eszegfu

Törőcsik Mari nagyon feltöltődött Orbán látogatásától
@Sziszifusz: 6:49 Nekem is pontosan ez a véleményem!! Az én anyukám is kapott O.V. által aláirt gratulációt a 90. születésnapjára... szegénykém kirakta a "főhelyre" a TV mellé és persze dicséri: milyen "rendes"... Pedig már sajnos gőze sincs, hogy milyen évet irunk, vagy milyen nap van ma. És pontosan lehet látni a képen, hogy milyen kicsire ment össze Töröcsik Mari is és milyen beteg lehet... még a keze is... Ugyhogy én inkább sajnálom, mint szidnám azért, hogy fogadta O.V-t. Azt kell mondjam, hogy ebben a korban már nem számit a hirnév... örül, ha "rányitják" az ajtót... talán még nekem is örült volna, ha én viszem el a Kossuth dijat neki. És nem hiszem el, hogy O.V. tiszta szivvel és őszintén ment el hozzá... ékes bizonyiték az, hogy még soha, semmit, senkinek nem adakozott a saját vagyonából, nem érdekli őt az "elesett" emberek, gyerekek sorsa, pont ugy, mint Töröcsik Mari sorsa sem. Nekem egyenesen visszataszitó, hogy igy kihasználja egy idős, beteg hölgy, müvésznő kissé már "gyerekes" örömét.
Megszűnik az Echo TV
@csak úgy...: Kösz. a választ! Tudom, hogy van izlésed, igy nem féltelek!:)))
Megszűnik az Echo TV
@csak úgy...: 19:20 Tényleg... privátban is igy ir, ilyen szép, tiszta magyarsággal?!
Meghalt Baló György
Amikor megismertem, sokáig tartottam tőle... a nyers, de mindig őszinte, kertelés nélküli mondataitól, a "szúrós" nézésétől még a lábam is lebénult. Aztán megláttam benne a rendkivül jóindulatu embert is, aki a munkában nem ismert lehetetlen, aki megbecsülte a körülötte dolgozókat, sőt kiállt értük, mellettük... Nem akarom elhinni, hogy ez az energiával tele ember "csak ugy" elment... nyugodjon békében...
Nagyot bukott a kormány az EU ellen - milliárdokba fáj
@Csizmás Kond: Próbáltam 1-2 dolgot megnézni, de piszok bonyolult!!! Amit ki tudtam "hámozni". A rendszerváltás után az angol érdekeltségü Eastern Sugar cég vette meg a kabai cukorgyárat, bár az Agrena is szerette volna megvenni (ez utóbbinak a 12 magyar cukorgyár közül 7 volt a tulajdonában, amiből 6-ot már bezártak!) 2006-ban hozott Uniós cukorkvóta értelmében vissza kellett venni a termelésből. Tehát a külföldi tulajdonosok abban voltak érdekeltek, hogy felvegyék az uniós támogatásokat, sőt a cukorrépa termelők is kaptak kompenzációt az elmaradt jövedelemért, a növényváltásért, továbbá pl. a gépbeszállitók is. Hajlok rá, hogy az akkori Gyurcsány kormány is hibás volt, mert az uniós támogatás feltétele az épületek bontására is vonatkozott -- bár az nem derült ki számomra, hogy volt "választási" lehetőség, vagy sem. Tehát az angol tulaj és az érintettek felvették az uniós támogatást, csak éppen az elszámolásokat nem ellenőrizték. Vagyis változatlanul állitom, hogy nem kellett volna a támogatást addig kiutalni, amig az épületek bontását nem ellenőrizték. A támogatást nem közvetlenül az uniótól kapták, hanem a magyar állam ezért felelős szervétől. Ha az egész projektből az épületbontásra szánt támogatást nem vették volna fel, akkor legalább most nem kellene azt visszafizetni... és talán ujra indulhatna a termelés Kabán. A külföldi tulaj pedig már -- ha jól emlékszem -- nemcsak M.o-ról, hanem Szlovákiából és Csehországból is "kivonult", pedig ha már elkövettük a hibát (nem ellenőriztük), akkor meg kellene próbálni tőle visszaszerezni a felvett támogatást. Te tudsz valami bővebbet erről?
