eszegfu

Hamarosan értesítést kapnak a feltöltős SIM-kártya tulajdonosok
@vadsanca: Persze "józanul" én is belátom, hogy lépést kell tartanunk a világgal és egyedül egyetlen országnak sem sikerül. Viszont a szervezetem már tele van azzal, hogy minden "váltáskor", változáskor meghuzzuk a gatyánk madzagját, mert az reméljük: gyerekeinknek, unokáinknak biztosan jobb lesz... de azt látom minél jobban huzzuk, annál rosszabb. Már nem elég, hogy a gyerekeinket, szüleinket támogatjuk, hanem "civilként" is egyre jobban számitanak ránk... ami nem baj, mert amim van, szivesen megosztom, amig van mit. Ennek ellenére, hogy minden valahogy félresiklott, bizakodó vagyok.
Móra Veronika: a civileknek új utakat kell keresniük
@Csizmás Kond: Talán kedved, vagy türelmed nincs hozzá, de én egy kicsit megnéztem a körülményeket. A Norvég Alap kezelésére pályázhattak az európai országokban müködő civil szervezetek is, de az Ökotárs nyerte meg. Hozzájuk még külföldről is érkeznek pályázatok és meg is nyerik. Sőt a legtöbbje visszatéritendő támogatás, és ezek a 10-20 milliós tételek, tehát ezt vissza is kell fizetni. A vissza nem téritendő támogatások általában 100-500 eFt között vannak, ezek különböző környezetvédő szervezetek, táncegyüttesek, müv. házak kapják, amivel az Ökotárs felé el kell számolniuk, az Ökotársnak pedig a Norvég Alappal. Vagyis összességében én nem látom a "politikai mozgalmat" az Ökotársnál. Szerintem Móra nem a saját szervezetükről beszél. Már ne is haragudj, de pl. a "Lányok, asszonyok Orbán Viktorért" civil egyesület segit a rászorulókon... nem ők is valóságos "politikát alakitanak" azzal, hogy megrendelnek O.V. születésnapjára misét... de csak azóta, mióta kormányfő. Érdekes módon, most sem egyezik a véleményünk?!:)))
Hamarosan értesítést kapnak a feltöltős SIM-kártya tulajdonosok
@vadsanca: Sokszor elmélázok azon minek is kellett nekünk a "demokrácia"? Azt a 40 év "szocializmus épitést" már olyan "jól" megszoktam... tudtam a korlátokat, tudtam: miénk a föld, a gyárak, mert mi vagyunk az állam, akinek nem volt 24 órán belül munkahelye és megcsipték többször, az már "kmk"-s volt. Aztán a rendszerváltásnál szinte mindent magánkézbe adtak vissza, hirtelen ujra lehettünk tulajdonosok, meglett a "pofázáshoz" való jogunk, azaz a demokráciánk... eltelt több mint 25 év ... és, mint a divat, visszajön az "egypártrendszer", az állami tulajdonok, mert ugye ő a leggondosabb tulajdonos, aztán szinte jobban "körbe vagyunk keritve", mint az "átkosban"... Valahogy ezen az áron inkább csak lépést kellett volna váltanunk, nem rendszert!:(
Olasz rendőrség: Ellentmondásosak a gyerekek vallomásai
Azon, hogy "zavarosak" a gyerekek beszámolói, egyáltalán nem lehet csodálkozni...
Móra Veronika: a civileknek új utakat kell keresniük
@Csizmás Kond: Nem akarlak a hitedben megingatni, de a Móra által vezetett Ökotárs Alapitvány elsősorban norvég, izlandi és liechtensteini pénzekből (mely országok létrehozták a Norvég Alapot) müködik, természetesen még lehet az SZJA 1 %-a, esetleg 1-1 magán támogatása is. A Norvég Alap kezelését pályázat utján nyerték el. A civil szervezetek meg pályázhatnak a Norvég Alap pénzeire. Itt csak az lehet a gond -- ahogy én értelmezem --, hogy a meghirdetett adminisztráció csökkentés nálunk inkább emelkedés lesz.
