eszegfu

Olyan statisztikát gurított a közmédia, amit nehéz összehozni a valósággal
Én meg már azt hittem, hogy a "jobb idő" miatt az egyre több jeladós magyar gólyáról van szó...
Központilag fizetnék az üzemorvosokat
@F_Viktor: Pontosan erre gondoltam én is, csak én más uton közelitettem meg!
Központilag fizetnék az üzemorvosokat
@F_Viktor: Nem látok, csak röviden annyit, mint egy lottó kitöltésében... az elsőre a válaszom: nem, a másodikra meg igen... sajnos...Minél több a befizetés bármilyen cimszóval, annál "labilisabb" az egész müködése, mintha nem az lenne az érdekünk, hogy valami jobb felé induljunk el... ezt a tendenciát érzem. Nézd meg ott van a kötelező kamarai hozzájárulás is (évi 5 eFt), ami a kezdetek kezdetén kötelező volt, mielőtt egy vállalkozás adószámot kapott volna... majd egy darabig szünetelt, igy a kamaráknak pusztán a tagdijból volt bevételük (viszont ez önkéntes volt valóban, viszont minden közbeszerzési pályázaton pontelőnyre tett szert). Valahogy fel kellett "futtatni" ennek a semmire sem jó szervezetnek a bevételét, igy ujra kötelező lett a hozzájárulás. Ebből csak a budapesti kamarának 2015-ben 2,27 milliárd bevétele származott és 290 milliós veszteséget hozott össze. (Pedig a nemfizetők tartozását a Nav adók módjára behajtotta.) Egy mesterségesen létrehozott, a vállalkozások nagy része számára érdektelen szervezet mi a nyavalyára tudta költeni ezt a rengeteg pénzt és miből finanszirozta a 290 milliós veszteséget?! Talán hitelből?!
Központilag fizetnék az üzemorvosokat
@F_Viktor: 10:13 Nyilván van jónéhány ötlet a tarsolyukban! Azt nem állitom, hogy nem kellene valami "válogatás-félét" tenni a foglalkoztatás egészségügy terén -- én megnéztem az egészségre káros munkakörökkel kapcsolatos törvényt... hát orvos legyen a talpán, aki ezt képes alkalmazni! Állitom: speciális ismeretekkel kell rendelkezniük ahhoz, hogy megállapitsák: egy m.vállaló megfelel arra a munkakörre vagy sem, ill. az ott lévőknél észrevegyék az esetleges károsodás elindulását. De sajnos az az érzésem, hogy mindez nem az emberek egészségének megóvására irányulna. Egyszerüen az "ellenőrizetlenül" (vagyis nem a költségvetésbe befolyó) beszedett pénzeket akarják magukénak... aztán majd ők osztják... az orvosoknak meg annyit adnak, amit a "pontrendszerrel" kitalálnak. Szerintem a rehab hozzájárulásra fog hasonlitani... itt is beszedik a 25 fő feletti vállalkozásoktól, ha a létszám 5 %-nak megfelelő megváltozott munka képességü embert nem foglalkoztatnak, az évi 1.147.500 Ft/fő, azaz a jelen esetben az 5% 1,25 fő (2 tizedesre kell számolni), ami 1.434.375 Ft évenként... és ehhez képest a 60 % rokkantság alatt kapnak REHAB ellátást, ami az átlagbér 35 vagy 45 %. Összefoglalva azt látom, hogy itt is a pénz megszerzése a fontos, nem az, hogy az e.ügyet valamennyire is valóban az emberek érdekében "rendbe" tegyék.
Központilag fizetnék az üzemorvosokat
@emerencia: 9:17 Világos... én csak azért ezt hoztam példának, mert ez is kötelező, mégsem szabják meg, hogy ki végezze. Természetesen én sem gondolom, hogy az anyagi javak többet érnek, mint az emberek egészsége, élete!
Központilag fizetnék az üzemorvosokat
@emerencia: 7:56 Egy 10 fős festő-mázoló vállalkozás n.évente 17.500 Ft-ot, mig egy 20 fős kőfaragó vállalkozás n.évente 48 eFt-ot, 1 kőmüves vállalkozó n.évenként 3.200 Ft-ot fizet... nem gondolom, hogy ez ennyire "jó biznisz" lenne.
Melegházasság ellen gyűjt aláírást a KDNP
@huKKK: Csak ugy elvileg... egy demokráciában a szólásszabadság és a vélemény nyilvánitás nem személyről szól, hanem egy témára, amely az emberek többségét érinti. Tehát az, hogy Ön alacsony, dagadt, netántán "homoszexuálisnak" nevez, ehhez "büntetlenül" bizony nincs joga. Ez nem "közügy", én meg nem vagyok "közszereplő", hogy nekem ezt "türnöm" kellene. Kérem, olvasson egy kicsit utána mit is jelent valójában a szólás szabadsága. Köszönöm.