Nagyot bukott a kormány az EU ellen - milliárdokba fáj
@Csizmás Kond: Eszemben sincs Veled vitatkozni... bár továbbra sem értem, hogy a nagy általánosságban tett "megállapitásod", miszerint Gyurcsány olyan intézkedésekbe ment bele az unió kedvéért, ami függővé tette az országot? Mégis pl. NATO tagságunk esetén nem a NATO "diktál"?!
Az valóban nem "bün", ha megmarad a kabai cukorgyár... az viszont igen, hogy nem kellett volna felvenni a gyár bontására a támogatást!
Ugyhogy maradjunk annyiban: "mindenki ugy értelmezi a dolgokat, ahogy akarja"... További kellemes napot!
Nagyot bukott a kormány az EU ellen - milliárdokba fáj
@Csizmás Kond: Ezt nem gondolhatod komolyan, hogy ha elszámolni a fidesz kormány alatt kellett ezekkel a pénzekkel akkor a fidesz kormánynak ehhez nem volt köze?! Persze annyiban igazad van, hogy nem ellenőrizték le az elszámolt számlák "valódiságát", tehát vehetjük ugy, mintha nem lenne köze hozzá... Ha megpróbálod reálisan átgondolni, hogy pl. van egy közigazgatási, vagy akármilyen ügy, amelyik egyik kormánytól átnyulik egy másik kormányba, akkor attól még nem felelős a következő kormány ellenőrző szerve az eredeti követelmények betartásáért, ill. betartatásáért? Főleg ugy, hogy utólag fizetik ki az EU-s támogatásokat. Sajnálom, hogy nem akarod megérteni az EU-s támogatási rendszert, csak azt látod, hogy Gyurcsány a hibás.
Nagyot bukott a kormány az EU ellen - milliárdokba fáj
@Csizmás Kond: Szerintem ez nem egészen igy van, ha a cikkben szereplő dátumok stimmelnek! U.is ezeket a támogatásokat 2006-2013. között kaptuk -- Gyurcsány pedig 2004-2009 volt m.elnök -- tehát ennek elszámoltatására csak 2014-ben kezdődhetett el, ami már Orbán m.elnöksége alatt van/volt. Amikor valaki kap EU-s, vagy bármilyen támogatást, akkor nem kell ellenőrizni, csak amikor elszámol! Tehát a kutya sem ellenőrizte immár Orbán idejében, hogy az elszámolásra benyujtott számlákon szereplő munkák elvégzésre kerültek, vagy sem. Egyébként az elnyert támogatásokat nem kapják meg rögtön, hanem csak általában 1-1 szakasz elvégzése után benyujthatják számláikat és csak ez után kapják meg a támogatást. Emlékezz rá, amikor M.o-nak elszámolási baja volt az EU-val, vagyis nem kérhette le a pénzeket, ezért a költségvetés "előlegezte" meg a pályázatot nyert vállalkozóknak. Tehát még M.o. is csak utólag kapja meg -- számlákkal történt "alátámasztással" -- az EU támogatást 1-1 projektre.