Saját ágyában hűlt ki egy 11 éves fiú Székesfehérváron
@Pergető: Tegnap 16:28 Bocs., hogy közbeszólok! Elfogadom: "mélyüljünk magunkba", "fogjunk össze"... és akkor már több ilyen borzalom nem fog történni?! Már bocsánatot kérek, de szerinted az ehhez hasonló "élethelyzeteknek" semmi köze az emberek szegénységéhez, elkeseredéséhez és a jelenlegi kormány gazdaság és szociálpolitikájához?! (Szerintem az ilyen tragédiák megelőzése bizony sok kérdést felvet a kormány politikájával kapcsolatban.) És ezt ugy általában kérdezem, mert igazából nem tudjuk a pontos körülményeket, nem láttuk a jegyzőkönyveket, stb., csak a hirekre támaszkodhatunk, melyek vagy igazak, vagy sem, esetleg pontatlanok.
Ingyen szállítja Veronába a buszbaleset családtagjait egy hazai taxitársaság
És az elsőnek szállást biztositó olasz nyelviskolának is... sajnos nem jegyeztem meg a nevét és most már sehol sem találom!
Undormány, amit Orbán művel - politikai hasznot húz a buszbalesetből
Én nem gondolom, hogy a magyar hatóságok csak O.V. "utasitására" vártak egy ilyen tragédiánál. Valóban meg kell szólalnia ilyenkor az ország első emberének, csak nem mindegy hogyan... Egy kis szerénységgel részvétet nyilvánithatott volna, bejelenhette volna, hogy valamilyen "tartalék alapból", vagy a miniszterelnöki "keretből" annyi pénzt biztositanak, amennyi szükséges az érintettek hazaszállitásához, a hozzátartozók helyszinre viteléhez, szállásához és "kérte" volna a magyar hatóságokat -- ami persze egyenlő az utasitással -- az ügy teljeskörü tisztázására. Azt ugye senki sem gondolhatja, hogy annak idején az árvizi védekezés is azért volt sikeres, mert O.V. a gáton volt?!
Igen, ott kell lennie egy "szemle" erejéig, de nem szabadna ugy tennie, mintha ő háritotta volna el... u.ez vonatkozik erre az igen szomoru eseményre. Nyilván akadnak "bénázások", de ezeket csak az ott lévő szakembereknek kell megoldani, ők értenek hozzá, nem O.V.
Ismét népszavazást kezdeményeztek a budapesti olimpia ellen
@bencemacska: tegnap 17:54 Igaz... pont akkor, "amikor nőnek a kamatlábak"! Ez a növekedés viszont szinte kiszámitható volt, hiszen 4 évvel ezelőtt 6,75 % volt, mig mostanra csak 0,9 % a jegybanki kamat, vagyis már nincs hova csökkenteni és ezen a szinten már nem is tartható sokáig. Nem akarok vészmadár lenni, de ha megindul felfele, akkor a forintositott devizahitelesek megint bajba kerülnek, mert a bankok emelni fogják a kamat mértékét.
Orbán levélben gratulált az új amerikai elnöknek
Az normális, hogy egy ország első embere gratulál egy másik országbelinek. De hogy minek az a sok "lózunk", amit még le sem lehet forditani, azt végképpp nem értem! Sőt nem sok köze van a valósághoz sem...pl. "...egyre bővülő gazdasági kapcsolataink..." , ha szó szerint veszem, akkor eddig nem volt, majd mostanra akkor "egyre" azaz 1 db-ra bővül. A másik, hogy az a "hires" Magyar Kereskedőház" 2016-ban irt alá egy keretmegállapodást Amerikával, melynek "segitségével felmérik az amerikai piac igényét a magyar termékek és szolgáltatások iránt", valamint a "potenciális üzleti lehetőségét"... tehát NINCS gazdasági kapcsolatunk, mégcsak most "mérik fel", ha egyáltalán igaz... És őszintén: mit adhatunk el nekik a téliszalámin, gulyáslevesen kivül?! Ezzel az igen gyors nyelvcsapás számmal már VB-t lehetne nyerni!:)
Saját ágyában hűlt ki egy 11 éves fiú Székesfehérváron
@krumpli: A Fidesznek meg már volt 7 éve... és mit tett jól?! Attól, meg hogy "vöröskének" és "Pirosnak" titulálsz, ne gondold azt, hogy "megehetsz", mint farkas a Piroskát... nem vagyok egy nyafogós fajta, ugyhogy inkább Te vigyáz Magadra!
