eszegfu

Készüljünk! Az állam belép a nyugdíjpiacra
@menekült: 19:53 Én is ugy emlékeztem rá, hogy ezt a pénzt "eltapsolták", most rákerestem, több cikket is elolvastam, igy találtam ezekre a számokra. Sajnos a linket nem mentettem el.:( Az is előfordulhat, hogy ez a megjelenő első cikkek egyike lehetett, ahol még csak ennyit lehetett tudni, aztán a későbbiekben -- szokás szerint -- kiderült a turpisság. De ha ez az igazi arány, akkor is elég "sovány" vigasz a 44 %, meg hát az, hogy kb. 10 éven keresztül ezt a pénzt "nélkülözte" a költségvetés, ez a kormány meg secperc elverte!!
Készüljünk! Az állam belép a nyugdíjpiacra
@kereső: 17:53 Abban egyezik a véleményünk, hogy ellopták, ill. egy "elegáns mozdulattal" elvették. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy aki MGNY tag volt, annak a levont nyugdijjárulékának egy része oda ment és kisebbik része a költségvetésbe, mig a tagság nélküliektől levont teljes egészében a költségvetésbe ment. Igy tehát a kirovó-elosztó rendszer alapján sokkal kisebb mértékü volt a MGNY tagok, mint a nem tagok "vállalása" az akkori nyugdijak kifizetésében. Vagyis amig a tagok "gyüjtögették a magánvagyonukat" a pénztáraknál, addig a nem tagok levont járuléka ment a nyugdijalapba és ebből finanszirozták a nyugdijak kifizetését. Én nem igazán éreztem "magánvagyonnak" -- inkább valamilyen szinten igazságtalannak -- viszont ez akkor törvény volt, ennek alapján "mondott" le a költségvetés ezekről a pénzekről... Nem lett volna szabad elvenni, mert ma már esetleg a nyugdijba vonulók csak a nyugdijuk felét kapnák az államtól, a másik felét a MGNY pénztártól, máris nem hiányozna annyi a nyugdij alapból. Igy viszont "megették" a jövőt!:(( És persze elmaradt a nyugdij reform is!!
Készüljünk! Az állam belép a nyugdíjpiacra
@Shikari: 13:22 Valóban a duma az volt, hogy a nyugdijalapba megy és minden embernek külön nyugdijszámlát nyitnak. Na most ezt nem igazán igy történt... a 3.000 milliárd 44 %-a ment a nyugdijalapba, 201 milliárd értékben részvényt vett az állam, igy tőzsdei vállalatokban szerzett tulajdonrészt, 1376 milliárd eleve állampapirban volt (a MGNY pénztárakat törvény kötelezte, hogy a pénzük hány %-át hol tarthatják, vagyis a ptári vagyon 51 %-a magyar állampapir volt!), tehát csak "bevonták", igy ebben az évben 4 %-kal csökkent az adósságráta, de még 96 milliárd jutott a költségvetésnek is "elköltésre". Akkor hogy is van, hogy a MGNY pénze a nyugdijalapba került?! Ez csupán költői kérdés volt... csak szerettem volna, ha tudatában lennél ennek és akkor talán nem "kiabálnál" badarságot.
Készüljünk! Az állam belép a nyugdíjpiacra
@nevemnick: 7:15 Azt még hozzáteszem, hogy a MGNY pénztárak nem mentek tönkre, hanem egy tollvonással "einstandolták" az összes pénzt, nem maradtak ügyfelek, tehát megszüntek.
Tanárhiány: testnevelő helyettesít a matekórán
@Shikari: Ha megengeded, ha nem, akkor is van véleményem!! Ha meg a Te véleményedet kellene belátnom, akkor csak egy idézet Tőled "Ostobákkal kár volt kezdenem!"
Tanárhiány: testnevelő helyettesít a matekórán
@Shikari: 11:31 Pontosan azt vettem figyelembe, hogy "helyettesit"! Te viszont valószinüleg ennek a szónak a tartalmát nem ismered... "távollétében más tanit, más oktat". Tehát egy iskolai matek órai helyettesités nem csupán "gyerekmegőrzés"! Csak a legegyszerübb példa egy 8. általános matekból: Melyikkel egyenértékü a 4x - x + 7y - 2 y? A válaszok: a) 9, b) 9xy, c) 4 + 5y, d) 3x + 5y. Szerinted ez menne egy tesitanárnak?!:))))))))
Tanárhiány: testnevelő helyettesít a matekórán
@Shikari: Egy testnevelő annyira van képben a matekban, mintha a matektanárnak be kellene mutatni egy gerendára felugrást, esetleg cigánykereket!:))))))) Ha olyan magától értetődő lenne, akkor teljesen feleslegesek lennének a szaktanárok!
Mondják meg a brüsszeli vezetők, ki látja el pénzzel a migránsokat!
