farka is.
Ápoló: Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között
@Nyírfa: tegnap 18:56
Tudod az a legszomorúbb az egészben,hogy még azt is megtehetik,hogy ha valaki lemeri írni az igazságot,akkor súlyos pénzbüntetésre ítélik,vagy börtönbe is küldhetik. Arra hivatkoznak,hogy Rémhírtejesztés. Mi a rémhír abban,amit az embes saját maga lát,saját maga éli át és azt megosztja másokkal. Azt lehet rémhírterjesztésnek tartani,hogy ha én olvasok valamit az interneten és leírom,mert az lehet,hogy tényleg nem igaz és lehet,hogy valamilyen troll akár jobbról akár balról felrakta. Én általában az ilyen cikkeket ha éppen olyanom van,megosztom,de nem véleményezem,mert nem velem történt,nem ismerem az igazság tartalmát. Ám láttam saját szememmel,mikor a feleség panaszkodott,hogy a 42 éves férjének semmilyen alapbetegsége nem volt,még is azt írták róla és Ő ezt megreklamálta a facebookon. Erre a szerencsétlent rémhír terjesztésért kapták el. Miért van a facebook,ha nem azért,hogy az ember megossza az ismerőseivel,barátaival,vagy akár teljesen idegenekkel is a saját problémáit. Ez a kormány képtelen beismerni,hogy valamit elcsesztek,de nagyon és már 10 éve hibát hibára halmoznak,ami mára fel ér egy népírtással.
Freedom House-jelentés: Magyarország már nem demokráciának, hanem "hibrid rezsimnek" számít
@Horizont: Én például semmire nem vágytam 30 éve. 34 éves voltam és nem tudtam megérteni,mi nem volt jó az országban,miért kellett ez az egész? Nem is vettem észre,hogy rendszerváltás volt,hisz nekem az ilyenekről a harcok, a lövöldözések ugrottak be,itt meg nem volt. Akkor azt mondták,hogy Kádár eladta az országot,hogy rabok voltunk,mert a Szovjetúnió döntött mindenben. Milyen jó lesz most már,mert mi is hozzá juthatunk a nyugati jóléthez és a nyugati civilizácóhoz. Érdekes,de nekem az jött le,hogy 30 éve folyamatosan csúszunk lefelé. Jöhetett bár milyen párt,ígéretekből volt dögivel,csak azt a 3-4 évet kell kibírni ameddig helyre áll az ország a Kádári eladósítás miatt. Eltelt 30 év és az állam adóssága 100x több legalább,mint amit Kádár csinált. 30 éve akik szegények voltak,többnyire maguknak kösznhették,mert nem becsülték meg a fizetésüket, a munkahelyüket( ital,játékszenvedély,drog,bűnözés ,stb) Az biztos,hogy én sokkal nehezebben élek meg a nyugdíjamból,mint az én szüleim és nagyszüleim megéltek. Az én gyerekeimnek,unokáimnak teljesen bizonytalan a jövőjük,mert nem tudni meddig lesz a szüleiknek munkájuk. Minden romokban. Nem hinném,hogy ezt akartuk 1989-ben