eszegfu

Indul a nemzeti konzultáció
A konzultáció, tanácskozás azt jelenti, hogy több ember értekezik, fontolgat, beszélget, mit, hogyan kell tenniük bizonyos ügyekben. Hát ez az ujabb konzultáció megint nem ezt jelenti! Csak az általuk meghatározott "válaszokat" jelölhetném meg, az én véleményemnek nincs helye, nem is kiváncsiak rá... ugyhogy ez megint pénzpazarlás!
Önmagára akar törvényt hozni az Agrárkamara fideszes elnöke
A kamara az egy bizonyos szakmának az érdekképviselete kell hogy legyen. Ha már kötelezővé tették a kamarai hozzájárulást, sőt elérték, hogy ez adók módjára behajtható is legyen, akkor nehogy már még azt is elfogadják, hogy "vállalkozóként", mint egy cég perelhessen?! Persze lehet véleménye, amit csupán hangoztathat és ennyi nem több... pontosan annyi, mint egy szakszervezetnek!
Orbán emberiesség elleni bűncselekményt követett el, feljelentik Hágában
@1magyar: Mindenre gondoltam, csak ilyen válaszra nem!:) Egy biztos: a hited megingathatatlan a "potenciális gyilkosokkal" kapcsolatban. További szép napot!
Nem fizetik ki a tanárok kanyaró elleni oltását
@levarosbukta: 8:34 Elvileg igazad van, én sem engedném el a gyerekemet. Itt viszont arról van szó, hogy a pályázatot megnyerve a szállásokat, étkezéseket, közlekedési eszközöket már lefoglalták, kifizették ebből a pénzből. Ha nem mennek el, akkor a pénzt vissza kell fizetni az EMMI-nek, tehát fejenként a 60 eFt-ot a szülőknek ki kell fizetni és mégsem voltak sehol. Én megnéztem a pályázatot, melynek célja a Kárpátalja térségének meglátogatása. Tehát lehet menni a szlovákokhoz, a lengyelekhez, ukránokhoz és a románokhoz... gondolom ez utóbbi lehetett a legolcsóbb, bár azt sem zárom ki, hogy valami szóbeli "ajánlás" is lehetett a román testvéreink ilyen módon történő támogatására, igy 1 évvel ezelőtt ezt választották, csakhát a kanyarónak nem szóltak...
Lepofozta a polgármestert a 81 éves néni a szemétdíj miatt
@Tekla: 18:45 Én vidéken élek. Nem tudom, hogy hol van annyi ember, aki figyelhetné kitől, honnan, mikor, mennyi szemetet vittek el? Nálunk a gk.vezetőn kivül 2 ember van, akik szó szerint futólépésben üritik a kukákat, nem használják az emelő részt sem, hanem kézi erővel emelik és öntik, mint az 50-es években. Azt meg Neked is látnod kell, hogy a "pazarló" háztartásokat nem igazán lehet kiszürni... ez pont olyan, mint amikor a rendőrség hatáskörébe utalnák, hogy ki füt "szeméttel" és ki nem, a káros anyag kibocsátásának ellenőrzésére. Na persze "praktikusan" én is megoldanám a focipályák árából, csakhogy nem nálunk van a "kormányrud"!
Orbán emberiesség elleni bűncselekményt követett el, feljelentik Hágában
@1magyar: 19:47 Eszembe sincs, hogy Téged "megtéritselek"... csak néhány dolog, amit esetleg érdemes átgondolnod Neked is. Szó sincs arról, hogy választani kellene a gyerekeink és a "betolakodók" között. Gyermekeinket -- minden igyekezetünk ellenére -- képesek vagyunk 100 %-osan megvédeni M.o-n a saját "fajtánk" rossz cselekedetei ellen? Én is érzek haragot bizonyos emberekkel szemben, de még soha sem jutott eszembe, hogy fegyverrel "vegyek elégtételt", még elviekben sem. Az is természetes, hogy vannak utálattal összefüggő gondolataink, de akkor sem szabadna, hogy ennyire elhatalmasodjon rajtunk és eljussunk a gyülölet olyan magas fokára, amikor már nem is tekintjük a másikat embernek, élőlénynek (csak egy "tárgynak) hanem csak "betolakodóknak", meg "ennek "rendezését" már csak fegyverrel látjuk megoldani. Egye meg a fene a keritést, "védje meg" O.V. az országot vele, de azt semmiképpen nem lett volna szabad O.V-nek az emberek félelmét az ismeretlentől felhasználni a másik gyülöletének felkeltésére, szitására! Ez a tulajdonságunk mindenkiben megvan, csak ennek "kiaknázása" a csunya munka egyike.