Saját ágyában hűlt ki egy 11 éves fiú Székesfehérváron
@papa.49: Akkor Te megértetted, hogy csupán @19840-n felvetésére válaszoltam. De igazad van!:)
Saját ágyában hűlt ki egy 11 éves fiú Székesfehérváron
@krumpli: Az a gyanum, hogy nem olvastad el figyelmesen amit irtam... én egy árva szót sem ejtettem arról, hogy mi történt, csupán reagáltam egy kommentre. Aztán tudod az a különbség kettőnk között, hogy nekem még van miből osztanom az észt, de ugy tünik néha Neked nincs...
A Fidesz is vastagon benne lehet a 4-es metró körüli visszaélésekben
@nyanya001: 13:03 Érdekes, hogy Verőce21 jan. 18. 11:46 pontosan ezt linkelte be nekem a Pártot alapitanak a nyugdijasok cikkhez, mellyel bizonyitani akarta, hogy a "pufajkások" lesznek majd az uj párt tagjai, akik 60 milliós betétekkel rendelkeznek és ilyen módon "mentették" a vagyonukat... de ellenvetésemre már nem érkezett válasz.
Saját ágyában hűlt ki egy 11 éves fiú Székesfehérváron
@19840: 22:29 Nem gondolom, hogy akár itt, de akármelyik közösségi portálon ne éreznének együtt az édesanyával... normális érzületü embernek ez felfoghatatlan, hogy valakinek a gyereke meghal...
De kérdezem Tőled: az én együttérzésem, a "gyászában való osztozásom" eljut az édesanyához?! Vagy akár a Tiéd eljut?! Személy szerint én "pocskondiázva" politizálok ez esetben is, azért, hogy ilyen NE FORDULHASSON elő többször! Igen, szidom a jelenlegi kormányt, hogy elba@ott milliárdokat stadionokra, kisvasutra, a Várba költözésre, vagy M.o. "jóteljesitését" reklámozó plakátra, TV hirdetésekre és nem pl. a gyermekvédő, vagy szociális hálózatra... érted, amit irok?! Te pontosan ugy viselkedsz, mint amikor egy földön fekvő embert megsajnálsz, de nem hivsz mentőt, nem segitesz rajta... u.akkor szidod a másikat, sőt "rendre" utasitasz mindenkit! Természetesen leirhatod véleményed szabadon a szóban forgó cikkről, de nem "szerencsés" a kommentelőket személyükben kritizálni... én ezt gondolom...
Hamarosan értesítést kapnak a feltöltős SIM-kártya tulajdonosok
Meglehetősen "érdekes" a 10 db limit is magánszemélynek... a limit miért nem 2, vagy 20 db, vajon hogyan találhatták ki?! Tételezzük fel, hogy minden évben vettem a családom különböző tagjainak telefont (szüleim, anyósomék, testvérem, gyerekeim) és mára már 12 van a nevemen, akkor melyik 2, limit felettit mondjam le?! És ne mondjátok, hogy ez nem "életszerü", mert nálam pont ez a helyzet... tetézve azzal, hogy ez évek alatt gyült össze és mindig a férjem vette, mert ő volt a nyugdijas, aki ráért...és azóta már ő is meghalt. Arról nem beszélve, hogy mindenki rendszeresen tölti fel és nem dobta el 1x használat után. Abban is megegyezhetünk, hogy ahol állitólag egyszerre vettek 200 db kártyát, ott ez után is kapható lesz.
OMSZ: Megkezdődtek az előkészületek a túlélőik hazaszállítására
@ágimami: Szerencse, hogy az olasz kórházak nem "előkészültek", hanem már gondoskodnak a sebesültekről.:( Azt viszont belátom: nem egyszerü a sérültek szállitása, nem lehet egyforma a sérülés mértéke sem... az is lehet, hogy mindegyiküknek szüksége van külön-külön mentőautóra...szerintem ez a nehezebb, mint a kórházi ágy biztositása.
Tarlós: aki Budapestet szereti, nem ellenzi az olimpiát
Megszivlelendő, amit egy sportközgazdász mondott: az emberek minél többet tudnak a magyar olimpia megrendezéséről (leginkább a költségvetéséről), annál jobban ugy döntenek: nem akarják (nem szó szerint, de ez volt a lényege).