Központilag fizetnék az üzemorvosokat
Érdekes lesz ennek a "megoldása"! Már nem is emlékszem, hogy törvény, vagy rendelet alapján kötelező az üzemorvost "tartani" a vállalkozásoknak, és még lehetett "választani", sőt az üzem veszélyességi fokának és a létszámának függvényében "megalkudni" a szolgáltatás árában. Azt értem, hogy egy "alapba" folyik be a pénz és ők fizetik az üzemorvosokat, de pl. kivel köt szerződést a vállalkozó, ki állitja ki a számlát a szolgáltatásról, mert csak számla ellenében lehet utalni?! (A költségvetés biztosan nem, az orvos szintén nem, mert ő az OEP-pel köt szerződést ahhoz, hogy megkaphassa az ehhez kapcsolódó pénzt.) Aztán központilag jelölik ki az orvosokat, hogy mely vállalkozások tartoznak hozzá?! Az is furcsa lenne, hogy egy kötelező szolgáltatásnál megmondják, hogy ki is végezheti el!? (A tüzvédelmi ellenőrzés, vagy a poroltók karbantartása is kötelező, de nincs előirás, hogy xy vagy z végezheti el.) Erős a gyanum, hogy a foglalkoztatás egészségügyi szolgálatot majd mondjuk a bruttó bér %-ban kell a vállalkozóknak megállapitani és megfizetni, aztán ezt a pénzt megint ugy osztják ahogy akarják. Sőt még "pártatlan" sem lesz! Továbbgondolva: a vállalkozásoknak "bővül" majd a fizetnivalója, melyből az orvosok csak a töredékét kapják meg a pontrendszer alapján, igy megint a költségvetés lesz a "nyerő".
Kivár az olimpiai pályázat vezetősége: leállítottak minden kifizetést, megrendelést
@aremy: 19:12 Látod, erre nem is gondoltam!?:))) Tipikus... "kivéve a gyevi birót"...
Melegházasság ellen gyűjt aláírást a KDNP
@huKKK: 4:44 Én meg tisztelettel kérem Önt, hogy csatlakozzon a kompetencia zavarokkal küzdő csoporthoz... ott alá sem kell irnia. Én véleményeztem a KDNP-s "kezdeményezést", ezzel szemben Ön csak engem igyekszik elég sután "terelni". Joga van a cikkről véleményt alkotni és irni, de személyes ismerettségünk hiányában viszont nincs joga "kritizálni" engem semmilyen -- még átvitt értelemben sem -- formában! Köszönöm.
Kivár az olimpiai pályázat vezetősége: leállítottak minden kifizetést, megrendelést
Ez is ellentmondás: az "ÁLLAMI projektcég felfüggesztette a kifizetéseket", miközben O.V. szerint az olimpiához csak a fővárosnak van köze, mert ők pályáztak és nem a magyar állam, nem a Fidesz...akkor mi is ez az "állami cég"?! Csak nevetni lehet, ahogy próbálják "eltolni" maguktól, aztán meg nem veszik észre: egyre jobban "magukra huzzák" a saját hülyeségüket!!
"Kár, hogy túlélte" – ezt írta egy fideszes exképviselő Sándor Máriáról
@Nagybajcs: 13:09 Csak idézlek: "Szeretem az igaz barátokat... de hogy kik az igaziak, azt csak akkor tudod meg, amikor lent vagy..." ennyit a " mögüle kihátrálásról". És tudod ez nem a tyuk meg a tojás esete, ahol nem tudjuk melyik lehetett előbb! Sándor Mária, amig kiállt az e.ü. mellett, majd munkát keresett bizony nem volt "lelkileg labilis", de miután eltüntek mögüle és sehol sem vették fel, mert felvállalta a véleményét, ekkor tette, amit tett... Az öngyilkossági kisérlete előtt még nem vonhatod le azt a következtetést, amit irtál.
Nem sejti a kormány, mibe vág bele, ha korlátozza az éjszakai buszos utazásokat
@eugen4402: Pontosan hasonló dologra gondoltam én is... eldöntik "agyhiányosan", hogy törvénybe kell iktatni: sötétségben nem szállithat diákokat busz... közben az "ingázó" iskolások télen bizony sötétben mennek és talán még sötétben is jönnek hazafelé... tényleg az éjszakát kellene inkább betiltani! És mintha "fényes" nappal nem történne ennyire szomoru esemény?! Inpotent az egész "bagázs".
