eszegfu

Bunkó beszólást kapott egy anyukától a bajai lángosos, aki megvendégelt egy hajléktalant
@human: tegnap 20:03 "Baromi" jó ez a kisfilm!!! A "csattanójáról" már nem is beszélve! Kösz! Ismerem ezt a helyet: a XV. kerületben, a piacon van, 10 évig a környéken dolgoztam... tényleg ilyen a hely, na meg az emberek is!!! Szegényebbek, de "csili-vili" autóval járók is rendszeresen megfordulnak.
Lepedővel akarta felakasztani magát a sólyi gyermekgyilkos
Nem véletlenül van egyedül a cellában! Azt hiszem kapna a raboktól... még ők is "megvetik" a gyereket bántalmazókat. Mi, a "szabadok", már nem gyülekezhetünk, bármikor lehallgathatnak "törvényesen" és akkor egy ilyen szemét egyednek még az arcát sem lehet mutatni?!
Elméletileg rengeteg pénz maradhat jövőre a családoknál
Ahhoz, hogy ezt megérezzék a családok 233.340 bruttót kellene keresni a 2 gyermekes szülőknél. Ennél kevesebb pl. Mészáros Lőrincnél dolgozók bére, tehát nem tudják érvényesiteni. És talán a családtámogatási program keretébe beleillik az idős családtagok otthoni ápolása is, mely marad az 50 eFt körüli összegnél havonta.
Óriási vita van az MNB-ben a forintról
@Yoda69: 17:58 Az az érzésem, hogy a "birkák" még ezt is lenyelik... hiszen mindent elfogadnak kritika nélkül...
Óriási vita van az MNB-ben a forintról
@kereső: Ez is igaz! Nyilván akármit is választ az MNB körültekintőnek kellene lenniük, ahhoz hogy a lehető legkisebb rosszt kelljen elviselnie mind az országnak, mind pedig az embereknek.
Óriási vita van az MNB-ben a forintról
Talán nem is kellene csodálkoznunk, hiszen az MNB a "laza" bankok tekintetében az elsők között van (laza bank= alacsony kamattal segiti a gazdasági növekedést). Sőt igy többet ér az EU-s támogatás és a külföldön dolgozó magyarok hazautalása is. Ha most megemelné a kamatot, akkor nyilván erősödne a forint, csakhogy akkor a prognosztizált gazdasági mutatók egyből visszaesnének.
A Jobbik nem engedi felszámoltatni magát, a bírságok ellenére is tovább harcol a kormány ellen
@Eladott Ország: Nekem az az érzésem: nem igen akarja a Nav behajtani... sokkal kisebb összeget is behajtanak a magászemélyektől. Az a véleményem, hogy már az "odaitélésnél" nagyon kevés a kritérium! Pl. az e.ü. intézmények közbeszerzés alapján megnyert tendereinél a szállitókat "jó teljesitési" garancia miatt letétbe helyeztetnek évekre, több millió Ft-ot, u. akkor a 90 napos fizetési határidő helyett jó esetben fél év, de gyakran 1 év mulva fizetnek. Na most az "uj" pártoknál is a vezetőt eleve ugy jelölik meg, hogy nincs semmi behajtható vagyona, tehát már az "odaitélése" is necces!
A Jobbik nem engedi felszámoltatni magát, a bírságok ellenére is tovább harcol a kormány ellen
@karma1: Igazad van! Azért elgondolkodtató, hogy a 2014. évi választásokon az induló jelöltek jó része a mai napig nem tudta/nem akarta visszafizetni a kampányra kapott pénzt... a Nav a mai napig sem tudja behajtani... Nem mintha kedvelném a Jobbikot, de minő véletlen, hogy akkora a birság, amekkora a párt vagyona + a köv. időszak párttámogatása?!
