moiszikf

Alacsony munkakedvük miatt nem kapnak állást a magyarok
Én azért megkérdezném, h a tisztelt munkaadók, a ténymegállapításon és a fikázáson kívül, óhajtanak-e tenni bármit is, a javulás érdekében? Vagy várják a csodát?
...
Ne legyen igazam, de van egy elég sötét jövőképem:
Adva van egy rendkívül olcsón, helyben, tömegesen elérhető munkaerő bázis, közmunkások. (A létszámuk folyamatosan növekszik.)
Továbbá adva vannak, a tömeges és olcsó munkaerőre örökké éhes munkáltatók.
Vajon mikor és kinek jut majd először eszébe, h a kettőt - ha kell, a törvény erejével - összehozza?
Haraszti: ez az egy módja van, hogy leváltsuk a Fideszt
@quadrocopter: 2/3-os többséget, pozitív kampánnyal, még véletlenül sem lehetett elérni Mo.-on, soha. Ez kizárólag úgy sikerülhetett, ha van egy "démon" (Fletóék), aki ellen, egy jól megszervezett negatív kampánnyal, "hadba" lehet hívni a "Zembereket". Márpedig a 2/3-ra szükség volt. Nem a Fidesznek, hanem a "Gazdi"-nak. Nem a mutyi a lényeg, az csak a jutalom falatka az ügyes kutyusnak. Akadálytalanul ki tudták herélni az Alkotmányt, a Munka Törvénykönyvét és a választójogi törvényt. Elő tudták készíteni a terepet a CETA és a TTIP számára. (Ami késik, nem múlik.) A retorika ellenére, soha sem látott mértékben függővé tettük magunkat Brüsszeltől, a szuverén Mo. felszámoltatott.
Most, szándékosan a nagy nyilvánosság előtt söprik be érte a jutalmat (mutyi), hogy bosszantsák a "Zembereket" úgy ahogy anno Fletóék. Elvégezték a feladatukat, nincs szükség a 2/3-ra, sőt! Ha nincs meg a 2/3, akkor semmit sem lehet velük visszacsináltatni, "uralkodni" meg egyszerű többséggel is lehet.
Haraszti: ez az egy módja van, hogy leváltsuk a Fideszt
@karma1: A választási törvény olyan, amilyen. Ha mind a nyolcmilliómitudoménhányezer választásra jogosult felemeli a s€ggét és leadja a szavazatát a legkisebb induló pártra, akkor azoknak lesz 3/3-os többségük és slussz. A jelenlegi választási törvény mellett is.
Haraszti: ez az egy módja van, hogy leváltsuk a Fideszt
@quadrocopter: Lehetett azt sejteni, főleg abból, ahogy a látszólag ellenséges MSZP-SZDSZ koalíció "alájátszott" a kétharmad kialakulásának. Az őszödi beszéd kiszivárgása után, nem egészen két héttel, már jelentek meg érdekes közvélemény kutatási adatok. Azok világosan mutatták, h az akkori hatalom szavazóinak nagyrésze simán megbocsájtana Fletónak és újra megválasztanák. Erre, parlament és kormány oszlatás, új választás helyett, évekig heccelték a "Zembereket", hogy azok már csak bosszúból is a Fideszre szavazzanak.
Ez vagy óriási dilettantizmus, vagy szándékos szopatás volt. Lehet agyalni, melyik a rosszabb.
Haraszti: ez az egy módja van, hogy leváltsuk a Fideszt
@Aki Én: Kicsit árnyalom a képet. Én nem magamban, vagy a Jobbikban vagyok olyan biztos, hanem abban, amit Te magad is írtál: "a többség egyik idiótából sem kér. Ki vagyunk éhezve valami újra, valami őszintébbre." Ez a gondolat, totálisan rendben van! Azt viszont látni kell, óriási hiba egy kalap alá vaenni azokat, akik már kormányozt, azokkal, akik még nem. Ez egyértelmű prejudikáció.
Ha egyszer valami másra vágysz, akkor hagyd a francba azt, amit már unásig próbáltál és rossz volt! Márpedig a jelenlegi "palettán" egyedül a Jobbik ami valóban más. Úgy a személyek, mint a mondanivaló tekintetében.