Zseniális érvek az olimpia mellett
@verőce21: 14:12 Én csupán a témával kapcsolatban mertem javasolni, hogy gondold át még 1x, hiszen Te "csak az olimpiai falut kell felépiteni" ötletedre irtam az utakat, stb... Nem értelmezted, ill. nem figyeltél arra mire válaszoltam... továbbá nem "illipsiztelek" le, sőt nem is "minősitettelek". Ugyhogy "beszélgessen" Veled Orbán Viktor, esetleg a bringás pergető! Részemről ennyi!
Nem sejti a kormány, mibe vág bele, ha korlátozza az éjszakai buszos utazásokat
@eugen4402: Ne is mond! Még a végén a Ti "élményeitek" alapján is lesz benne 1 kérdés: "Ön szerint csak nappal, vagy éjszaka is megvéd minket a Szüzanya?" (Nem a hivőknek szól ez, nem őket akartam csufolni!)
Schobert Norbiék az ATV-n hozzák vissza a tévétornát
Csupán erre a "szlogenre" futotta?! "M.o. erősödik felhang nélkül"?! Ennyire még Te sem lehetsz ostoba, hogy nem látod a párhuzamot a kormány "jólteljesitős" dumájával?! Vagy, ha tudod és ennek tudatában vállaltad el, akkor csupán egy "kelés" vagy ott, ahol én gondolom...
Lázár: nem járkálhatnak szabadon menekültek az országban
Sajnos a pontos számra már nem emlékszem, de kb. 16 ezer körüli a legálisan valamilyen formában menedéket kérők száma 2015-ben, akikből 1 ezer, aki a határmenti táborokban van, a többiekről nem lehet tudni: itt vannak még az országban, vagy már továbbálltak...ezt maga a Bevándorlási Hivatal ismerte el. Ne nekem/nekünk mondják el, hogy "szabadon nem kószálhatnak", hanem saját maguknak!!!
Zseniális érvek az olimpia mellett
@verőce21: tegnap 15:11 Gondold át azért még 1x... Pl. a riói olimpiai falu 75 hektáron helyezkedett el (Bp-en és környékén mégis hol van ekkora, de még kisebb beépithető terület is?), 9.460 szoba, 17.700 ágy volt benne, a nyitó-záró ünnepséget 90 ezer néző befogadására alkalmas helyen rendezték és 7,5 millió jegyet adtak el. Tehát a "falun" kivül még gondoskodnunk kellene a nézők (csak ha 500 ezer ember is jön ide és ők vennék meg a 7,5 mill. jegyet!) szálláshelyéről, közlekedéséről, repülőtéri fogadásáról. Az is meglehetősen "érdekes" lenne, hogy Bp. 1.758 e lakosságához még idejönne akár 500 ezer ember is, vagyis kb. 30 %-kal többen lennénk. Arról nem beszélve, hogy Rió 2x akkora területen fekszik, mint Bp. Tehát nem lenne elég az olimpiai falu, a verseny helyszinek megépitése, hanem utak is, tömegközlekedési eszközök, éttermek, szállodák, stb. kellenek arra az időre, amiből az olimpia után keveset profitálna az ország.
Elengedheti a Fidesz a budapesti olimpia ötletét
@human: 22:31 Maximálisan egyetértek! Jelen pillanatban -- egészen a 2018. választásokig -- O.V-nek az a legfontosabb, hogy taktikázzon. Azt mondhassák a "növekvő" számu hivei: milyen "rendes" ember, nem is kellett hozzá népszavazás, mégis megértette a nép szavát: ne legyen vasárnapi boltzár, meg olimpia. Az, hogy közben M.o. gazdaságát csak a KSH és az MNB "megrendelt" számai teszik "sikeressé" és valójában a tények alapján nem ezt tapasztaljuk, az teljesen érdektelen számára. Még azon az áron is ragaszkodik a hatalmához, hogy bizony itt-ott, 1-1 téma "ráég"!
Ezért lop mindenki a magyar politikában – mesél egy bennfentes
Azért maradjunk annyiban: a kommentelők számlanélküli "spórolása" inkább egy orgazdasághoz hasonlit, hiszen mesterember a költségvetési csaló, mert nem ad számlát, én pedig "megveszem", kifizetem a már igy-ugy LEADÓZOTT jövedelmemből, nyugdijamból, legális keresetemből az ÁFA-val csökkentett összeget. A "politikai húsosfazék közelében" lévők pedig a havi legális jövedelmük MELLÉ lopnak, nem ritkán a "törvény erejénél fogva" (hiszen ez biztositja számukra a "kiskapukat"), ráadásul "közpénzből", a mi adónkból. Az világos, hogy morálisan egyik sem "erkölcsös", de azért összehasonlitani, u.azon kategóriába tenni és igy az egyikkel magyarázni a másikat azért tulzás!