Sarka Kata "luxusételt" adott a gyerekeknek vacsorára, a kommentelők nem tudták megemészteni
Ebből számomra egyetlen dolog világos: rendkivül buta ez a nő! Azzal eteti a gyerekeit, amivel tudja, ill. amire telik... Ezzel dicsekedni nem kell, sőt inkább titkolja el, mert igy pontosan lemérhető mennyire nincs tisztában egyrészt a pénz értékével, másrészt mennyi munkával lehet azt megkeresni, nem utolsó sorban, hogy milyen a m.o-i emberek életszinvonala... legalább 1x elolvasott, megnézett volna ezzel kapcsolatban egy statisztikát, felmérést, vagy cikket ez a nagyon "ügyes üzletasszony"!
Orbán emberiesség elleni bűncselekményt követett el, feljelentik Hágában
@karma1: 9:01 Valóban -- szerencsére -- sokan nem tudjuk mi a háboru, a menekülés, csak képekről, beszámolókból, vagyis dokumentumokból. U.akkor azt pontosan tudni vélik, hogy mi minden csinálnak a menekültek velünk, pedig konkrétan egyetlen eseménynek sem vagyunk a részvevői. Néha az az érzésem: nem vagyunk képesek önzetlenek lenni... csak magunkra gondolunk... ezt "lovagolja" meg O.V., amikor "megvédi a nemzetet".
Nem fizetik ki a tanárok kanyaró elleni oltását
@Nessy: 8:07 Szomoruan olvasom államtitkárunk igazán "frappáns" válaszát...
Orbán emberiesség elleni bűncselekményt követett el, feljelentik Hágában
@1magyar: 7:14 Hsz-idből ismerem, hogy mi a véleményed a menekültekről, de a "Nem könnygáz hanem lőni kellett volna rájuk!" ugye ezt nőként, anyaként nem gondolod komolyan?!
Nem fizetik ki a tanárok kanyaró elleni oltását
Megértem, hogy ha már pályázik egy iskola és nyertek is, akkor a diákok utazását (szállás, étkezés, stb.) nem mondják le, mert akkor elvesztik a 60 eFt személyenkénti támogatást. Viszont azt nem értem, hogy pl. a "Határtalanul" program jövőbeni kerete terhére miért nem kaphatják meg ingyen a védőoltást a tanárok?! És a gyerekekkel mi van/lesz?!
Szalai: Fájó kimondani, de ez a realitás
@namihami: 10:43 Ez is egyfajta "egyensulyozás", csak éppen forditott arányu!
Szalai: Fájó kimondani, de ez a realitás
@papa.49: Ez is igaz... viszont az érdekes, hogy a mostani "sztárok" nevei valahogy nem maradtak meg... egy kis tulzással én letragadtam az "aranycsapat" játékosainál.
Szalai: Fájó kimondani, de ez a realitás
@papa.49: Igen, aki tud 2 egyeneset rugni a labdába, az nálunk már sajnos akár kiválónak is bizonyul. Szerintem meg az utánpótlás nevelés is hiányzik. Egyszerüen sok gyerek csak a "grundon" focizik, mert "igazi" pályán nincs is lehetősége, pedig a tömegsport jellegü focinál esetleg nagyobb lenne a "meritési" lehetőség, akár a tehetséget, akár az akaratot, vagy a szorgalmat nézem. Csak a "tehetségesnek" tartott gyerekek focizhatnak még a legkisebb sportegyesületeknél (vidékre gondolok), és persze akiknek van pénzük a gyerekük sportját fizetni.