Ez is "nézőpont" kérdése!! Felfoghatom ugy is, hogy az a baj: ez is nem a Fidesz zsebébe megy!
NEAK: Rémhír, hogy sokat kell várni egyes műtétekre
A NEAK honlapján, mint magánszemély, bárki lekérdezheti a várólistát. Na most, ha az ott lévő adatokban "speciális egészségügyi alapfogalmak" lennének, akkor miért is teszik nyilvánossá, hiszen akkor én, mint mütétre váró, u.ugy nem értem! Márpedig semmi érthetetlen nincs a "keresőben"! Csak azt kell kiválasztani, hogy mandulamütétre, csipőprotézisre, stb.-re vár!!
Kövér László 56-os emléktáblát avatott Limában
@papa.49: 21:06 A 3 név nekem nem tünt fel, csak megnéztem az összes hozzászólását és csak ezt a linket teszi be minden cikkhez. Szerintem "cipőt a cipőboltból"!:)))
Kövér László 56-os emléktáblát avatott Limában
"...mégis számos erős kapocs van Peru és Magyarország között, amelyek alapja a közös nyugati keresztény kultúra..." Nem sajnálom az atyától -- aki a német nyelvü közösség limai plébánosa és aki "szárnyai alá vette" az ott élő magyarokat is --a Magyar Arany Érdemkeresztet. Azért az elgondolkodtat: miért M.o. adományoz neki kitüntetést, miért nem Románia, hiszen a kitüntetés indoklásában az erdélyi magyarokért tett leginkább. Egyébként is Kaleta Gábor, M.o. limai nagykövete 2017. juliusában nyilatkozta: Peruban kb. 100-200 magyar élhet, akkor ebből mennyi élhet Limában, ahol az atya tevékenykedik?!
Kivarázsolhatja az állam az adósságot a nyugdíjból
Ettől a hirtől csak ugy "repeshetnek" a nyugdijasok... Ez bizony nagy szemétség!!! Egy közüzemi tartozást csak ugy sutty(!) levonnak a nyugdijból, mert ugye az "biztos" jövedelem. Szerintem eddig sem "zabálták el" a nyugdijukat... mostantól meg majd elmondanak egy pár imát kaja helyett...
Fidesz: meg kell védeni a gyermeket nevelő családok juttatásait a baloldaltól – videó
@kissé felnőttem: 13:30 Látod, erre én nem is gondoltam!? Pedig teljesen igy van: támogatjuk a gyerekeinket, az unokáinkat és gondozzuk az idős családtagjainkat.
BMW-ket lízingel Kósa 82 éves anyjának sertéstenyésztője
@desiro: Persze, hogy emlékszem!! Egyébként remélem, hogy az általam emlitett hölgynek meg segitett az a könyvszakértő, aki ingyen elvállalta a képviseletét.
Fidesz: meg kell védeni a gyermeket nevelő családok juttatásait a baloldaltól – videó
@Nessy: tegnap 16:19 Nyilván nem fogalmaztam pontosan... a lényeg: engem felháborit, hogy a "családok" fogalma alatt a Fidesz csak a gyerekes családokat érti, pedig a családhoz hozzátartoznak a nagyszülők is, vagy az idős rokonok, akiket gondoz a család!
Fidesz: meg kell védeni a gyermeket nevelő családok juttatásait a baloldaltól – videó
Tudjátok, szerintem az idős emberek is a családhoz tartoznak... a munka mellett legalább annyi törődést igényelnek, mint a gyerekek. Igaz az a különbség, hogy az idősek már nem kellenek, viszont a gyerekek sokaságától várják, hogy M.o. lakossága növekedjen. Támogatják a fiatalokat, ez még csak rendben lenne, de hogy már abból a "hatalmas" nyugdijból még joguk van letiltani, ha esetleg az ember már fizikálisan, érzelmileg nem képes otthon ápolni az idős hozzátartozóját... vagyis ketten "döglenek" bele?! És még ki merik mondani, hogy meg kell védeni a családokat a "baloldaltól"?!:((
Nem azok szülnek, akiktől ezt várná a kormány
@tulipan: Értem a "használati utasitást", de erre nem vagyok hajlandó!!
Nem azok szülnek, akiktől ezt várná a kormány
@tulipan: 11:59 Világos, hogy az "én anyám neve 6 példányban", amiért nem értem ezt a számsort!:)))
Nem azok szülnek, akiktől ezt várná a kormány
Érdekes ez a felmérés: csökken a még szülőképes nők száma, a gyermektelenek száma a duplájára nőtt (8-ról 16%-ra). A legnagyobb réteg a 2 gyermekeseké, ahol viszont csökkent a családok száma(78 %-ról 67 %-ra). Tehát ettől a 2 "rétegtől" még csak a lakosság létszámának stabil megtartása sem várható, nekik egyáltalán nem "vonzó" a kormány "családbarát" politikája.