Az átlagos nyugdíj 134 ezer forint volt Magyarországon
@kereső: Tényleg nem vitázni akarok Veled sem... csak beszélgetünk... Én ugy emlékszem pedig, hogy az "állam" számolta ki a nyugdijat és annak idején 75 %-át kapta volna az államtól. A MGNY pénztárak szabályzatában pedig rözitették a járadék számitást, aminek elemei a megtakaritott összeg és a várható élethossz volt. A várható élet hossza is érdekes... a m.o. átlag életkor nőknél majdnem 79, a férfiaknál 72,5 év, u.akkor a nyugdijkorhatár 65 év. Akkor a nőknél pl. 14, mig a férfiaknál 7,5 évre osztották volna el, igy ha valaki tovább élt, akkor már hiányzott a nyugdijának az 1/4 része. Eredetileg örökölhető is volt. Véleményem szerint akkor is ezt a "vonalat" kellett volna erősiteni -- ez lenne az igazi öngondoskodás -- kevesebb lenne a ktv. terhe...több lábon állna a nyugdij rendszer, ahelyett, hogy itt évek óta riogatnak, hogy pár évtized mulva már nem lesz állami nyugdij. Közben évről évre várjuk a nyugdijemelést, a kormány meg igyekszik "megnyirbálni", mint pl. a gyerektelen embereknek kevesebb legyen a nyugdija. Pedig, ha a ktv-be folyik be az emberek nyugdijjáruléka, akkor bizony biztositani kellene a mindenkori kormánynak a nyugdijat. Tényleg nagyon nagy baj volt a MGNY pénztárak "szétverése"... megettük ma a jövőnket.
Az átlagos nyugdíj 134 ezer forint volt Magyarországon
@Nessy: Igazad van... Én még olyasmire is emlékszem, hogy pl. az én nyugdijam megállapitásánál a bruttóból indultak ki, majd 4 év mulva a férjem nyugdijánál már az SZJA-val csökkentett bérből. Egyébként tényleg nem érdekel, hogy milyen "maginflációból" indulnak ki, meg hogy számolnak, mert tény, hogy a nyugdijnál erőteljesebben növekednek az árak, szerintem is kisebb a vásárló értéke.
Az átlagos nyugdíj 134 ezer forint volt Magyarországon
@kereső: Én ugy emlékszem, hogy a nyugdijat továbbra is a ONYF számolja ki és ennek az összegnek a kifizetése lett volna az Általad irt arányokban... bár tévedhetek is.
A fiatal házasok akár törlesztés nélkül is kaphatnak babaváró támogatást
@kereső: 9:01 Sőt, ha valaki annak idején a lakáshitelhez kapott 2 gyerek után 1.200 eFt-os vissza nem téritendő támogatást, akkor most a 3. gyereknél kaphat még CSOK-ot és persze támogatott hitelt is!
Az átlagos nyugdíj 134 ezer forint volt Magyarországon
@kokopelli: Egyetértek, de kiegésziteném... nyugaton is kötelező az egészség és nyugdijbiztositás, csak ott választhat az ember magának kis, közepes és nagy "csomagot", de a legnagyobb befizetési csomag sem éri el az itthoni %-ot! Sőt nem is az államnak fizeted, hanem a választott biztositódnak, akitől majd kapod az ellátást! Na pont ezért volt szemétség, hogy a magánnyugdijpénztárakat "einstandolták"!!! Pedig ma már lassan ott tartanánk, hogy a nyugdijad nagyobbik hányadát, vagy talán már a teljeset onnan kapnád és nem az államtól... és most "küzd" a költségvetés is, hogy ki tudja fizetni a nyugdijakat, amire már lassan nincs garancia, ahogy annak idején Selmeczi megigérte!:((
Az átlagos nyugdíj 134 ezer forint volt Magyarországon
Ha elgondolom, hogy a nyugdijasoknak több, mint 22 %-a kap 50-100 eFt között... ez sem egy "vagyon", amiből tisztességesen meg lehetne élni... a 25-50 eFt-os nyugdij meg már szinte semmi... és a semmit beosztani sem lehet 1 hónapra.:( Nekem az is hihetetlen, hogy 2017-ben 111.500 Ft volt az átlag nyugdij, 2019-ben meg 23.400 Ft-tal több.