Vajna Tímea elköltözik az országból
@Hellcat: Igazából elsősorban az ejtett gondolkodóba, hogy itthon mindenük megvan, "gazdagként" magánrepülővel repked ide-oda, meg luxus hajó...Amikor Amerikában van, ott ő/ők egy porszemek, egyáltalán nem tartoznak a gazdagok közé, szerintem még át is néznek rajtuk ... akkor mire kellhet neki az amerikai állampolgárság... hát persze, hogy "előre menekül"!
Rosszabb minőségű élelmiszert hoznak a multik hozzánk, mint Nyugat-Európába
Az azért érdekes, hogy a cikk szerint a magyar "szaktárca" 24 féle terméket vizsgált, de "eredményként" a szlovákok megállapitását hozza, azt tárgyalja. Nekem az az érzésem, hogy a magyarok csupán rábólintottak és magukénak vallják...semmiféle mérés nem történhetett.
Vajna Tímea elköltözik az országból
@Hellcat: A szavam is elakadt... be kell látnom tényleg "kemény munka".:)
Vajna Tímea elköltözik az országból
@Hellcat: 9:29 Valószinüleg igazad van. Engem csak az dühit mérhetetlenül, hogy "üzletasszonyként" tüntetik fel őt is, mint Sarka Katát... közben egy turóst!
Vajna Tímea elköltözik az országból
Nagyon tetszett: "üzleti ügyeiről sem feledkezik meg"! A szépségversenyt szervező cégének 2015-ben 21 milliós vesztesége (2014-ben 73,1 millió vesztesége), a gyémántkereskedős cégének 70,2 milliós vesztesége volt 2015-ben... (a fánkozó csak 2016-ban nyitott) a 2016. évet még nem lehet tudni. Elgondolkodtató: ez a veszteség több, mint 100 mill. Ft, tehát a kiadása ennyivel több volt a bevételnél, mi az ördögből finanszirozta?! Nem kellene "tanulnia" Mészáros Lőrinctől?!
Mészáros Lőrincék rendezték az Orbán-rokonság tartozásait
@human: Egyetértünk! Csak valahogy nem tudtam értelmezni a közös "multunkat", amikor esetleg megsértett.
Melegházasság ellen gyűjt aláírást a KDNP
Időnként megnézem a TV-ben az "Örökbefogadók" c. dokumentum filmeket (nem magyar). Számomra megható történetek vannak nemcsak hetero párok, hanem nő- nővel, férfi-férfivel alkotó párokról. Ahogy évekig "küzdenek" a gyerekekért... szinte zaklatás-szerü, váratlan időpontokban történő "környezettanulmány", miközben "nevelőszülőként" gondozzák a gyerekeket, tanfolyamokra kell járniuk, és csak utána "kaphatják" meg a gyereket méghozzá birósági tárgyalással és végzéssel! Az azonos nemü pároknál a gyerekek pontosan tudják, hogy 2 apukájuk, vagy 2 anyukájuk van, ez nekik természetes. A birósági végzés felolvasásakor pl. a 8-10 éves gyerekek olyan odaadással borulnak mindkét szülőre... amit látni kell. Kifelé jövet meg köszönetet és hálát mondanak Istennek, hogy velük ez megtörténhetett...igazi "hivők" módjára. Ugyhogy ezek a "kedves" emberek inkább arra forditsák az energiájukat, hogy a gyermekotthonok lakóinak találjanak minél előbb családot... a család "képlete" meg érdektelen.
Mészáros Lőrincék rendezték az Orbán-rokonság tartozásait
@Perggető: Az kizárt, hogy Te azonos vagy az 1 "g"-vel irttal! Ha mégis, akkor nagyot "borulhattál" a bringáddal!:) Hogyan lehetett a "vitéz harckocsizó" O.V-t imádó emberből pikk-pakkra a saját nemét kedvelő ellenzéki?! 1x ezt már eljátszottad! Meg, hogy a "multban megbántottalak volna"... milyen multról beszélsz?!:))
Az ombudsman szerint jogsértő a szakmai érettségi
Még szerencse, hogy nem "visszamenőleg" hatályos a törvény, mert akkor a tavaly érettségizettek is kezdhetnék előlről!:) Minden törvényben van "átmeneti" rész, igy nem értem miért nem csak a köv. évtől hatályos?! Tulajdonképpen a parlamentben már "csak" vitatkoznak + szavaznak... vagyis a törvényt előkészitőknek kellett volna ezt átgondolniuk...