eszegfu

Vádat emeltek a fordító ellen, aki teljesen megváltoztathatta egy arab fiú vallomását
1988. óta tolmácsvizsgát 11 fő, mig arab-magyar nyelvpárból 6 fő szerzett forditói vizsgát. Akkor itt valami baj volt/van azzal a céggel, aki megnyerte a menekültekkel kapcsolatos tolmácsolásra, forditásra a közbeszerzést...nem?! Lehet, hogy a cikkben szereplő arab forditó "tudása legjavát adta", de ez ugy látszik mégsem ütötte meg az elvárt szintet. Eszembe jutott a "kis pénz, kis foci...stb., vagyis vélhetően kevesebb pénzért ezt a forditót tudták foglalkoztatni.
A Fidesz szerint a Soros-hálózat szervezte a hétvégi tüntetést
Azt, hogy Soros, vagy ügynök, vagy hálózat, igy külön-külön értem... jó lenne, ha a Wikipédában is szerepelne már a "Soros-ügynök" és a "Soros-hálózat" meghatározása, kialakulása, fejlődése, mert számomra értelmetlen, értelmezhetetlen, mivel ilyen nincs!!
Kubatov Gábor: A Fidesz a sikertől lesz vonzó a fiatalok számára
Az igaz, hogy a Fidesz "sikerei" csak az olyan fiatalok számára vonzóak, akiknek nem sok önálló gondolatuk van, akik nem a tudásuk, tehetségük, szorgalmuk alapján jutnak magas pozicióba, igy ez személy szerint nekik is siker... (tehát arról szó sincs, hogy M.o. érdekében a Fidesz bármilyen sikert is elkönyvelhetne) Itt pl. gondolok a Fidelitas plakátkampánya utáni sajtótájékoztatóra, ahol is a nyilatkozók egy egyszerü bővitett mondatot nem tudtak mondani, csak makogtak.
Balog Zoltán felvette a nyúlcipőt
@Pálinkafőző Rézüst: Most, ahogy visszaolvasom... tényleg könnyen téveszthető!:)
Balog Zoltán felvette a nyúlcipőt
@Horizont: @Pálinkafőző Rézüst: Nem fog...sajnos. Még "élteti" az az idióta terve, hogy minden iskolában legyen pianinó!:)
Van egymillió dühös szavazó, aki kormányváltást akar!
@Baloselvű: Igazad van!:) Nekünk nem a "Karácsony Gergely félék hiányoznak", hanem a Csizmadia félék... ő tud ujat mondani és nem a "demagóg populista dumákat ismételgeti"... nem?!
Szivemnek "kedves" mondataiból: "A Szellemi Honvédő Mozgalmunk -- gondolom ezt tudod, hogy mit is takarhat -- számos felvetését közvetitettük az EU illetékes szervezetei felé. Több esetben a válaszadás sem maradt el."
Bakondi: Erősödik a migrációs nyomás a magyar-román határon
@nyanya001: Ez most komoly?! Nekem elég egy csivava is, hogy "megállitson"! Akkor ezt "kihagynám"!:))
Bakondi: Erősödik a migrációs nyomás a magyar-román határon
@lópicigáspár: Hát akkor sajnálattal közlöm, hogy nem látogatlak meg... pedig terveztem!:)))
Bakondi: Erősödik a migrációs nyomás a magyar-román határon
@lópicigáspár: Javaslom a "cimbinek", hogy legközelebb fehér zászlót lengetve -- mint az orosz parlamenterek annak idején -- közelitsen a portádhoz... az is igaz mégis lelőtték őket...
Balog: újabb, a családokat segítő intézkedésekről döntött a kormány
Azt gondolom: szinte esélye sincs ennek az "ötletnek" -- mármint a munkahelyi bölcsödéknek. Ma M.on 1.165 ezer a vállalkozások száma, melyből 0,1 %-a nagy, mig 0,3 %-a közép, 1,4 %-a a 20 főnél többet, a 98,2 %-a pedig a 10 főnél kevesebbet (mikro vállalkozás) foglalkoztató. Tehát mekkora az esélye annak, hogy egy mikrovállalkozás munkavállalói között annyi bölcsödés koru gyermek van, amiért érdemes üzemeltetni -- adókedvezmény miatt -- egy bölcsödét?! A másik: önmagában 6 milliárd Ft-ból lehetne támogatni egy jó pár vállalati bölcsöde létrehozását, de mire ez elkészül, addig az a pár bölcsödés is óvodába megy. Talán a meglévő intézményeket kellene ebből a pénzből bőviteni, felujitani, jobban felszerelni, az hasznosabb lenne. (1990-ben 3524 "gyári" bölcsöde müködött, mely 2000. évtől egyszerüen "kikopott a rendszerből", innentől szinte nem lehet mérni... a KSH statisztikája is csak "kipontozottan" üresen hagyja ezt az adatot.)