Szalai: Fájó kimondani, de ez a realitás
Magyarként természetesen szomoru vagyok, hogy kikapott a csapat... De ugy tünik eleve meddő próbálkozás egyáltalán a focira, mint kiemelkedő sportágra M.o-n gondolni. És ezen a stadionok felujitása, vagy ujak épitése nem segit... Itthon az elmult 3-4 évben 28 stadion ujult meg, ill. épült fel (azt nem tudom, hogy ezeken kivül mennyi van még), Portugáliának összesen 16 stadionja van, mégis jobbak...
Lepofozta a polgármestert a 81 éves néni a szemétdíj miatt
@szaboria1: 5:45 Akkor még az is előfordulhat, hogy a "pofozkodós" néniéknél még drágább... Megnéztem az "uj hivatal" megalakulásának céljait, mely szerint "a társaság által meghatározott közszolgáltatási dij (lakosság által fizetett rezsicsökkentett dij fenntartása)". Továbbá a dij beszedése és "visszaosztása" az általuk meghatározott dijak alapján. Pl. egy 80 literes kukáért 350 Ft "jár" a hulladékelszállitó cégnek, akik már a rezsicsökk. előtt is éppen hogy kijöttek az áraikból, mert a látható költségeiken felül még uthasználati dijat, szemétlerakó jegyet is kell fizetniük. Most csináltak megint egy vizfejet, egy pénzbeszedő céget: 17 igazgatósági tag, 3 felügyelőbizottsági tag...még egy érdekesség: 180 db bankszámlát nyitottak... el lehet képzelni, hogy hány embert kell foglalkoztatniuk.
Lepofozta a polgármestert a 81 éves néni a szemétdíj miatt
@division: 12:04 Ha egyedül él az anyósod + a barátnője is és mondjuk családi házban,( aminek a mérete sem mindegy, amikor valaki magára marad) akkor bizony nem sok ez a magasabbnak tünő nyugdij. A rezsi + gyógyszer kifizetése után mégis mennyi marad?!
Sírva nyilatkozott a gyerekekre kutyát uszító nő
@Főlökött: 11:29 Azt gondolom megfogtad a lényegét: "Együttélés szabályait sem tartja be, nem kell csodálkozni azon, hogy kóstolgatják." Sajnos nem voltam még egyáltalán kutyakiképző helyen. Azt viszont tudom, hogy szájkosárral is mire képesek. 1x Budafok környékén a Dunaparton a köveknél dobáltunk botot a németjuhász kutyánknak (szájkosár volt rajta, mert sok kutya + ember + kerékpáros volt a futtató környékén). Libasorban fértünk csak el: a férjem ment elől a bottal, majd én, hátul a kutya...hirtelen megindult a "zsákmányért"... gyakorlatilag a fejével kiütötte a lábamat, pehelyként rálökött a félig vizben álló hatalmas kövekre... megmozdulni sem tudtam percekig. A kutya nem tehetett róla, mert ő nem képes felmérni, hogy egy "engedj már az utamra" bólintásában milyen erő is van... én voltam figyelmetlen.
Sírva nyilatkozott a gyerekekre kutyát uszító nő
@Eriksson: 11:23 Természetes, hogy a véleményem tükrözi a félszemet. Ettől függetlenül én mindig igyekszem elviekben kiindulni egy eseménynél -- ahogy itt is, "mit kellett volna tenni, vagy nem tenni" -- aztán jöhet, hogy ebben "valami nem kerek". Te meg magából az eseményből kiindulva véleményezel, ami persze nem baj... viszont igy kerek a világ.
Sírva nyilatkozott a gyerekekre kutyát uszító nő
@karma1: 10:44 Egyetértek! Egy "specializáltan képzett terápiás" kutya ilyent nem csinál. Lehet, hogy a hölgy gyerekének életét valóban megváltoztatta ez a kutya és csupán csak ő tekinti terápiás kutyának, de képzésben nem vehetett részt.
Sírva nyilatkozott a gyerekekre kutyát uszító nő
@papa.49: 10:44 Én sem a kutyát hibáztatom, de mégis ő "viszi el a balhét"... nem?! A gazdája mulasztása, ha nem képes felmérni a kutya erejét, meg a természetét.