Haraszti: ez az egy módja van, hogy leváltsuk a Fideszt
@JAJMÁR: Nem mazsolázok, az ellenkező szempontból is meg szoktam vizsgálni a dolgokat+visszafelé is tekintek. (A Hanuka-mizéria kapcsán, több zsidó portált is megnéztem, h mit írnak.) Anno már Antallékat is "Horthy szellemi örökösei"-nek nevezték a hivatásos rettegők. Fasiszta Mo.-ot vizionáltak és menekülésre élesítették a bőröndjeiket. Azóta eltelt több mint 20 év. Ha igazuk lett volna, már nem kellene rettegniük, mert vagy nem élnének, vagy nem itt élnének.
Utána ezt eljátszották minden egyes alkalommal, amikor nem a "szerelmeiknek" állt a zászló. Milliószor kiáltottak már farkast, ok nélkül.
Ha egyszer valóban eljön a "farkas" és önként beengedjük, a "rettegők" ugyan olyan bűnösök lesznek ebben, mint akik beengedték.
Haraszti: ez az egy módja van, hogy leváltsuk a Fideszt
@JAJMÁR: Ha nem baj, kicsit vitáznék. Egy egyszerű példával. Amikor a Jobbik bekerült a parlamentbe, két éven keresztül, napi két sajtótájékoztatót tartott, magasan megelőzve mindenki mást. Azóta is a legaktívabb parlamenti párt, a legtöbb törvényjavaslatot nyújtották be. Volt olyan félév, hogy egyedül többet, mint a többiek összesen.
És most tegyük fel a kérdést! MIÉRT nem jutott ez el a "Zemberekig"? Hozzám meg MIÉRT jutott el?
Haraszti: ez az egy módja van, hogy leváltsuk a Fideszt
@Horizont: Jajajj! Te ki akarsz csinálni? :-)))
Budaházy azért ül, mert ilyeneket talált ki és aztán publikálta is, saját néven! Az ilyen ötletek csúnyán sértik az elmúlt huszonhat év "harcos demokrata" haszonélvezőinek érdekeit. Nem egyszerű velük szembemenni, mert ők döntik el, hogy ki a "terrorista". Igen, jól érted! 2017-ben, Mo.-on, félek nyíltan vállalni a véleményemet, mert a "demokraták" kinyírnak!
Vona hülyét csinál belőlünk – írta a Veszprém megyei jobbikos politikus
@Köb Jani: 19:20-ra
Én anno megnéztem az első 56 Gárdista felavatását a várban, úgy gondoltam, történelmi a pillanat. Kende Péter, három társával (őket nem ismertem) és 1-2 táblával ellendemonstrált. Volt ott néhány rendőr, de atrocitás nem volt, a résztvevők többsége csak némán megcsóválta a fejét "rettegők" láttán. Hát én egy kicsit megleptem, mert odaszóltam neki(k): Nem kell parázni, nincs fasizmus. Egyébként meg szuper a "A Viktor" című könyve, köszönet érte. Volt egy kis döbbenet, imádtam! :-))))
Vona hülyét csinál belőlünk – írta a Veszprém megyei jobbikos politikus
@Köb Jani: Ezt Vona helyében, egyszerűen figyelembe se venném. Már ha a Hanuka üdvözletet valóban csak szimpla üdvözletnek szánta. Úgy állnék a kérdéshez, hogy: "Én köszöntem, te visszaköszönés helyett csak felém köptél. Akkor ki a bunkó?" Ezt párszor kihangsúlyoznám, aztán a témát ejteném is.
Haraszti: ez az egy módja van, hogy leváltsuk a Fideszt
@Horizont: Nem vitatom, lehetne ennél jobb is a választási törvény. Azon túl, h az arányosság elvét jobban is követhetné, egyéb változtatásokat is eszközölnék. A választói jogot vizsgához kötném. Lehetne árnyalni, több szintűvé (kb. 3) tenni. Akit csak a helyi ügyek érdekelnek, annak 1. szintü vizsga. (Önkorm választásra jogosítana, másra nem.) Akit az országos is, annak 2. szint. (Önkorm. vál.+ országos, belföldi ügyet érintő szavazások) Akit a nemzetközi ügyek is érdekelnek, annak 3. szint. (Előző kettő+EU-s szavazások.)
Kötelezővé nem tenném a szavazást, de a távolmaradást szankcionálnám. Aki az aktuálisra nem megy el, az a következőből kimarad, akkor is, ha van érvényes vizsgája!