Lázár szerint Gyurcsány már rég nem komolyan vehető tényező
"Gyurcsány Ferenc már régen nem komolyan vehető tényezője a magyar politikának." -- mondta többek között Lázár János. Akkor most csak az nem világos, miért "görcsölnek" állandóan Gyurcsányon, vagy az Altuson?! A szerelemben is ugy van, ha elválnak utjaink és tücsköt-békát kiabálunk a másikra, akkor még szeretjük, de haragszunk ... amikor pedig már sem negativ, sem pozitiv érzésünk nincs a másikkal kapcsolatban, semlegessé válik, akkor valóban "nem komolyan vehető tényező". Szerintem most még csak a haragnál tartanak...
Dobrev Klára: "Lázár János hazudott" - Pert nyert az Altus Zrt.
@silber13: Egyetértek! Láttam az itélet utáni kb. 35 perces sajtótájékoztatót Dobrev Klárával. Először pár mondatban tájékoztatta az ujságirókat az ügyről -- persze mindezt "fejből"! -- azután lehetett kérdezni... és nem makogott, nem "terelt", hanem egész mondatokkal, értelmesen válaszolt. Nekem érdekes volt, hogy Lázár a "feljelentését", ill. a levelét ugy kezdte: "O.V. megbizásából", vagyis ha Lázár nem is olyan "hülye", akkor is maradnia kell ennél a szerepnél.
Kirúgásokra számít a nemzetgazdasági miniszter
"... a jelentkezőkkel több hónapon keresztül nem írták alá a támogatási szerződéseket..." Erős kétségeim vannak, hogy ezt egy egyszerü "közszolga" -- de akár egy osztályvezető is -- meg merte volna tenni. Inkább "felső" utasitásra "parkoltatták" az ügyet!
Szijjártó : A digitalizálás segít a szegénység csökkentésében is
@Qqberci: @solidedge: Nem tudom melyik "megállapitás" a jobb... mindkettő egyszerüen remek!:))
Szijjártó : A digitalizálás segít a szegénység csökkentésében is
A szegénység legfőbb oka a pénzhiány (tehát a lakásfenntartartás, a számlák befizetésének nehézségei, a rosszabb minőségü élelmiszer, olcsóbb gyógyszer), vagyis véleményem szerint a "digitalizálás" egyáltalán nem járul hozzá a szegénység csökkentéséhez.
Belehalt a fényevésbe az agárdi kisfiú? Kit érdekel, autóvezetés közben is meg lehet halni!
A riportban megszólaló "terepauta" olyasmit mondott, hogy a fényevésre is fel kell készülni és ennek is vannak szabályai, akárcsak a sziklamászásnak, vagy a buvárkodásnak. Mégis mire gondolt?! "Előre" enni, inni nem lehet... ahhoz hogy egyáltalán lépni tudjak energiára van szükségem, amit csak étellel tudok bevinni a szervezetembe... de az is eszembe jutott, hogy az állatok csordaszámra kibirják az éhezést a száraz évszakban, de a viznélküliséget nem, egymás mellett pusztulnak el a folyó helyén maradt pocsolyáknál... az emberek meg mindezt kibirják, mert "fejben dől el", vagy mégis hogyan?! Sajnos, amig "lószar van, addig veréb is".
Vizsgálat indult a hazahívott fiatalok megszívatása miatt
Én biztosan nem döntöttem volna a hazajövetel mellett, hiába kaptam volna 3 millió vissza nem téritendő támogatást. Nyilván azt lehetett tudni, hogy vállalkozás kell hozzá, tehát fizetni kell a járulékokat, igy gyakorlatilag minden hónappal csökken a vállalkozásom beinditásához szükséges tőke. (Ez a 3 mill. pedig nem is tudom milyen kisvállalkozáshoz elegendő?) Aztán azt meg végképpen nem lehet tudni, hogy mit tartalmaz a szerződés?! Lehet benne egy olyan követelmény, hogy mondjuk 3 évig nem adhatja el, nem szüntetheti meg a vállalkozását... ebben az esetben a 3 mill. pont elég 1 ember havi járulékára, tehát "visszafolyik".