Sírva nyilatkozott a gyerekekre kutyát uszító nő
@Eriksson: 10:43 Én nem a kutyától várom el, hanem a gazdájától a "racionalitást"... sőt nem érzem "véletlennek" azt sem, hogy nem volt a kutyán szájkosár. Sajnálom, de belőlem még "kiverni" sem lehet a kutyáktól való félelmemet. Kb. lehettem 5 éves, amikor megharapott egy kutya -- nem tudom már, hogy tettem ijedtségemben valamilyen mozdulatot, vagy sem -- azóta sem tudom "kiheverni" ezt az idegen kutyákkal szemben, pedig nekem is volt állandóan kutyám és mindig szájkosárral, pórázzal vittem sétálni. Ahogy a nem cigarettázókat sem kényszeritem arra, hogy cigizzenek velem. Kissé elkanyarodtam a témától... a lényege nekem, hogy szájkosár esetén ez nem történt volna meg... nem nézem azt, hogy ki kezdte és mit.
Sírva nyilatkozott a gyerekekre kutyát uszító nő
@Eriksson: @papa.49: Valóban "árnyaltabb" történetről beszélhetünk... de azt azért nem értem: a felelős állattartáshoz az is hozzátartozik, hogy betartjuk az előirásokat, vagyis közterületre csak pórázzal és szájkosárral vihetem a kutyámat, főleg egy ilyen fajtáju és nagytestü kutyát. Ha ezt betartotta volna a hölgy, akkor hiába csuszik ki a póráz a kezéből, a szájkosár megakadályozza a harapásban.
Lepofozta a polgármestert a 81 éves néni a szemétdíj miatt
@division: @Horizont: @nemkati: Csak a pontosság kedvéért: a 2,7 millió nyugdijas 7 %-a kap 200 eFt felett, azaz 189 ezer nyugdijas lehet, aki "igen jól él".
Lepofozta a polgármestert a 81 éves néni a szemétdíj miatt
@kisrigó: 0:55 Valóban minden törvény tervezetet egy kicsit "tultolnak", hogy a végén látszódjék egyrészt a "népakarat" nyomására az engedékenység, másrészt pedig csak elérik, hogy a remélt adó nagysága az elképzelésük szerint alakul. Én azt a tendenciát látom, hogy nagyon hiányzik a költségvetésnek pl. az a be nem folyt társasági adó (TAO), amit főként a foci kap meg, igy "kénytelenek" uj adókat kreálni, vagy "kiterjeszteni". A kutakhoz még hozzájön az áruházak parkolási dija, vagy a napelemek által betáplált vill.energia vezetékhasználati dija, melyekről az utóbbi 1-2 hétben szó esett.
Lepofozta a polgármestert a 81 éves néni a szemétdíj miatt
@Tekla: tegnap 18:29 Abban egyetértek, hogy bizony sok településen igen szegények az emberek, igy minden rezsiszámla kifizetése nehézséget okoz. Elvileg ugye egységes mindenhol minden szolgáltatás. Nálunk egy 120 literes kukáért n.évenként 2.229 Ft-ot kell fizetni, ami 186 Ft/hétre (4 héttel számoltam) jön ki, ami szerintem nem "horribilis", ahogy irod. Az meg nem várható el, hogy a kukások valamilyen módon "jegyzeteljék", hogy pl. Tőled csak félévente vigyék el a szemetet és akkor Te csak annyit fizessél. Végezetül azt gondolom, hogy nem is ez a legfőbb bajunk, csak sok kicsi sokra megy alapon "szakadhatott el a cérna" a hölgynél. Azt kellene észrevenni, hogy (Németh Szilárdtól idézve), ha igaz lenne "a rezsicsökkentés megvédése nemzeti érdekérvényesités része", akkor ez miért nem vonatkozik pl. az oktatásra, e.ü-re, vagy akár az élelmiszerekre, vagy a különböző adókra, hogy egészségesebb, tanultabb emberek legyünk?! Ez még inkább a magyar nemzet érdeke!
Lepofozta a polgármestert a 81 éves néni a szemétdíj miatt
@nezelodo: Ehhez csak annyit teszek hozzá, hogy sokkal könnyebb lenne azt felsorolni, amihez még nem nyultak hozzá, ugy "államilag" a rezsicsökkentés cimszóval. Egyetértek... minden "szarannyá" változik, amihez hozzányulnak!