Na és persze mindezt nem úgy, h Rogán Tóncsi délelőtt benyög egy ötletet, délután már benne is van az alaptörvénybe. Kidolgozni, megvitatni,tesztelni, csiszolni addig, ameddig kell. Ja, hogy ez akár évtizedes folyamat is lehet? Hát, a módszerváltás óta, kettő és fél évtized eltelt. Lett volna idő.
Haraszti: ez az egy módja van, hogy leváltsuk a Fideszt
Hát ez a cikk is csak olyan "demokratásra" sikeredett. Kár,hogy éppen a lényeget nem érinti sőt, homlokegyenest az ellenkező irányba tereli az óvatlan olvasó figyelmét. Említést sem tesz arról a 38,67%-nyi "szavazásra jogosultról", aki 2014. április 6.-án arra sem volt hajlandó, hogy felemelje a seggét és elmenjen szavazni.
Igazán kíváncsi lennék arra, hogy ezek közül hányan voltak azóta "demonstrálni"? Hányan szidták Orbánt, vagy a kormányt fennhangon? Hányan nevezték rohadéknak azt, aki a Fidesz-KDNP-re szavazott, amit aztán le is írt, mondjuk éppen itt? (Tuti, hogy itt ilyen nincsen!)
Én, a jelenlegi helyzetért, elsősorban ezt a "Zember" csoportot tartom felelősnek. Nem az ellenzék, vagy a választási törvény sz@r, hanem akik még arra is lusták, h kihasználják ezen törvény adta lehetőségeket. Nekem nem hiszed? Akkor számolj! Oszd csak el a "távolmaradók" szavazatait arányosan, az összes ellenzéki induló között! Na, hogy néz ki a végeredmény?
...
Na ugye...
Vona hülyét csinál belőlünk – írta a Veszprém megyei jobbikos politikus
@Köb Jani: Köszi, hogy ezt leírtad! Én is írtam leírtam már több helyen is ezeket a gondolatokat, ki is tiltattak.
Feltörték a jobbikos képviselő irodáját
Az mindenesetre érdekes, h a BM már tudja, semmi sem tűnt el, de Mirkóczki Ádám még nem.
Matolcsyék valamit csináltak a magyar aranytartalékkal
@hetöndöe: Az Antall - Boross duó vezényelte le a privatizációnak nevezett szabadrablást, eladva a nemzeti vagyon jelentős részét. Ez se nem keresztény, se nem konzervatív.
Antallék Horthy szellemi örökösei? Ezt abból gondolod, h a saját nyakukba varrtak egy SZDSZ-es közt. elnököt, aki ott tett nekik keresztbe, ahol csak tudott? Most rajtam a sor, h kacagjak. Egy valamire való horthysta, Göncz Árpádot börtönbe csukta volna és slussz.
Matolcsyék valamit csináltak a magyar aranytartalékkal
@CsipkeRózsa: Ha Surányi úgy gondolta volna, h csak rágalmazzák, saját maga kezdeményezett volna vizsgálatot az ominózus ügyekben... de nem tette.
Matolcsyék valamit csináltak a magyar aranytartalékkal
@Eriksson: "Hol a pénz elvtársak?" Na, ez az amit nagyon sok egykori MNB elnöktől és pénzügyminisztertől megkérdeznék! Visszanyúlva egészen Fekete Jánosig.
Vona hülyét csinál belőlünk – írta a Veszprém megyei jobbikos politikus
@Köb Jani: Teljesen egyetértek. A baj csak az, ha én írtam volna le a zsidóságról ezeket a gondolatokat amit TE, (vagy éppen Vona Gábor,) azonnal tüzes vassal rám billogoznák a "NÁCI" feliratot. Pusztán a téma felemlítése miatt.
Egyébként én tisztába vagyok olyan "sztorikkal" is, mint pl. az MTK alapításának körülményei. A történelmünk jelentős részében, zsidó és magyar, mint két többezer éves kultúra, simán megfért egymással.
Matolcsyék valamit csináltak a magyar aranytartalékkal
@CsipkeRózsa: http://www.sokkaljobb.hu/content/sur%C3%A1nyi...

Surányinak 62 tonna aranyat sikerült elkótyavetyélnie + hazavágta a CW Bankot. Az kevés?