Ha ez igaz, ezután csak kórházakat építenek Budapesten
De szép is lenne... A 2018. évi költségvetési tervezet egyetlen fejezetében sem láttam erre valamilyen módon elkülönitett pénzt. Pedig ez kb. 75 milliárd Ft lenne évente, feltételezve, hogy 600 milliárdba kerül és 2025-ig befejezik. Viszont a "paksi projektcég" tőke emelésére 2017-ben 100 milliárdot, mig 2018-ban 107 milliárdot szánnak.
Bors: Téli olimpiát rendezne Magyarország Ausztriával közösen
Ez legalább olyan bizarr ötlet, mint a Csillaghegyi strand helyére tervezett sipálya, amire 2016. október környékén irtak ki közbeszerzési pályázatot.
Andy Vajnáéknál is lesz online pénztárgép
Hogy finom legyek: milyen ország az, ahol a nemzetgazdasági miniszter javaslata nem az ország érdekeinek megfelelően válik törvénnyé (az átláthatóság, fekete gazdaság "fehéritése", aminek egyik eszköze pl. az online pénztárgép), hanem, hogy Vajnát és Szimát -- tehát 2 embert! -- "...most sikerül-e majd meggyőzni őket...", hogy jó lesz nekik, ha állandóan figyeli őket a Nav?!
Nézőpont: soha ennyien nem szavaztak volna Orbán Viktorra
@karma1: 11:13 Én inkább Róna Gyuri véleményével értek egyet, "egy idétlen bunkó helóta"!:))
Az Orbán-Varga duó elhúzta Peking nótáját
@Csizmás Kond: 10:52 Egyenesen "IMÁDOM", ahogy véded a védhetetlent!:) Puszi arra az okos homlokodra!:))
Nézőpont: soha ennyien nem szavaztak volna Orbán Viktorra
@mikmak: Ááááá dehogy! Inkább Pápai Jocira és hajrá Győzike!:)
Nézőpont: soha ennyien nem szavaztak volna Orbán Viktorra
Elhamarkodott következtetés 1000 fős "mintavételnél", hogy a "felnőtt népesség" -- ami 8 millió körül van -- 44 %-a O.V-t támogatja! Érdekes módon a "bizonytalanok" 40 % fölötti aránya pedig nem jelenik meg!
Ujra, meg ujra "felmérnek", amikor is mindig a Fidesz van fölényben és addig mondják, amig maguk is elhiszik...na meg a "nyáj"!
Az Orbán-Varga duó elhúzta Peking nótáját
@Csizmás Kond: Csak annyit még, hogy "alapból" a cikk O.V. "előadásáról" szólt, de ehhez semmilyen véleményt nem füztél, csak belinkelted Gyurcsány "táncát"... az én véleményemet semmilyen érvvel nem "támadtad", pusztán "lehülyéztél". Most sem "kerültünk egymáshoz közelebb"! Részemről ennyi...
Az Orbán-Varga duó elhúzta Peking nótáját
@Csizmás Kond: Neeeeeeeeee nevettess?! Ez szerinted "érv"? Nyilván Te is tudod, hogy nagyon sok ember egyedül, a maga szórakoztatására énekel fürdés közben, vagy a kisgyerekek játék közben az általuk kitalált dallamot dudolják... akkor ők is "hülyék"? Visszatérve az eredeti témára: O.V pojácát csinált magából a magyarkodásával, a cigány zenekisérettel, már csak a pálinka meg a gulyásleves hiányzott... hát ez minden volt csak nem "cukiságfaktor"... ország-világ előtt egy hitel érdekében még magát is lealázta ezzel az "előadással". Nem hiszem, hogy valaha mondjuk Helmut Kohl ilyenre "vetemedett" volna. És ami szintén nem elhanyagolható tény, hogy Gyurcsány nem táncolt egyetlen külföldi utján sem.
24 milliárd forintos hitelt kapott Kínától a Fejlesztési Bank
@Pálinkás Pál: Ez biztosnak látszik! Kiváncsi vagyok, hogy hány % kamatra kapja az MFB és mennyiért adja tovább a Borsodchemnek?