Ekkora vagyont halmozott fel Sarka Kata és Hajdú Péter
@cikicakk55: Sarka Kata egy rendkivül dekorativ, szép nő... csakhát az "agyi kapacitása" talán még hétköznapinak sem mondható. Hajdu nélkül semmilyen TV müsorban sem szerepelhetne... szerintem. Hajdu pedig gusztustalan módon "csinált" neki helyet. Sajnálom, de nekem az az érzésem: nem saját erőből, szorgalommal, tanulással, stb. érte el azt, amit. A cikkhez visszatérve: továbbra is az a véleményem, hogy a házaspár vagyonosodásához ő nem járult hozzá. Az viszont biztos, hogy egy házassági előtti szerződésből -- hasonlóan a hagyatékihoz -- van példány a jogásznál... tudomásom szerint nekik irattározni is kell a régi anyagokat, tehát nincs elévülési idő.
Tarlós: aki Budapestet szereti, nem ellenzi az olimpiát
@nyanya001: 14:28 Ez igen! Valóban még normális infrastruktura sincs: utak, tömegközlekedés, szállodák. Ha mondjuk nálunk nincs vezetékes vizellátás, akkor nem fogok "angol" WC-t épiteni, vagy automata mosógépet venni...hiszen felesleges!:))
Alföldi Róbert nem akar budapesti olimpiát
Szerintem mindenkinek joga van a saját fb oldalára azt kitenni, amit csak akar! (Arról meg igazán nem tehet, hogy ezt ilyen "suta" cimmel adták hirül!) Mindezt korra, nemre, bőr szinére, vagy vallásra való tekintet nélkül. Továbbá, ha egy énekes, egy zongoramüvész, vagy akármilyen M.o-n ismert müvész, tudós véleményt formálhat és leirhatja, elmondhatja, akkor Alföldinek is joga van hozzá! Hangsulyozom: a saját fb oldalán tette mindezt! Kár, hogy személye kapcsán minden "előkerült" csak éppen a fb-on tett "megjegyzéséhez", az olimpia megrendezésével kapcsolatos gondolatai nem.
Pedig érdemes elolvasni, értelmezni...
Kormányszóvivő: Demszkyéket terheli felelősség a 4-es metró ügyében
Irigylésre méltó Kovács "távolba látásának mélysége"! Ő már tudja feljelentés, vizsgálat nélkül az eredményt, méghozzá ugy, hogy nem is olvashatta mit is tartalmaz pontosan az OLAF jelentése. Ez azért nem egy népmese, amely szájhagyomány utján terjed... ezt bizony leirták, el kellene olvasni, majd értelmezni!:(
Egy óra alatt gyűlt össze egymillió a Kétfarkú Kutyapárt plakátjaira
15 milliárd körüli összeg ment el az utolsó (okt.2-i szavazásra)...most egyfolytában az "erősödik M.o." -- már nem a "jól teljesit M.o."! -- reklámkapmányt tolják mindenhol az arcomba/arcunkba, ami nyilván szintén 15 milliárd körül lesz...ráadásul meg sem kérdezték: akarjuk ezt a pénzkidobást, vagy sem. Egyébként meg, ha reklámmal kell bizonygatni a "jóságunkat" és ezt nem a társadalom érzi, akkor ez simán hazugság,áltatás. És akkor sok az 1 millió?! Ebből kellene inkább a szegényebbeknek ennivalót és fütenivalót vennünk?! Nem inkább az értelmetlenül "eltapsolt" milliárdokból?! Értem én, hogy a "rezsim nem jótékonysági szolgálat", de akkor kérdezem: mi is valójában?! Nem állitom, hogy a kormány hivei azt követelik, hogy plakát + reklám legyen: M.o.-on milyen remek élni és ugyanakkor átlépik a fagyoskodókat és éhezőket... de akkor ez igy rendben van?!:(
Ekkora vagyont halmozott fel Sarka Kata és Hajdú Péter
@Huntergirl: Valóban én is ezt "hallottam", de "lepapirozva" sehol sem találtam... Dühit, hogy a Blikk lehoz egy cikket, de előtte nem jut eszükbe "körbejárni". Tényként, mint egy vagyonosodási vizsgálat lezárásakor irják, hogy van/volt miből Sarka Katának élnie, sőt mennyit gyarapodott a vagyonuk, amiben része volt Sarka "üzleti sikereinek"... holott én ennek nyomát sem látom! Mégis most annyit költ el HAVONTA a lakhatására, élhetésére, mint amennyi egy ember ÉVES keresete...közben egy fillér bevétele sincs... szerintem.
Alföldi Róbert nem akar budapesti olimpiát
@Eriksson: Ha "kicsuszna @Horizont: markából" a bölcsök köve... akkor nehogy azt hidd, hogy a Te öledbe pottyan... az enyémbe!:)))