A 3 gyermekes családok száma 10 %-kal nőt, ma már 35 %-ot tesz ki a felmérés szerint. Tehát ugy tünik náluk jótékonyan hatnak az intézkedések.
Nem tudom egyébként hogy számoltak, mert valami nem stimmelhet, hiszen a 16+67+35 % nem adja ki a 100 %-ot
A diplomás magyarok 8 százaléka már külföldön él, és nem áll le a kivándorlás
@1magyar: Ne is haragudj, de ez butaság... Kötelező a hittan, az erkölcstan, a napi torna például, mégsem lesz a legtöbb gyerekből "hivő", esetleg pap, vagy erkölcsös... sőt a napi tornától sem lesznek bajnokok... Egy nyelv előbb-utóbb ráragadna mindenkire, ha a szakmájában jó. A másik oldala ennek, hogy a felsőoktatásban tanulók, ha érdekli őket leendő szakmájuk, akkor bizony elég kevés jegyzet, könyv, stb. áll a rendelkezésükre, hogy "hozzáolvassanak", vagyis a "technika vivmányait" angol, német nyelvü szaklapokból, irodalomból tudják megismerni. De ha csak a számitógépet nézzük, általában angolul irja ki a hibát és más tájékoztatót... nekem mondjuk az idegeimre ment eleinte...
BMW-ket lízingel Kósa 82 éves anyjának sertéstenyésztője
Tényleg nem értem!!! Mégis honnan van egy idős asszonynak, aki védőnőként, vagy óvónőként dolgozott, 45 millió Ft megtakaritása, amit kölcsönad és a végén lemond róla?! Ilyenkor miért nem tart a Nav vagyonosodási vizsgálatot?! Bezzeg azt a hölgyet megbüntették a fb-os hirdetése alapján, mely szerint husvétra tojásokat horgolt körbe és pár száz Ft-ért kinálta. Megbecsülte a Nav, hogy x idő alatt hány tojás "ruházatát" készithette el és akkor mennyi bevételre tehetett szert... azt már nem vizsgálták, hogy egyáltalán volt kereslet ez után... a lényeg, hogy rendesen "megfegyelmezték", amiért nem vallotta be! Minden ember a törvény előtt egyenlő, de ezek szerint vannak "egyenlőbbek"!:(((
Nem láttuk jönni: már az űrkutatásnak is van miniszteri biztosa
@bakcsubakka: 16:14 Húúúúú, de jó lenne, ha egy "szaladással" megusznánk ennyi hülyeséget!:)))
Nem láttuk jönni: már az űrkutatásnak is van miniszteri biztosa
@bakcsubakka: tenap 14:35 "Jóvanna"!:))) Csak igyekszem jóindulatu lenni! Egyébként én is csak magamat bosszantom fel ennyi hülyeség miatt.
Nem láttuk jönni: már az űrkutatásnak is van miniszteri biztosa
@kereső: Kösz., hogy megnézted! Én most lusta voltam erre!:) Az esetleges tudását nem vonom kétségbe, csak nem látom be: M.o-nak miért van szüksége ilyen posztra?! Az tény, hogy a magyar tudósok már 1946. előtt is sikeresen dolgoztak, leginkább nem M.o-n. Sőt a BME és a KFKI kutatások alatt több müszert is kifejlesztettek, amit még ma is használnak... vagyis régóta ez szerintem a "helyén" van. A magyarok az ürkutatás terén csak egy kis pont -- bár fontos része! -- tehát mi nem "diktálunk", max. "harcolhatunk" 1-1 téma kidolgozásáért... teljesen felesleges bármilyen stratégiában gondolkodnia még a miniszterbiztos asszonynak is... inkább az ő fizetését is adnák a kutatóknak.
Nem láttuk jönni: már az űrkutatásnak is van miniszteri biztosa
Tételezzük fel, hogy szükség van erre az "űrkutatási miniszteri biztosra", de azért arra kiváncsi lennék: M.o-on hány kutató is foglalkozik ezzel, vagy éppenséggel eddig hány ilyen tárgyu szerződést is kötöttünk, vagy milyen lesz a "stragéiája" és a "szakpolitikája" M.o-nak? Nekem ez is egyenesen nevetséges!!!
Lecsapott a rendőrség a felcsúti kisvasút megtrollkodóira
Csak ugy... a feliratokat tartó oszlopokat nem "rongálták' meg. Továbbá pl. egy zsákutca tábla (60x60 cm méretben) lemezből bruttó 14 eFt. Mégis ez hogy jött ki 300 eFt-ra?!
Gyerekeket hagyott Milánóban a Ryanair
@wagabund: Nem tudom eldönteni: ennyire buta, hogy tényleg nem látja az itt élők körülményeit, vagy tényleglegesen csak bosszantani akarja a népet?! Meglehet, hogy "leszállóágban" lesz... de ez nem gond... elegánsan átlibben egy másik virágra ez a kis pillangó.