A Jobbik nem engedi felszámoltatni magát, a bírságok ellenére is tovább harcol a kormány ellen
@karma1: Tudod, ahogy minden nő hisz magában, hogy "majd én leszek, aki megváltoztatja a férfit"...aztán kiderül, hogy neki sem sikerül... valahogy igy gondolhatta a Jobbik is: szavazott a Fidesz mellett és remélt egy "szelidebb" bánásmódot... Valami persze azért történhetett belül, amire csak tippelhetünk, de talán 1x ez is kiderül... mint általában minden "hamisság".
A Jobbik nem engedi felszámoltatni magát, a bírságok ellenére is tovább harcol a kormány ellen
@kereső: "Jó tett helyébe, jót várj!" ... igy járt a Jobbik: megszavazta a "gyalázatos" törvényeket, de annál jobban elbánik velük az ÁSZ... vagyis a Fidesz.
10 híresség, aki már keresztülment azon, amin most Vajna Tímea
Azért az is meggondolandó, hogy Timike is már 35 éves... lehet hogy nála is vannak már gondok...
Novák Katalin csak egy nő és egy férfi kapcsolatából tud családot elképzelni
@Csizmás Kond: 20:39 Én meg most értettem meg, mire is céloztál az előbbi hsz-dben! Szerintem ez már egy külön nagy témakör (egészséges szexuális adottságokkal születik...stb.), mellyel már nagyon eltérnénk az eredeti cikktől. Javaslom, most fejezzük be... majd legközelebb folytatjuk.
Novák Katalin csak egy nő és egy férfi kapcsolatából tud családot elképzelni
@1magyar: Szerintem, ha valaki 6 ujjal születik egyik, vagy akár mindkettő végtagján, az sem "normális", mégis elfogadjuk, mi a családja. Sőt végig "küzdi" az életét magyarázkodással, vagy türi, hogy megbámulják az emberek és nyilván neki is lesz identitás zavara. Valószinü, hogy a társadalom azért ez jobban elfogadja, mint a homoszexualitást... pedig ez utóbbi sokkal nagyobb gond az illetőre nézve, mintha 6 ujja lenne.
Novák Katalin csak egy nő és egy férfi kapcsolatából tud családot elképzelni
@Csizmás Kond: Na látod! Pont ezt próbáltam illusztrálni, hogy "születési adottság" és ehhez jön a neveltetés, ami ezen semmit sem változtat...viszont hatalmas része van abban, hogy milyen emberré lesz valaki.
Novák Katalin csak egy nő és egy férfi kapcsolatából tud családot elképzelni
@Csizmás Kond: Elfogadom a Te véleményedet, annak ellenére, hogy nem értünk egyet. Te igy gondolod és meg egészen másképpen. Egy "ép" hetero család akármilyen tisztességgel, példát mutatva neveli a gyerekét, akkor is homoszexuálissá válhat... ilyen az élet a gyakorlatban. "Retteg" az ember ettől -- legalábbis én -- és mégis, ha bármelyik családtagommal ez előfordulna, nem hiszem, hogy hátat forditanék neki... mert ez bizony "magától lesz"...mármint a homoszexualitás. Még hozzáteszem: az én ismerőseim körében 4 homoszexuális ember van, akiknél "normálisan" gondolkodó, kulturált, müvelt embert még nem találtam a heterok között...
Novák Katalin csak egy nő és egy férfi kapcsolatából tud családot elképzelni
@Csizmás Kond: Azzal egyetértek, hogy a szaktudás nem ezen az egyedüli előadáson mulik. Viszont az előadás fő "gerince", azaz az erről alkotott véleménye azért látszik. Azzal is egyetértek, hogy lehet a gyereket "neveléssel átalakitani"... viszont alapvetően a génjeire nincs hatással! Tudom, hogy ez vita tárgya: betegség, azaz génhiba a homoszexualitás, vagy nevelés kérdése. Szerintem ezt csak azok a családok tudják, vagy érzik a mindennapjaikban, amelyekben kiderül, hogy valamelyik gyerek homoszexuális... tehát én nem merek "itélkezni", hiszen bármikor kiderülhet nálam is valamelyik családtagomról... mint ahogy az Nálatok is megeshet... mindenkinek "áll a zászló".