Vona hülyét csinál belőlünk – írta a Veszprém megyei jobbikos politikus
@Köb Jani: Az egész sztorit egy régóta sulykolt hazugságból indítják - még a hőbörgő jobbikosok is - miszerint Vona és a Jobbik (a teljes tagság és minden szimpatizáns egyöntetűen) náci, de minimum antiszemita. Csak sajnálni tudom azt, aki nem a haza féltése okán lett jobbikos és gárdista, hanem mert valamiféle karakán, okokkal és indokokkal nem törődő zsidóellenességet várt.
Egyébként van olyan főrabbi is (Kelemen Katalin), aki egészen másként reagált volna.
http://akibic.hu/kozosseg/item/3139-kelemen-k...
Matolcsyék valamit csináltak a magyar aranytartalékkal
@jankó321: Hát annyit szerintem mindketten össze tudnánk hozni, amennyit Surányi, vagy Kuszaszem! :-DDDDD (Csak mi nem úsznánk meg a sittet.)
Amúgy meg nem kell bankszakembernek lenni ahhoz, h átlássak néhány egyszerű összefüggést. Elég néhány alapvető infó, arra meg - csak ismételni tudom önmagam - ott az internet.
Matolcsyék valamit csináltak a magyar aranytartalékkal
@jankó321: A korábbi véleményemet tartom. Csak úgy elég nehéz bármilyen "reklámot" nyomatni, h kb. 2 éve nem engednek beküldeni semmilyen cikket.
Egyébként meg inkább nézz utána magad, h "mi történt", ott a világ az orrod előtt (gy.k: internet)! Bár szerintem az téged nem igazán érdekel, inkább csak kötekednél egy kicsit. :-)
Matolcsyék valamit csináltak a magyar aranytartalékkal
@jankó321: Nem tudom. Mivel sem Szent Korona Bank, sem független MNB nem létezik.
Matolcsyék valamit csináltak a magyar aranytartalékkal
@hetöndöe: tegnap 14.35-re
Bocsi, h beugatok, de Antallék - a tevékenységük alapján mindenképpen - liberálisok voltak.
Matolcsyék valamit csináltak a magyar aranytartalékkal
@JAJMÁR: @karma1: Akkor megismétlem: Term. nem mentség az egyik bűn a másikra, eszem ágában sincs Kuszaszem (ezen szakadok a röhögéstől) urat mosdatni. Egyébkén meg 101%, hogy mindkettő parancsra tette, amit tett. EZ SEM MENTEGETÉS! Ha van kedvetek, higyjetek a "jobboldal-baloldal" mesében, de tőlem ne várjátok. Ha bármelyiket szapulom, az NEM azt jelenti, h a másikat védem.
A jelenlegi democsokráciát határozottan elvetem, károsabbnak tartom bármely diktatúránál. A mostani szereplők közzül, egyedül a Jobbiknak adnék egy ciklusnyi esélyt, h bizonyítson. Ha elődeik útját járják, mehetnek a levesbe.
Ezért van drámai munkaerőhiány
@Eladott Ország: Sajnos utána se, már ha egyáltalán kiborul az a bizonyos éjjeli edény. A "Zemberek" tűréshatára, ellenálló képessége le lett tesztelve, még 2006-ban. Akkor a "lázongó tömegek"-et lenyomták, mint a bélyeget. Pedig akkor még nem is volt TEK. A "Zemberek" nem mostanában fognak ilyesmivel újra próbálkozni, megvert kutya módjára nyüszítenek, behúzott farokkal... és tűrnek.
A VALÓDI ellenállásra hajlandó figurákat pediglen szépen, egyesével kiiktatják. (Budaházy, Györkös, stb.)
Ezért van drámai munkaerőhiány
Két megoldás van:
1. Többet kell fizetni.
2. Hagyni kell mindenkit elhúzni a vérbe és szerezni helyettük olcsó "niggert".
Na? Melyikre van nagyobb sansz? Melyik az olcsóbb megoldás?
Matolcsyék valamit csináltak a magyar aranytartalékkal
@karma1: Nem akarok senkit mentegetni, a bűnös, az bűnös. Én nem játszom az ostobák "jobboldal vs. baloldal" játékát. Annak viszont utána nézhetnél, mit is művelt Surányi! Nagyságrendekkel több aranyat kótyavetyélt el.