Nagyot nyert a Fidesz a tolnai időközin
@papa.49: Pontosan!!! Hasonlit a parlamenti választásokhoz ez a baromi nagy győzelem!
Akár már tavasszal elkezdődhet a magyar Renner traktorok sorozatgyártása
Valóban összeszerelve mondják rá, hogy "magyar" termék. Sajnos bevallásuk szerint is az alkatrészek 40 %-a magyar és most a fődarabokra (pl. motor, hajtáslánc, stb.) keresnek magyar gyártókat. Kb.ez a fülkés traktor 10 millió Ft-ba kerül, ennél jóval olcsóbbak más márkáju traktorok (3.100-6.000 eFt között), tehát kérdés lesz ennek piaca akár csak belföldön is? Nem értek hozzá, de az a fülke nem tul szerencsés... ez ugyan megvéd az esőtől, bár esőben nem tudnak dolgozni a sártól, melegben viszont megfőnek az emberek...
A kisgyermekes anyák kétharmada kihasználná a családvédelmi akcióterv lehetőségeit egy kutatás szerint
Belátható, hogy fontos: M.o. lakossága növekedjen. Továbbá az is, hogy ha én mondjuk ki szeretném festetni a lakásomat, akkor megnézem a saját "költségvetésemet": hogyan is tudom kifizetni... nyilván a központi költségvetés kiadási oldalán is van ennek az intézkedésnek egy pár sora. Nekem ugy tünik, hogy a bevételi oldalra nem igazán terveztek plusz bevételeket, hiszen -- tudomásom szerint -- csak néhány adó emelkedett csekély mértékben (pl. eg.szolg. jár. 7320 Ft-ról 7500 Ft-ra, vagy a különböző juttatások után már nincs 14 % EHO, hanem 19,5 % Szocho). Vagyis marad az a "jólbevált" dolog, hogy kevesebb jut az egészségügyre, az oktatásra, stb.-re. Szóval valóban szép kilátások ezek a gyermekes családoknak, csak éppen gond lesz majd a bölcsödék, óvodák, iskolák állapota, ennél fogva a fenntarthatósága. Minden tiszteletem azoké a cégeké, akik különböző pályázatokat irnak ki... pl. most zajlik a Domestos gyártójának a pályázata: "legyen uj illemhely az iskolában" ... - lehet, hogy nem pontosan idéztem -- hogy felujithassa egyetlen iskola a mellékhelységeit. Nem hiszem, hogy ilyen alapvető dolgokra kellene felhasználni a cégek pénzét, mert ezek az intézmények látják el a "közoktatást", tehát közpénzből kellene gondoskodni róluk. És ez csak egy a sok közül...
Halálos újjászületés: az Akadémia egypártosítása
@magyarbakancs: 9:51 Ne legyél már ilyen "kishitü"... hamarosan a 2RULE "befut"!:))
Halálos újjászületés: az Akadémia egypártosítása
@Shikari: tegnap 14:19 Csak egy költői kérdés: szerinted "teljesitmény és produktum nélkül akarnak az állam pénzén élni" csoportba pl. Szili Katalin, aki a személyes közremüködés a határon tuli autonómia ügyek egyeztetési eljárásában "feladattal" miniszterelnöki megbizott, vagy éppen Hegedüs Zsuzsanna Gabriella, akinek "feladata": a társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben szaktanácsadás nyújtása...ők is beletartoznak? Hiszen több mint 1 millió Ft havi jövedelem mellett ők milyen "produktumot" hoztak létre?!