Novák Katalin csak egy nő és egy férfi kapcsolatából tud családot elképzelni
@Csizmás Kond: Nem vagyok szakember, éppen ezért kicsit többet vártam dr. Bagdi Emőkétől, akinek ugye ez a szakmája! Sajnos az élet nem olyan, mint ahogy az a "nagykönyvben" meg van irva. Furcsáltam ezeket a gondolatait: "Ha egy gyerekben nem hangsúlyozom azt, amiben ő királyi kincs, hogy ő egy kisfiú és milyen készségeket hozott magával, akkor lehet, hogy a nemi viselkedésében kislánnyá tudom alakítani, vagy fordítva, de ezzel magát az életet aknázzuk alá." Vagy "Nagyon súlyos dolgok történnek attól kezdve, hogy kimondjuk: bárki beléphet a házasság szentségébe."
Novák Katalin csak egy nő és egy férfi kapcsolatából tud családot elképzelni
@1magyar: 11:06 Nem hiszem, hogy jól gondolod... u.is nekem van pl. egy nagyon jó ismerősöm (30 éve!), akinek a szülei "család" módjára éltek, heterók voltak, itt is nyilván volt "viselkedési minta", a gyerekük mégis homoszexuális. Tehát szerintem az azonos nemü "családban" felnevelt gyereknek pont akkora az esélye, hogy homoszexuális legyen, mint a hetero családban. A különbség "csak" annyi, hogy a hetero család a legtöbbször kitagadja, megtagadja a gyerekét, ahogy ezt megtudják... pedig hát "rendesen" nevelték, "rendes" családban.
Horváth Éva bikinis fotóval forrósítja fel a hangulatot – fotó
@Horizont: Valóban, ezt értelmes ember "elengedi"... mindezek inkább csak egy "álomvilágba" vezetik a lányokat... egyetértünk... "kivételesen"... hahaha
Horváth Éva bikinis fotóval forrósítja fel a hangulatot – fotó
@Horizont: "Szar" érzés is az, hogy az ember mindig csak ilyen "tökéletes" alaku nőket lát!:))) hahaha! Viccen kivül: azért értem a mondandódat, de nem tudtam kihagyni!:)))
Kikészíti a cégeket az online számlázás
Ugye minden elektronikus bevallás, vagy tárhely, vagy akár az e-lap, vagy az ügyfélkapus belépéskor u. ugy mint itt a a Nav onlineszámla rendszernél mindig a KAÜ (Központi Azonositási Ügynökség) azonositja a felhasználót. Nem tudom hogy birkózik meg ezzel a KAÜ rendszere?! Gyakorlatilag órák mennek el, hogy az ember valamelyik felületre bejusson ezen keresztül, mert "nem sikerült az azonositás, próbálja meg később" hibaüzenettel mindig kidob. Tehát az online számla csak "hab a tortán"!((
Kásler: a betegségek megelőzésére koncentrál a népegészségügyi program
@Nessy: tegnap 23:06 Szakmailag nem értek hozzá, de azt egyszerü ésszel is fel lehet fogni, hogy a megelőzésnek nem ma lesz meg a haszna... a megelőzés nagyon sok pénzbe kerül... hasonlóan a kutatásokhoz. Tehát pénz, ráforditás nélkül nincs szürés, diagnosztika, stb. és igy megelőzés sem. Persze ki lehet tenni a keresztet mindenhová és a tizparancsolatot is, lehet imádkozni... de az max. a léleknek jó, a testnek kevésbé.:(
Az akadémikus a kormánysajtóban gyalázza a tudósokat, amiért nem keresnek kutatásukra forrást maguk
@karma1: Én sokáig dolgoztam egy kutatóintézetben -- ott azért nem voltak "hirességek -- csak láttam, hogy felemás zokniban, de akár felemás cipőben, vagy nem az évszaknak megfelelően jöttek be néhányan... valóban inkább "őrülteknek" látszottak... A kutatásokról pedig az a véleményem, hogy amit ma esetleg értelmetlennek, hasznavehetetlennek tartunk, az lehet, hogy évtizedekkel később valami nagy dolog alapköve lesz... soha nem tudhatjuk. Igy ma az sem egyértelmü, milyen kutatások lennének a legfontosabb. Azért az sem véletlen, ha egy vállalkozás -- teljesen mindegy milyen területen -- költ a kutatásra, az bizonyos adókedvezményekre jogosult, a nélkül, hogy az állam felülvizsgálná. Most őszintén: hol dolgozhat ma egy kutató?! Szerintem csakis kutató intézetekben, nem hiszem, hogy sok olyan vállalkozás van, ahol foglalkoztatnák őket... ezért is volt/van az MTA-nak szakosodott kutatóintézete... és bizony szerintem -- mivel az MTA egy tudományos köztestület és egyik feladata a kutatások támogatása -- ez esetben az állam kellene, hogy finanszirozza, mert ez nonprofit tevékenység... nem a kutatóknak kellene támogatást szerezniük.
