moiszikf

Horthy Miklós-szobrot avattak Kálozon
@Nessy: tegnap 22:22-re
Azok a vezetők osztrákok voltak és Bécsben csücsültek. Mo. akkoriban, az osztrákok által MEGSZÁLLT ország volt. Nem volt saját külügy, hadügy, pénzügy, de még csak saját fizetőeszköz sem. A döntések Bécsben születtek, ott dőlt el mire lesz pénz, megyünk-e háborúzni, stb.. Az akkor Mo.-on élő emberek állampolgársága osztrák-magyar volt, lakóhelye Ausztria-Magyarország. (Így lett Ady is osztrák.)
Horthy Miklós-szobrot avattak Kálozon
@Nessy: Sajnálom! A háborút mindig a politikusok találják ki, a katonákkal vívatják meg és a civilekkel szenvedtetik el a legtöbbet.
Horthy Miklós-szobrot avattak Kálozon
@namihami: 1. Erdély lakosságát - ahogy a többi elcsatolt részen élőket is - talán meg kellett volna kérdezni, hova akarnak tartozni, oszt jónapot. A többiről már beszélnünk se kellene.
2. Te megtetted volna azt, amit Horthytól elvársz?
3. A "dugóspuskás" magyar haderőt azért ne nézd le olyan nagyon! Az I. vh. legnagyobb és legkeményebb agresszora volt, a legnagyobb büntit (trianoni rablás) mi kaptuk. Vagy nem?
Horthy Miklós-szobrot avattak Kálozon
@vadnarancs: Lehet tényszerűen cáfolni, bizonyítani az ellenkezőjét. Ha olyan sokat olvastál, biztosan nem gond. :-)
Horthy Miklós-szobrot avattak Kálozon
@namihami: @karma1: Hitler a TELJES magyar haderőt akarta kizavarni a frontra, Horthy ezt "alkudta le" egy hadseregnyire. Ha telje mértékben ellenáll, Mo.-is lerohanták volna és itthon pusztult volna el a magyar haderő, nyilván jelentős civil áldozattal együtt.
Megkérdezeném, ki volt az akkoriban, aki alkudozni mert Hitlerrel úgy, h egyetlen nagyhatalom sem állt mögötte? Ti mit tettetek volna Horthy helyében?
Hatalmas beszédet mondott Gulyás Márton az utolsó szó jogán – videó
Semmi új nem hangzott el. Budaházy Gyuri ezt már egymilliószor elmondta, az elmúlt 15 évben.
Videó – A tüntetők kitűzték az EU-zászlót a rádió épületére
@lópicigáspár: Természetesen nem fedezet nélkül. Lehetne a fedezet ugyan az, ami a kereskedelmi bankok által kiadott pénzé. Mi is az? :-) Vagy sokkal inkább:-(
Videó – A tüntetők kitűzték az EU-zászlót a rádió épületére
@lópicigáspár: Ez az, amit még soha, senki nem tudott egyértelműen bizonyítani. Mondjuk nem is igyekeznek semmiféle valós számadást készíteni. Se jobberek, se ballerek. Ha készül is valamilyen, a "kiadás" oldalra csak az adatok töredéke kerül, a "bevételhez" meg az, ami a lehetséges maximum, ami persze sosem jut el hozzánk 100-ban.
A lényeg egyébként sem ez, hanem, hogy miért kell egyáltalán nekünk más pénze, amikor van egy saját nemzeti bankunk, pénzkibocsájtási joggal? (Hangosan és nyilvánosan meg ne kérdezd, mert másnapra "hulla" vagy! ;-D)
Videó – A tüntetők kitűzték az EU-zászlót a rádió épületére
@lópicigáspár: Az még jócskán odébb van. Valszeg nekem már olyan nem is lesz, h állami nyugdíj. Egyébként meg miért is az EU fizeti a nyugdíjakat? (Amúgy meg fizetheti, húznak innen annyi lóvét, hogy kifussa.)
Videó – A tüntetők kitűzték az EU-zászlót a rádió épületére
Idegen hatalom jelképét önként kitűzni? Ez manapság vagány? Megöregedtem...
Amúgy meg lovasrohamot, könnygázt, vízágyút, gumibotot a "csőcselék"-nek! Vagy mi...
Megtiltotta a rendőrség a hídlezárást
@Pálinkafőző Rézüst: Hát, ez elég karcsúra sikeredet... Vinni kellett volna egy árpádsávos-nagymagyarországos valamit, még a TEK is tiszteletét tette volna. A résztvevők meg holnaptól közismert terroristák lennének.
Megtiltotta a rendőrség a hídlezárást
@Pálinkafőző Rézüst: Akkor nyilván lesz hídfoglalás, a tiltás ellenére is.
Megtiltotta a rendőrség a hídlezárást
Vihar a biliben. Mintha bármi is múlna ezen az egész ügyön...
A Momentum nemet mondott az Együtt-tel való együttműködésre
De qrva nagy lepedő lesz, a 2018-as szavazólap... "X" milliárdért lehet csináltatni a nagyobb urnákat, valamelyik haverral, újrahasznosított papírból.
Az Együtt síp helyett sípos kokárdával készül március 15-re
Na, most vagyok bajban! Nem tudom eldönteni, melyik a rosszabb:

- "március 15-e olyan kiemelt nemzti ünnep, melynek történelmi jelentősége mint speciális körülmény mérlegelési mozgásteret indokol az állam oldalán a gyülekezési jog korlátozásában."

- "Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek"
Mutyiországos mesével üzent a Momentum: megtisztítanák a közéletet
@solidedge: "A baloldalnak a jobboldallal kellett megküzdeni és viszont." - Súlyos tévedés. Soha nem volt igazi küzdelem "jobboldal" és "baloldal" között, csak műbalhék és pávatánc.
Magyar Gripenek elfogtak egy Boeingot a légterünkben
@Horizont: Az viszont érdekes, hogy: "a két izraeli gép egy szokásos rutinfeladatot látott el, korábban is történt már ilyen."
Kizárólag a HIVATALOSAN katonai szövetséges (NATO) országok gépei végezhetnek feladatot Mo. légterében, azt is csak előzetes tervezés és egyeztetés után. Izraellel nem állunk szövetségben. Nem szövetséges katonai gépek be-, vagy átrepüléséhez lényegesen több kell, holmi homályos "diplomáciai engedély"-nél. Katonai vonatkozásban szerintem ilyen nem is létezik.
"Mindenki fogadjon be egy menekültet" – a váci püspök példát akar mutatni
@X-ray: Akkor mondja azt. Ha meg azt mondta, akkor a cikkben miért nem az van. (Amúgy eléggé csúsztatás szagú ez az egész.)