Fekete kordonnal zárták le a Várkert Bazár környékét Orbán évértékelője előtt
@Aki Én: 10:29 Egyetértek! Nem mintha kiváncsi lennék az évértékelő maszatolására, de azért a jó életbe!! Ha szerinte remekül teljesit az ország, abban bizony az összes ellenzéki ember munkája, adója benne van, nemcsak a fideszhivőké! Tehát jogom lenne nekem is megnézni! Persze a fideszhivőknek fel sem tünik, hogy őket sem hivták meg, de azért csak nyugodtan, ész nélkül helyeslik azt a rendkivül "izléses" fekete kordont, amit igazi telitalálatként is felfoghatunk... kb. ilyen sötétség uralkodik a fejükben!:))
Fekete kordonnal zárták le a Várkert Bazár környékét Orbán évértékelője előtt
@Nessy: tegnap 12:18 Meg hát alapvetően nem lesz jól fizető állásuk, menesztik a miniszterelnöki biztosi pozicióból, vagy éppenséggel már a "kitalálás" alattit nem kapja meg... Ha csak Révész Máriuszt nézem, mint "a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos", mit tud felmutatni azon a rendkivül hosszu titulisának leirásán kivül?!
Fekete kordonnal zárták le a Várkert Bazár környékét Orbán évértékelője előtt
@Nessy: 12:10 Nekem is ez jutott az eszembe! Mert hát, akit meghivtak, annak kötelező elmenni!
Látogatási tilalom lesz Andy Vajna temetésekor a Fiumei Úti Sírkertben
@karma1: @Horizont: Olvassátok el @tulipan: ma 8:09 linkjét!! Pontosan erről szól, amire Ti is tippeltek... persze én is! Érdekes a cikkben felállitott párhuzam! Ez a szerencsétlen Timike az ég világon semmit sem fog "örökölni"...
Látogatási tilalom lesz Andy Vajna temetésekor a Fiumei Úti Sírkertben
Elméláztam rajta: ki is lehet a "családja"? Szülei, gyereke már nem élnek... a volt felesége nem hiszem, hogy "rendelkezne", valószinüleg már nem érdekli annyira. Ha pedig a mostani felesége kérte a zártkörü temetést, az teljesen "szembemegy" Timike eddigi hivalkodó, mindent szelfiző, magamutogató tulajdonságával... senki sem csodálhatja meg hogyan feszit a márkás ruhákban, cipőkben... A másik érthetetlen dolog, hogy ha már "annyi jót tett" a magyar filmiparnak, akkor ugyan már miért nem róhatják le kegyeletüket azok, akik szerették?! Ja, hogy ezt is ők állapitják meg! Érdekes módon pl. Kerényi és Jancsó temetésén "megengedték" a végső tisztelet megadását... Valami azért csak nem "gömbölyü" Vajna temetésével kapcsolatban...
Új tao: 3,5 milliárd jut a fővárosi színházaknak, de Tarlós dönt az elosztásról
Hát ennek köze sincs az "uj taohoz"!!! Eddig a vállalkozások döntötték el, hogy melyik szinházat támogatták, azaz adták oda a TAO-juk egy részét! Mostantól, hogy milyen költségvetési keretből fizetik, azt nem tudom, de az biztos "világosabb, átláthatóbb" lesz, hogy Tarlós dönt: melyik a "jószinház" és melyik a "rossz".
Vajna Timi a húga segítségére szorult
@Dr plágium: tegnap 9:45 Akkor bocs., igazságtalan voltam Timikével!:)) Ha átgondolom a macskáját magánrepülővel vitte ki Amerikába, akkor most is jöhetett volna azzal... igy nem kellett volna szivszoritóan búcsúznia a férjétől "kintről". Na jó, ha rögtön jött volna, akkor sem tudott volna a halál tényén változtatni. Egy éplelkü ember viszont magában gyászol, nem pedig a "kirakatban"... És nem is azt várom el tőle, hogy letakarja a tükröt, ne hallgasson rádiót, ne nézzen TV-t -- ahogy nagyanyáink tették -- de azért ezt sem...
Vajna Timi a húga segítségére szorult
Egyáltalán itthon van?! A zöld kártya miatt több időt kell töltenie Amerikában, ezért lehetett, hogy a házvezetőnő találta meg és nem Timike... nem?