Az akadémikus a kormánysajtóban gyalázza a tudósokat, amiért nem keresnek kutatásukra forrást maguk
Egy "igazi" kutató szerencsés esetben képes reggelenként minden ruhadarabját felvenni... még akkor is történhet "malőr", ha valaki kikésziti neki!:)) U.is semmi más nem érdekli őt, csak a kutatása tárgya!! Fogalma sincs a pénzügyekről, vagy hogy mennyibe kerül 1 kg krumpli, vagy pl. most éppen milyen gyümölcs érik! Aztán a pénzkéregetés... hát az végképp kiesik a "kutatásából"!
Novák Katalin: minden eddiginél több pénz jut a családokra
@papa.49: Ahogy mondod! Pl. Ha Semjénnek van 1 milliós havi fizetése, van 3 gyereke (mondjuk még nem 18 éven felüliek), akkor ő 1 mill. minusz 660 eFt, azaz 340 eFt után fizet csak 15 %-os SZJA-t, vagyis pont a legmagasabb keresetü családok tudják érvényesiteni a családi kedvezményt!!!
Novák Katalin: minden eddiginél több pénz jut a családokra
Ha átgondolom, az sem véletlen, hogy a családi kedvezményt emelik és nem a családi pótlékot.
Pl. jelenleg 3 gyerek után havi 660 eFt az adóalap csökkentő kedvezmény, ami azt jelenti, hogy bruttó 660 eFt-ot kell keresnie a szülőknek összesen, akkor tudják csak érvényesiteni... (ez alatt pedig csak egy részét, tehát a támogatás növelése nekik u.ugy nem jelentenek nettó jövedelem emelkedést!) Szerintetek hány család van, ahol a házastársak ennyit keresnek?!
Novák Katalin: minden eddiginél több pénz jut a családokra
@nevemnick: Vedd észre, hogy az államilag finanszirozott szülészeteken ez már megvalósult!:))
Celldömölkön hétvégén nincs szülés... igazi családbarát intézkedés!:) A családoknak hétvégén együtt kell lenniük, pihenniük, szórakozniuk kell... tehát ne rohangáljanak csak ugy szülni!:)))
Orbán: a közigazgatásnak nincs más mértéke, mint a haza szolgálata
@Commenter: Valóban ugy tünik, hogy "lepereg"... de hidd el valahol csak tudja ez a beste lélek... Biztos vagyok benne, hogy pl nem azért alszik naponta csak 4-5 órát, mert ez elég neki a pihenéshez, vagy ekkora lenne a "munkabirása"?! Meg az sem véletlen, hogy "beágyazza" az idegeit a zsirpárnáiba! Ha még "normális" lenne, akkor is egy miniszterelnökség bizony "kikezdi" az embert. Szóval a "virtuális ütés" is lehet fárasztó... szerintem.